Baschet

La 40 de minute de bronzul național: Olimpia CSU Brașov – FCC ICIM Arad 75-83





O stagiune ce părea compromisă pe la începutul lunii februarie este foarte aproape de a se transforma în…bronz pentru FCC ICIM Arad. Cheia a fost instalarea pe bancă a lui Bogdan Bulj, care a pierdut patru întâlniri în tot atâtea luni de zile, trei dintre ele recent, în semifinale, cu intangibila formație din Sfântu Gheorghe. Altfel, echipele ce le-au pus probleme arădencelor în toamnă au căzut una după alta, iar, astăzi, „galben-albastrele” au devenit mari favorite la câștigarea medaliilor de bronz naționale.

În primul „duel” al finalei mici, disputat la Brașov, Williams et. comp. au avut ceva probleme doar prin sfertul trei. Sigur, primele 10 minute au fost destul de echilibrate ca și desfășurare a scorului, dar ICIM-ul a părut mereu stăpână din punct de vedere tactic. Încetul cu încetul, Destiny Williams și-a intrat în ritm și a fost de neoprit sub panoul advers. De partea cealaltă, doar sârboaica Marija Prlja a fost în mână la aruncări, cinci dintre reușitele ei venind din afara semicercului.

După 34-40 la pauză, brașovencele au dat iluzia că pot întoarce partida în sfertul trei. Făcând un pressing avansat, gazdele au și preluat în premieră conducerea pe tabelă. La un moment dat, a fost  68-63 pentru elevele lui Dan Calancea, care – însă – nu au știut să gestioneze un final de meci dominat din nou de forța și pragmatismul americancei Williams și a colegelor sale Hadzovic și Dzombeta,

Tabela s-a oprit la 75-83 și FCC ICIM are șansa să încheie lupta pentru locul 3 sâmbătă, în Sala Sporturilor Victoria din Arad, începând cu ora 17. Probabil, pe margine va fi și Bogdan Bulj, care își conduce tatăl pe ultimul drum mâine. Astăzi, responsabil tehnic a fost profesorul Dan Moraru.

Formații și marcatoare: 

Olimpia Brașov: Prlja 34 (5×3), Podar 14 (2×3), Pesovic 11 (1×3), Bartee 10 (2×3), Filip 4, Tânăcan 2, Al Ash Hab.

FCC ICIM Arad: Williams 34, Hadzovic 14 (1×3), Dzombeta 14 (2×3), Lee 10, Fodor 9 (1×3), Bartok 2, Mercea, D. Ardelean, Ciotir.

 









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button