Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Campioni și matematic după un (nou) succes concludent: Progresul Pecica – CS Ineu 5-0





Inevitabilul s-a produs, Progresul Pecica e noua campioană a județului Arad la finalul etapei cu numărul 27 a Ligii a 4-a. Punctele certitudinii au venit fără mult efort în fața tinerei echipe din Ineu, iar trupa „galben-albastră” se poate gândi la barajul cu campioana județului Hunedoara, probabil Retezatul Hațeg.

Atât cât au rezistat unui anumit ritm, ce au mai anulat din avantajele valorii și experienței avut de jucătorii Progresului, ineuanii au ținut scorul destul de strâns. De altfel, gazdele au condus doar cu 1-0 după primul mitan, golul cu 8 minute înainte de odihnă. Huțanu a centrat de pe dreapta, iar Copil a marcat cu capul, plasat, de la colțul lung.

Repriza secundă avea să se transforme într-un monolog al liderilor, deveniți odată cu trecerea timpului noii campioni județeni. Reușitele au venit pe bandă rulantă în urma unor execuții din careu, după pase sau centrări din benzi, autori același Copil (min. 55) și Puie (min. 66 și 67). Tabela a fost rotunjită (5-0) de Arsene, cu 2 minute înainte de final, direct dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

Bucuria primului pas făcut în drumul spre Liga 3-a i-a copleșit pe pecicani la finalul disputei, dar Dan Stupar încearcă să-i țină cu picioarele pe pământ. „Echipa de copii a Ineului m-a impresionat plăcut, îi prevăd un viitor frumos, dar victoria noastră a fost cât se poate de clară. Am tratat la modul cel mai serios și acest meci, am realizat destule faze de fotbal frumoase și, ceea ce este mai important, rămânem în priză pentru ceea ce urmează. Numai tratând cele trei partide rămase de jucat din acest sezon de Liga 3-a, ne menținem la un nivel tactic, tehnic, fizic și psihic ridicat în vederea barajului de promovare, pe care – bineînțeles – vrem să-l câștigăm. Altfel, nu realizăm aproape nimic. Adică e frumos și onorant să fi cea mai bună echipă din județ, dar dacă nu vom juca la anul în Liga 3-a, dar obiectivul stagional și toate eforturile noastre și ale conducerii clubului și orașului au făcute pentru promovare”, a punctat Dan Stupar, antrenorul pecicanilor.

Fără Hulbăr și Dan Mâneran, și așa printre puținii jucători experimentați din lot, Ineul nu a putut emite pretenții la Pecica. „La câte absențe am avut, inclusiv din rândul juniorilor aflați la un turenu, era greu să emitem pretenții pe terenul celei mai bune echipe din județ. Nu putem decât să o felicităm și să-i urăm multă baftă la baraj”, a spus Cristi Sculici, tehnicianul zărăndanilor.

Formații:

Pecica: Fl. Rusu (75 Iosub) – Iova, Țugulescu, Wild, Aldan (70 Edu) – Drîglă (25 Puie), R. Moraru (54 Păcurar), S. Popa, Copil – Arsene, Huțanu.

Ineu: D. Bâtea – Zdrențan, Karmanoczky, R. Șerban, Țica (46 D. Florea) – Ciurdaru (73 Danilă) – S. Balaci, Spătaru, Belei (88 Dodu), Sztulianek – D. Todoran.

Arbitri: Alin Deac – Alina Mihoc, Sergiu Burcă. Observatori AJF: Doru Herțeg, Marcel Vida.

 

Stupar și Pilan, cu ochii pe Retezatul Hațeg

În cursul dimineții, antrenorul și directorul sportiv al Progresului, au dat o fugă până în județul vecin, pentru a vedea la lucru viitorul adversar de la barajul de promovare în Liga 3-a.  Aurul Brad și Retezatul Hațeg au remizat (2-2), iar formația din Țara Zimbrilor este foarte aproape de a se încununa campioană a Hunedoarei. „Am văzut o echipă a Hațegului destul de organizată, preocupată de fotbal, cu câțiva fotbaliști interesanți, periculoși. Axul central e unul destul de bun, am văzut în special la mijloc un fotbalist destul de tehnic, cu o viziune bună a jocului, care-și asumă mult pe construcția jocului. Golgheterul Popescu nu a jucat azi, dar referințele despre el sunt excelente. Am mai observat jucători buni și rapizi și pe benzi, în special pe cea stânga, în general toată echipa e solidă și-ți poate pune probleme dacă îi di timp și spațiu. Așa că, va trebui să rămânem extrem concentrați, să fim foarte responsabili și serioși la antrenamentele și jocurile ce vor urma până la baraj, unde ne jucăm – practic – tot sezonul”, ne-a mai mărturisit Dan Stupar după vizita la Brad. De altfel, din informațiile noastre, cei de la Hațeg le-au întors vizita pecicanilor, făcând și ei muncă de cercetare la partida dintre Progresul și CS Ineu.

FOTO: Sorin Dan Cârstea

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button