Stranieri aradeni

Arădenii Cuedan și Peii au câștigat Cupa în zona Salzach, din Germania: 1860 München – printre posibilii adversari din turul următor





Formațiile germane și austriece de ligi inferioare atrag ca un magnet fotbaliști români prin condițiile deosebite oferite. În plus, îmbinând pasiunea cu un alt loc de muncă, jucătorii ajung să-și facă un rost, o viață, în Occident, mult peste ceea ce le-ar putea oferi țara noastră.

Recent, doi dintre fotbaliștii originari din județul nostru au făcut istorie pentru clubul lor. SC Danubius Waldkraiburg, formație din eșalonul 7 german, a câștigat primul trofeu din istorie, cu mijlocașul Flavius Cuedan și atacantul Codrin Peii printre protagoniști.

În finala Cupei din regiunea Salzach, Danubius a trecut cu 5-2 de Ostermunchen, o formație de eșalon superior. Cuedan chiar a marcat de două ori, în timp ce maghiarul Kotelvero a reușit „tripla”. La sărbătoarea ce a urmat a participat și Dorin Peii, tatăl lui Codrin și antrenor specializat în creșterea copiilor și juniorilor în zona Semlacului.

În turul următor, în luna august, Danubius Waldkraiburg va da piept cu o grupare cu nume din fotbalul german, precum: 1860 München , Tsv Buchbac , Unteraching sau Rosenheim. În campionat, cu 4 etape înainte de final, Danubius e pe 2, loc de baraj pentru promovarea în Liga 6-a. Echipa e antrenată de doi foști utiști, atacantul Cristi Luca (cu trecut și pe Tricotaje Ineu și ACU Arad) și mijlocașul Ion Dumitra.

Practic, 70% dintre jucătorii lui Waldkraiburg sunt români. Meritul formării acestui grup îl are Walter Bohn, președintele lui Danubius, care e sprijinit și de câțiva suporteri inimoși. Codrin Peii e golgheterul la zi al campionatului, cu 21 de reușite, în timp ce Flavius Cuedan, care va și deveni tătic pe finalul verii, și-a trecut în cont până acum 10 pase decisive și patru goluri.

Încarcă fișiere









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button