Gloria LT Cermei

Juniorul Stănilă a salvat victoria Cermeiului la Hunedoara: „Știam unde bate Vasinc penalty-urile, am fost colegi la Zăbrani”





Gloria Lunca Teuz Cermei nu a fost sensibilă la nevoile hunedorenilor, care se luptă din răsputeri să evite retrogradarea și a câștigat chiar „sub furnale”. Meciul a început prost pentru Cermei, dar a continuat bine, cu goluri în finalul primei reprize și startul actului secund, autori Polgar și Vlad.

Pe final, Ionuț Stănilă a fost erou apărând și un penalty în fața ex. lipovanului Vasinc și trupa lui Anca a bifat al doilea succes la rând cu același jucător între buturi. Practic, „goal-keeperul” de 20 de ani crescut de UTA a fost titularizat pentru a doua oară de Radu Anca în campionat, el mai bifând alte două prezențe în Cupă în acest sezon, cu Șoimii Lipova și Luceafărul Oradea. „M-am pregătit bine și mi-am așteptat rândul. Nu e întâmplător că Victor Gârlea a jucat majoritatea meciurilor din acest sezon, căci e un portar valoros și are o experiență mai mare decât mine, dar în momentul în care antrenorii au apelat la mine am dat tot ce am avut mai bun. Și astăzi am încercat să-mi fac cât mai bine treaba, îmi pare rău de golul încasat, venit cam întâmplător din partea gazdelor. Jocul l-am controlat noi, am avut și destule ocazii, era păcat să pierdem puncte la Hunedoara”, susține Stănilă.

Momentul cheie al meciului s-a consumat în minutul 83. Atunci, arbitrul a pus mingea pe var pentru hunedoreni și toată presiunea era pe Stănilă. „În primul rând, nu a fost vorba de 11 metri, dintr-un carambol mingea l-a lovit pe Matiș în față și nu în mână. Noroc că știam unde bate Vasinc penalty-urile de pe vremea când am fost colegi la Zăbrani, în Liga 4-a. Am sărit în dreapta și am reușit să apăr prima mea lovitură de la 11 metri la nivelul Ligii a 3-a. Dar, cel mai mult mă bucur că am reușit să-mi ajut echipa și ne întoarcem cu trei puncte acasă”, a mai spus tânărul portar al Cermeiului.

Ionuț Stănilă a făcut parte din generația 1998 a UTA-ei, crescută de Leo Pința. În cariera sa, talentatul goal-keeper a mai evoluat pentru Zăbrani, juniorii republicani ai Pîncotei, CNS Cetate Deva (în Liga a 3-a), din nou Zăbrani și Podgoria Șiria. La Cermei joacă din vara lui 2018, unde e antrenat de Sebastian Huțan, pentru ca în trecut să treacă și prin mâna lui Cristi Irimia.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button