UTA Arad

Manea, din nou pe gazon după 5 luni de zile: „E o perioadă în care e nevoie de toată lumea, mai pot ajuta pe finalurile de meci”





Sezonul 2018-2019 a lui Alex Manea s-a întrerupt în minutul 73 al partidei din cadrul etapei a 19-a, UTA – Mioveni 2-1 și s-a reluat în minutul 78 al disputei U. Cluj – UTA 3-0, din runda cu numărul 34. Au fost cinci luni pline în care puternicul fundaș s-a recuperat după operația de ligamente încrucișate suferită la Timișoara, medicul Radu Prejbeanu sfătuindu-l să-și amâne revenirea pe gazon pentru campionatul următor.

Dar, Manea nu a putut sta pe margine și s-a pus la dispoziția lui Cristian Păcurar într-o perioadă în care și așa numărul absențelor la UTA e mare. „Copaci a acuzat o problemă medicală, iar antrenorul m-a întrebat dacă sunt pregătit să joc din nou. Am răspuns afirmativ pe loc și am intrat în luptă. Din păcate, scorul era deja 0-2, prea multe nu mai erau de făcut în fața unei echipe bune, mature, care știe să gestioneze finalurile de meci. Păcat că nu am concretizat jocul destul de bun făcut în prima repriză, am avut și două-trei ocazii mari, după care am cam cedat. Rezultatul e dur, suntem obligați să batem cu orice preț Bacăul. Eu mă bucur că am simțit din nou mingea într-un meci oficial, mi-era dor să joc, dar asta nu înseamnă că pot fi luat în calcul și pentru un loc de titular deocamdată”, spune cel mai vechi component al lotului utist.

Într-adevăr, Manea nu are „benzină” decât pentru 25-30 de minute după lunga absență de pe gazon. „Este o perioadă grea în care e nevoie de toată lumea, dar îmi cunosc corpul și știu că, eventual, mai pot ajuta pe finalurile de meci. În plus, m-aș cam feri de terenul sintetic într-un meci oficial, pe iarbă e cu totul altceva. Și contactele le cam evit la antrenamente, vă dați seama că pentru un fundaș acestea sunt foarte importante în timpul meciurilor. Dar, la un scor de 2,3-0 pentru noi poate voi mai avea ocazia să joc în acest sezon, dar nu asta e important, ci ca echipa să câștige cu sau fără mine pe teren”, a adăugat fotbalistul care împlinește 29 de ani peste exact o săptămână.

UTA nu a arătat bine pe „Cluj Arena” și pentru episdoul ce i-a avut în prim plan pe Manea și Kanda, cu ultimul extrem de supărat pe colegul său la ieșirea de pe teren. „Se întâmplă să mai ai nervi acolo, la cald, dar între timp am clarificat totul. Bodo e colegul și prietenul meu, am uitat deja totul, trebuie să lăsăm capul jos și să muncim mai mult pentru a ieși din pasa proastă în care am intrat”, a adăugat Manea.

Când s-a accidentat, pe 28 noiembrie contra Mioveniului, Alex Manea era folosit îndeosebi în banda dreaptă a defensivei, post pe care UTA a experimentat mult în acest sezon, cu Costin, Ivan, R. Iuga sau Ciucur.









2 comentarii

  1. Foarte bine MANEA, lasati supararile deoparte si axativa pe urmatorul meci cu Aerostar Bacau ,un meci foarte, foarte greu in care voi nu aveti voie sa il pierdeti !!! Tu esti liderul echipei si trebuie sa ii aduni pe toti redandu-le increderea in ei pt. ca, moralul este cam la pamant la baieti dupa aceste meciuri !!! VA UREEZ SUCCES FIIND ALATURI DE VOI CU SUFLETUL PT. A CASTIGA ACEST MECI FOARTE IMPORTANT CU Bacaul !!! HAI BAIETII, HAI CA SE POATE, FORTA UTA UTA UTA !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button