Fotbal judetean

Trupa lui Darazs – a cincea forță a campionatului, VI-FE a resimțit efortul depus în Cupă: ACS Socodor – Victoria Felnac 3-0





Formația de lângă Graniță a bifat o victorie frumoasă la penultima apariție stagională în fața propriilor susținători. Felnacul a avut-o „nașă” doar pe liderul Pecica în 2019, odată în campionat și în urmă cu trei zile în Cupă, așa că Socodorul nu avea tocmai o misiune facilă. Însă, a știut să și-o ușureze cu un gol rapid și apoi cu un joc tactic destul de bun.

Nici bine nu a început partida și scorul devenea 1-0. Dema a centrat în careu, Faur a prelungit balonul până la Pirtea care l-a executat pe Șoltesz cu un lob elegant. Era chiar primul minut de joc și VI-FE era pusă în postura de a reveni în joc, în condițiile în care a consumat multe resurse în cele 120 de minute disputate miercuri, contra campioanei județene. Ceva situații au fost, cea mai mare aparținându-i juniorului Bogdan, care a scăpat pe stânga în careu, dar a ales soluția cea mai proastă, șut în plasa laterală.

Iar amfitrionii au început perfect și actul secund. Mai precis, Bibarț a făcut 2-0, în minutul 52, după o nouă centrare a lui Dema și o așezare a lui Turcuș în numai 5 metri. Scorul de neprezentare s-a înfăptuit 13 minute mai târziu. Pe o contră, Pirtea a pasat excelent în fața porții, de unde Faur a pus latul: 3-0. Partida era jucată și nimic nu anticipa descărcarea de nervi din final.

Mai precis, în minutul 75, la o fază banală la care Radu Bîtea a dat fault și galben lui S. Măgulean, acesta din urmă i-a spus „centralului” că e slab. Imediat, acesta din urmă i-a dat și al doilea cartonaș galben și l-a eliminat de pe teren spre nemulțumirea băncii tehnice. Atât „principalul” Ciba și „secundul” Pâncotan au protestat și au fost trimiși după gard, dar nu înainte de a se isca o ceartă în toată regula. În cele din urmă, meciul s-a reluat și a curs lin spre succesul fără dubii al gazdelor.

Socodorul devine, cel puțin deocamdată, a cincea forță a campionatului și mai are la dispoziție doar confruntarea de sâmbăta viitoare, tot de pe teren propriu, cu Păulișul, să-și consolideze poziția. „Sigur, s-a simțit faptul că adversarul venea după un meci de 120 cu cea mai bună echipă a campionatului, dar și noi am fost foarte montanți să câștigăm și i-am luat tare. Dovadă că am și înscris după câteva secunde de la startul meciului, după care ne-a fost mai simplu să controlăm ostilitățile. Am câștigat meritat, fără niciun dubiu. Vrem să batem și Păulișul și să terminăm pe locul 5, deși va fi destul de greu, având în vedere că stăm fără puncte în ultima etapă. Dar, nu va fi o tragedie nici dacă ne situăm la final pe 6 sau 7. Păcatele noastre trebuie să le căutăm pe la începutul sezonului, când încă am avut jucători plecați prin concedii, pe la mare și am câștigat un singur meci din 5. Apoi, ne-am revenit treptat, cu sprijinul unor jucători ca Pirtea sau Bibarț și suntem într-o zonă de clasament pe măsura potențialului nostru”, a menționat Tibi Darazs, tehnicianul celor de la Socodor.

VI-FE pierde cel de-al doilea meci al mini-returului Ligii a 4-a, dar va rămâne pe locul 12 și asta pentru că Săvârșinul a pierdut azi, iar în ultimele meciuri mai joacă cu Sântana și Pecica. Dar, nu e loc nici a urca mai sus și asta pentru că distanța de Ineu e de 4 lungimi de undă, iar până la meciul dircet felnăcanii stau fără puncte. „Chiar dacă s-a văzut cu ochiul liber băieții au resimțit efortul meciului de 120 de minute cu Pecica, scorul e mincinos. La 1-0 am avut ceva ocazii de a egala, după care am cedat total. De obicei, nu mă plâng de arbitraj, dar  <<centralul>> de azi chiar ne-a iritat. Pe lângă faptul că nu ne-a dat un 11 metri prin minutul 10, la un henț cât casa în careul gazdelor și a mai interpretat pentru ei și alte faze contestabile, a ținut să iasă în evidență cu eliminarea lui Silviu Măgulean, un băiat cuminte, care nici măcar nu a făcut fault, darmite să-i dea și cartonaș galben. Apoi, i l-a dat și pe al doilea, fără ca jucătorul nostru să înjure, cum am mai auzit că făceau jucători ai gazdelor. Apoi, a făcut curățenie și pe banca noastră, ne așteaptă o grămadă de amenzi și etape de suspendare fără rost, deși mai avem de jucat doar la Ineu peste două săptămâni”, a spus Lucian Ciba, antrenorul felnăcanilor.

Formații:

Socodor: Vaida – Todincă (75 Chiș), Mariș (89 Rafila), Gherheș, D. Ardelean – Turcuș, Dema, Covaci (65 Mako), Părtea, Bibarț, Faur (80 Flueraș).

Felnac: Soltesz –  Sîrbu, Șiclovan, Crișan, V. Fritea – R. Fritea, Vidac (66 Trifan) – Stanciu (46 Plujar), S. Măgulean. S. Bogdan – C. Gabor

Arbitri: Radu Bîtea – Alina Mihoc, Gabriel Hărduț

Observatori AJF: Dan Ologeanu, Romulus Babău









2 comentarii

  1. Ce sa mai spui si tu la 3-0,mai repede trebuia sa va trimita centralu afar ca nu se stia cine era antrenor acolo pe banca ca toti erati in picioare si strigati.nu mai iti cauta scuze ca numa scandal ieftin ati facut!

    0
    0
  2. Bîtea asta încă mai arbitrează ?! Arbitru mai slab ca și speriatul asta nu exista …poate doar Herteg😁.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button