UTA AradzTOP ARTICOLE

UTA merge decimată (și) pe „Cluj Arena”, dar avertizează: „Toată lumea ne-a dat victime sigure și la Petroșani, iar presiunea e pe Universitatea”





Două dintre formațiile eșalonului secund dorite în primul eșalon pentru tradiția și suporterii lor se duelează în ultimul meci al rundei cu numărul 34. Universitatea Cluj chiar are șanse bune să îndeplinească „profețiile” din postura echipei, dar pentru asta nu ar mai trebui să facă pași greșiți până la finalul stagiunii. Iar atunci are asigurat cel puțin un loc la barajul de promovare în Liga 1. Dincolo, UTA vine după un eșec dureros în derby-ul Vestului, o „urecheală” din partea suporterilor și destule incertitudini la nivelul lotului de jucători și mai ales a staffului tehnic. Cert este că, încetul cu încetul, se prepară deja stagiunea următoare, însă asta nu înseamnă că ar mai trebui puse la păstrare ceva puncte în actuala.

Doar că deplasarea de pe „Cluj Arena” se anunță de risc maxim, atâta timp cât lipta absențelor de dinaintea derby-ului Vestului s-a îngroșat cu Neagu (suspendat) și Șeroni (accidentat). Deși nu e refăcut, Paul Copaci a prins lotul de…17 pe Someș, dar e puțin probabil ca el să fie folosit, atâta timp cât „roș-albii” joacă din nou pe puncte și miercuri, în „intermediara” cu Bacăul. Dar, asta nu înseamnă arădenii pleacă învinși contra lui U. „Ne-am dus și la Petroșani cu multe absențe și toată lumea ne-a dat victime sigure, dar dacă ne mențineam concentrarea încă 30 de secunde ieșeam victorioși. La Cluj, totul se rezumă la faptul că <<U>> are capacitatea ca lot și staff de a duce echipa pe loc promovabil, dar joacă cu presiune. Ultimele meciuri au jucat mai rău acasă, dar foarte bine în deplasare, acum au o presiune în plus că joacă cu UTA, pe când noi trebuie să jucăm degajat. Încercăm să blocăm anumite lucruri, au jucători importanți pe ambele faze, încercăm să speculăm ce au ei minus în momentul de față. Au foarte mulți jucători în jur la 30 de ani, experiența contează foarte mult, dar am vazut niște minusuri ca și joc. Știm că mai joacă și cu trei fotbaliști pe fund, în funcție de juniorii pe care îi au. E portarul Dur Bozoancă, cei doi de la Hagi, mai e și Janos,care vrea – probabil – să demonstreze, în special lui nea’ Popică, că s-a renunțat ușor la el. E clar, Gavra și Goga sunt cei mai periculoși, Goga are execuție, Gavra este un atacant care te taxează la jumate de ocazie. Pe Gavra îl cunosc de mic, este cu sufletul alături de UTA, dar așa a ales. Este fotbalistul lui Hagi, este împrumutat la Cluj, iar noi, după cum se știe, nu luăm jucători împrumut”, a spus Cristian Păcurar înainte de deplasarea pe terenul „șepcilor roșii”.

U. Cluj vine după un succes pe cât de clar pe atât de contestat la Timișoara, contra ACS-ului. Penalty-ul din care formația lui Bogdan Lobonț a deschis tabela pe „Electrica” a fost pur și simplu o invenție a arbitrului, golurile de 0-3 sosind după pauză. Cert este că „alb-negrii” și-au securizat locul 3 și, cu încă trei puncte cu UTA, rămân matematic implicați și în lupta pentru un loc direct promovabil. „Nu mai avem altă soluţie decât victoria în toate meciurile. Putem bate pe oricine şi asta ne-a lipsit, continuitatea, pentru că avem momente când arătăm foarte rău şi ne poate bate oricine. Am câştigat în tur la UTA, dar un meci nu seamănă cu altul, cel de duminică va avea istoria sa. E important ce facem noi şi trebuie să facem lucrurile mult mai bine decât alte echipe, iar atunci nu vom avea probleme. Cu UTA e un derby de tradiţie, cu două echipe foarte iubite şi sunt convins că va fi stadionul plin. Ne dorim promovarea directă şi simt că vom reuşi să promovăm”, a spus Dorin Goga, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști ai lui U.

Formații probabile:

U. Cluj: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, A. Cordoş, Berci – Greu, G. Giurgiu, Haţiegan – Gavra, Axente, N. Pîrvulescu.

UTA: Orlic – Costin, El Hasni, Iuga, Gavrilă – Hrezdac, Melinte – Ciucur, Isac, Kanda – Rus.

Arbitri: Viorel Flueran (Craiova) – Ionuț Bobe (Videle – Teleorman), Doru Zamfir (Slatina). Rezervă: Răzvan Necrici (Cherchiș – Maramureș)

Observatori FRF: Dan Jiga Bistrița, Cristian Petropulos (Alba Iulia)

Universitatea – UTA se joacă duminică, de la ora 14, pe „Cluj Arena”. Meciul se va vedea și pe micile ecrane, la DigiSport 1, TelekomSport și Look TV, dar e transmis și în format live-text pe sportarad.ro.

20 comentarii

  1. Alo Pacurare la Petrosani ai pierdut prosteste 3 puncte cu fluierasul prieten Titi Andrei…si mai lasa-ma cu portarii tai de numai gafe fac iar pe Bodea trimitel la Targoviste caci cu aia a tinut….!La UTA ne trebuie antrenori meseriasi,nu antrenori care nu au jucat fotbal si doar educatie fizica au facut….!Lipova lui Radu Pop s-a inecat la malul Muresului cum era de asteptat…..si rosonerii promoveaza in liga 2-a !Sa vina maine stiri pozitive de la Cj,caci in tur au maturat pe jos cu UTA prin acel 0-4..Pacurare, fa ceva,caci nu mai suportam umilintele…..Hai UTA si sper sa lasati d-le Grec acasta postare…..!!!!!!

    0
    0
    1. @Albautistule…ai reaparut?Chiar ne era dor sa ne mai dai cate o scenarita,cu arbitri si incuscriri….Esti exact piesa lipsa in structura de conducere a UTA-ei….Aradul te-ar satisface din plin..are destule crame si berarii…Hac,hac….Restul s-ar rezolva pe cumetriile matale….Pai nu?Vezi ca te solicita Jenel,Monel….ai loc rezervat langa ei….

      0
      0
  2. Oricum nu sunteți pentru performanța, valoarea voastra îi de liga 3 , voi sunteți numai după bani niște plingacioși care vedeți in fața numai bani fără muncă, ar trebui sa plecați , nu sunteți demni de un așa nume!!!

    0
    0
  3. Sper sa nu am dreptate,dar UTA e victima sigura la Cluj…la ce fotbal joaca UTA dacă primește doar 2 goluri să fie mulțumită echipa.

    0
    0
  4. Printre cei ce vor juca mâine la Cluj vor juca și ceva speranțe pt. viitoarea ediție . Asta dacă nu vine vreun tehnician cu 20 de jucători .!! Un Rus ,Ciucur sau Hrezdac nu sunt de blamat. Pe de altă parte ,e adevărat că a mai crescut șirul de ,,,elefanti”’ cu cei doi portari și întregul staf de pregătire fizică și control medical. Tot ce li se cere. e o evoluție aproape de valoarea presupusa. în alte meciuri reușite. Cat ai fi de talentat sau conștiincios ,tot ai frica aceea amestecata cu respect de un conducător tehnic care ,deocamdată la Arad ,lipsește . În aceste condiții grele le uram băieților BAFTA și. Hai UTA !!

    0
    0
    1. Ha,ha,ha,@Ionescu Gavrila…ma distreaza enorm acest termen de „elefanti”,pe care l-am inventat eu,la suparare…Nu a fost ceva premeditat,dar asa mi-a venit…Vazand si comparand UTA cu un cimitir al elefantilor….Grahovacz,Grigorie,Ciuca,Buleica…etc…
      Exact asta nu mai doresc sa revad….Jucatori dupa video si CV…varza murata dovedind a fi…Inca mai am anumite dubii asupra unora din prezent,cam la fel,dar nu se compara situatiile….deci…sunt deocamdata doar puieti,de rezervatie,sanctuarul ar fi UTA.
      Nici animalele salbatice,recuperate,ursi,lupi,lincsi,nu pot fi reintrodu-se perfect in natura mereu…Am zis…!Sa citeasca si sa inteleaga fiecare cum vrea…

      0
      0
      1. Elefantule, Buleica avea 25 de ani cand a venit la UTA! Penibilule! Ai participat si tu la bataia de pe Sega, dintre parintii copiilor de la UTA si Atletico de vineri? Si mai penibili!!!

        0
        0
        1. De multe ori asta e imaginea de pe marginea terenurilor unde se desfasoara meciuri ale copiilor. Injuraturi, jigniri la adresa arbitrilor, parintilor adversarilor etc.
          De la ce s-au luat de data asta, mai ales ca, la prima vedere, sunt o singura ,,umbrela”?

          0
          0
          1. In urma cu ceva anisori la meciurile dintre UTA si Atletico nu auzeai dacat injuraturi la adresa echipei, pe atunci, fanion a orasului! Exista o ura profunda impotriva UTA-ei, indusa si de marele conducator atletic! Aceasta ura exista la toate nivelurile, conducatori, antrenori, jucatori si chiar parinti! Se scanda la greu M..e UTA! Azi, ei sunt UTA! Insa, unele lucruri nu se uita!!!

            0
            0
  5. Toma atacant la Reșița… care promovează!
    Aldan fundaș la Pecica… care se pare că promovează!
    Jorza mijlocaș la Rapid…. care se pare că va promova!
    Prună la Cermei… mijlocaș complet, după spusele lui Radu Anca! Vasiu fundaș și Trabalka atacant la Lipova… care a tras la promovare!
    Vlad și Iuga ..mijlocași de buzunar … pasatori și marcatori la Cermei!
    Uitați! Aproape o echipă formată din utiștii de generația 96′ 97’…98′ care NU au loc la UTA COVACI SALONTA!
    Din cauza caracterelor celor din staff.ul clonei UTA!
    Fotbalul se joacă nu se păcălește!
    Bravo „antrenorilor” de la UTA care culeg acuma exact ce au semănat: rușine… dispreț… un amatorism penibil…
    Viitor de aur are UTA!

    0
    0
  6. Nici nu mi se pare lotul atat de firav,la o adica….Parca nu mi-e teama de Gavrila,cat de Iuga,nu stiu din ce cauza am acest sentiment ciudat?Parca si la portari,as fi ales pe Zamfir,daca se va conta cumva pe el, pe viitor…Pe noi nu este presiune,absolut deloc…ce am avea de pierdut?3 retrogradate se stiu deja….La promovari?Hai sa vedem macar atitudine….HAI UTA!De ce nu?

    0
    0
    1. Uite o varianta de ce nu! Pt a promova Clujul si a nu i mai avea la anul.
      Ideal ar fi si Petrolul in locul Clinceniului…dar din pacate…. Ce zici de asta?

      0
      0
  7. Ar fi bine ca in cazul in care se vor finaliza lucrarile la noul stadion si se va dori cu adevarat promovarea in prima liga conducerea clubului sa gaseasca un antrenor principal deoarece dupa cum se pare problemele de sanatate ale lui Ionut Popa nu par a se indrepta. Sa nu vina iar inceperea pregatirilor in vara fara antrenor. Cat despre meciul de la Cluj pronostic clar 1 solist. Hai UTA !!!!

    0
    0
  8. Se tot vorbește că la anul se vrea promovarea. De vreo 5 ani tot promovam dar rămânem tot în liga secunda. La Arad nu se vrea performanta iar cu actuala conducere nu cred că se va promova nici în cinci ani.Cam asta e crudul adevăr.In rest doar promisiuni și iluzii deșarte.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button