BaschetzTOP ARTICOLE

Bulj se desparte cu o medalie de FCC ICIM Arad: „Echipa mea a fost…echipă, mult noroc în viitor!”, iar Urban promite ridicarea „ștachetei”





FCC ICIM Arad a câștigat cu 84-69 al doilea meci al finalei mici cu Olimpia CSU Brașov și a pus mâna pe medaliile naționale după 4 ani de pauză. Și în 2015 a fost vorba tot despre „bronz”.

Bogdan Bulj poate fi considerat principalul artizan al acestui rezultat excelent pentru actualele condiții de salarizare și premiere de la ICIM. Antrenorul sârb a pierdut doar șase partide de la (re)venirea în „galben-albastru” la începutul lunii februarie, toate contra „extraterestelor” de la Sepsi Sfântu Gheorghe, în campionat și Cupă.

Bulj: „Fericit pentru jucătoare și  clubul meu”

În rest, echipa a mers ceas și a încheiat conturile pentru locul 3 după doar două partide. „După trei minute căpitanul Brankica Hadzovic, o jucătoare foarte importantă în echipă, s-a accidentat și poate am suferit un mic șoc, resimțit timp de 5 minute în primul sfert. Am jucat rău, dar am revenit în sfertul doi și în a doua repriză. Ne-am apărat mai bine, am schimbat om la om și zonă, am înscris puncte ușoare în tranziție și a fost mai bine. Îi transmit felicitări și Brașovului pentru acest sezon, nu au fost ușoare cele două meciuri”, a declarat Bulj la finalul disputei de sâmbătă.

A fost ultimul meci al Bogdan Bulj în acest mandat pe banca teamului de pe Mureș, sârbul semnând deja un contract de antrenor în China.  „Vreau să îmi felicit jucătoarele, echipa, sponsorii, desigur fanii. Este o victorie foarte importantă pentru noi și locul 3 după patru ani. Prima dată când am venit aici v-am spus că toată lumea vorbea despre revenirea Aradului între primele patru locuri. Și a doua oară când vin la Arad facem asta acum, sunt fericit pentru jucătoare și pentru clubul meu, mult noroc tuturor în viitor. În primul rând, echipa mea a fost o echipă. În acest sezon au fost mai multe schimbări de jucătoare, antrenor și toată lumea a fost o echipă. Nu a contat cine e antrenor, cine e președinte, cine e jucătoare, foarte important să fim o echipă, am fost la Brașov și astăzi și în toate meciurile”, a adăugat tânărul tehnician.

Urban: „Rezultat peste așteptări, la anul vrem să depășim rezultatul din acest sezon”

Optimismul debordat al lui Marcel Urban a fost privit cu neîncredere în urmă cu două-trei luni. Președintele lui FCC ICIM a vorbit mereu despre prezența în „careul de ași”, iar medalia de bronz poate fi considerată ca un titlu stagional pentru gruparea „galben-albastre”. „E o medalie pe care ne-am dorit-o foarte mult, o medalie pe care am cucerit-o după aproximativ patru ani de secetă. Clubul nostru este obișnuit să obțină trofee și tocmai din cauza legislației defectuoase pe care am avut-o în ultimii 5 ani de zile nu am mai putut avea succesele de altă dată. Din fericire, din luna septembrie a anului trecut legea s-a schimbat. Începând de sezonul viitor sper și îmi doresc să avem perspective mult mai îndrăznețe decât locul 3. Felicit echipa, felicit și echipa din Brașov pentru dăruire și luptă, dar cred că în această finală mică echipa FCC ICIM Arad a fost mai bună. După cum am început, pot să spun că această medalie de bronz este peste așteptări. Ne-am reorganizat, am avut niște probleme de lot, am creat șocul cu antrenorul. Îi mulțumim și lui Miljan Medvedj, medalia lui este la mine în mână, i-o vom trimite pentru că și el a muncit pentru această medalie. Le mulțumesc fetelor și să nu uităm suporterii minunați care ne-au împins de la spate și care au dat energie și forță echipei. Ați văzut și dumneavoastră ce start de partidă am avut, destul de greu”, a spus „oficialul” ICIM-ului la capătul disputei ce a decis ocupanta locului 3.

Inevitabil, gândurile se îndreaptă spre stagiunea următoare. FCC ICIM se află în căutarea unui alt antrenor, dar și a cel puțin trei-patru jucătoare care să ridice nivelul echipei, acum că banii publici pot fi folosiți și la salarizarea sportivilor. Bineînțeles, baschetbalistele care au confirmat trebuie ținute pe loc, iar 4-5 dintre ele chiar merită un nou contract pe Mureș. „După cum bine știți antrenorul va pleca, a semnat cu o echipă din China. Noi nu avem altceva de făcut decât să ne reorganizăm, ca aproape în fiecare an încercăm să facem o echipă competitivă și să depășim rezultatul din acest sezon. Sunt câteva nume de antrenor pe care le avem în vedere. Cineva e în pole-position, dar nu îi vom dezvălui numele până nu finalizăm toată tranzacția. E mult prea devreme să discutăm despre jucătoare. Va fi momentul când vom prezenta lotul. Sunt câteva nume care vor rămâne pe loc, iar încercăm să îmbunătățim echipa. Din partea primăriei, de la CMCA proiectul nostru a fost aprobat, am primit 1.700.000 de lei. Cu FCC trebuie să semnăm contractul pentru sponsorizarea din sezonul ce urmează, iar ceilalți mici colaboratori sper să rămână lângă noi”, a adăugat Urban.

De la cucerirea acelui „bronz” în 2015, au urmat clasări pe locurile 5-7 pentru FCC ICIM Arad, care a avut la dispoziție un buget infinit mai mic decât noile mari forțe ale baschetului feminin românesc, Sepsi Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare.









Un comentariu

  1. Meciul Satu Mare – Arad scor 78 – 62 s-a jucat in 28.01.2019 si antrenor era inca Miljan Medvedj la fel ca si in meciul urmator pierdut de ICIM la Constanta in 02.02.2019.
    BogdanBulj a venit la echipa in 04.02.2019.Deci el are in palmares in acest sezon : 3 victorii cu Brasov,4 victorii cu Targoviste si cate 1 victorie cu celelalte echipe cu care a jucat(Satu Mare,Cluj,Constanta).Singura echipa pe care nu areusit sa o invinga este Sf.Gheorghe contra careia a pierdut de 3 ori in Campionat si de 2 ori in Cupa.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button