HandbalzTOP ARTICOLE

Crișul abordează semifinala de la Făgăraș în 13 handbaliste: „Să practicăm un joc modern și să acumulăm experiență pentru la anul!”





Aradul ar putea avea la finalul stagiunii două echipe de fete în elită. Este vorba despre fotbalistele de la Piroș Security, care mai au nevoie de un punct din 6 posibile pentru promovarea matematică și handbalistele de la Crișul Chișineu Criș. Acestea și-au atins, oarecum, obiectivul stagional prin clasarea pe locul secund în Seria D, iar participarea la turneul semifinal e un bonus. Asta nu înseamnă că „alb-albastrele” nu-și vor juca șansele până la capăt pentru un rezultat istoric.

Problema e că în semifinală au ajuns cele mai bune formații din cele patru serii, mult mai pregătite în special din punct de vedere logistic pentru Liga Florilor. După cum se știe, formația din Chișineu Criș își desfășoară partidele de pe teren propriu în Polivalenta arădeană, construcția unei săli în orașul de pe malul Crișului Alb fiind încă la stadiul de proiect. Apoi, adversarele de la turneul ce începe peste trei zile, la Făgăraș, au în componență destule jucătoare cu experiența primului eșalon, pe când antrenorul Sebastian Tudor se bazează pe un lot cu o medie de vârstă destul de scăzută, format mai degrabă din promisiuni ale sportului cu mingea pe semicerc.

Mai mult, există probleme de efectiv importante, cum ar fi accidentările grave ale lui Snakovski și Horge, ambele urmând să fie operate de ligamente încrucișate. Morariu lipsește și ea de o lungă perioadă deja, iar Maior-Pașca și Bianca Cherecheși nu intră nici ele în calcule. „Mergem cu un lot de 13 jucătoare la acest turneu semifinal, dintre care trei sunt portari. Lotul e restrâns, dar asta nu înseamnă că nu vom încerca să practicăm un handbal modern și să punem probleme unor formații care și-au anunțat încă de la începutul sezonului intențiile de promovare. Prezența la acest turneu semifinal e un bun prilej și să acumulăm experiență pentru la anul, când ne propunem să ridicăm și mai mult ștacheta. Facem parte din grupa cea mai grea, alături de Slobozia, Mioveni și Știința București, echipe ce-și doresc cu ardoare să joace la anul în Liga Florilor. Sigur, și Chișineu Criș vrea să ajungă acolo mai repede sau mai târziu, însă trebuie să fim și realiști și să vedem care sunt posibilitățile noastre acum. Clasarea pe locul secund în serie și această prezență la turneul semifinal e deja un rezultat foarte bun, acum rămâne de văzut ce putem scoate la Făgăraș. Noi sperăm cât mai mult, ne plac provocările”, ne-a declarat Sebastian Tudor, antrenorul handbalistelor de la Crișul, care va conta la Făgăraș pe: Nemoianu, Corha, Salata (portari), Iuga, Petruse, Haidu, Puț, Boldor, Klimek, Lucușa, Damian, Tudose și Roman. Delegatul echipei este Florica Boldor.

Delegația „alb-albastră” pleacă mâine spre județul Brașov și se va caza la Hotelul Victoria, situat la 29 de kilometri de Făgăraș. Joi dimineață, Klimek și colegele sale vor face antrenamentul oficial în sala ce găzduiește turneul semifinal între 10 și 12 mai. Crișul e chiar echipa ce deschide „balul” vineri dimineață, în compania celor de la AHCM Slobozia. Dar iată programul pe zile și pe ore al formației din județul nostru:

– Vineri, ora 10: AHCM Slobozia vs CS Crișul Chișineu Criș

– Sâmbătă, ora: CS Dacia Mioveni 2012 vs CS Crișul Chișineu Criș

– Duminică, ora 10: CSU Știința București vs CS Crișul Chișineu Criș

În cealaltă serie se bat pentru cele două locuri ce asigură prezența la turneul final: CS Neptun Consțanta, Rapid București, Activ CSO Plopeni și CSM Târgu Mureș. Așadar, patru formații se vor califica de la acest turneu în finala de la Ploiești, unde se va juca după sistemul fiecare cu fiecare și primele două formații ajung automat în Liga Florilor. Cum CSM Roman s-a retras deja, din primul eșalon mai retrogradează direct o echipă, iar cele de pe locurile 11 și 12 joacă partide de baraj cu formațiile de pe locurile 3 și 4 de la turneul finnal.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button