Șoimii Lipova

Filip, Calvin și Poiană și-au încheiat conturile cu Lipova, Trabalka a refuzat Reșița și-l reîntâmpină pe Simion în „alb-albastru”





Mare surpriză în prima parte a stagiunii 2018-2019 a Ligii a 3-a, Șoimii Lipova a dezamăgit puțin în stagiunea de primăvară. Însă, chiar dacă a pierdut promovarea în fața Reșiței, de la înălțimea poziției secunde, anul trupei de pe malul Mureșului poate fi considerat pozitiv.

Ce va fi în sezonul următor e greu de anticipat acum, mai ales că întoarcerea „șoimilor” acasă, pe noua arenă de 1500 de locuri din Lipova, se amână cel mai repede până în primăvara lui 2020. Altfel, din punct de vedere sportiv, „alb-albaștrii” vor încerca să ridice ștacheta, dar multe depind și de transferurile verii, juniorii fiind și ei o parte importantă a strategiei. „Prima echipă e în vacanță, dar mai avem trei etape la Liga 5-a, unde rulăm câțiva dintre juniorii ce se antrenează cu Sabău. Am făcut o analiză scurtă asupra a ceea ce s-a întâmplat în campionatul ce s-a încheiat și ne-a dat cu plus. Clasarea pe locul doi și jocul bun practicat în majoritatea partidelor ne dau speranțe că vom putea să avem un nou campionat reușit din vară încolo. Am crescut mult în joc, am reușit să ridicăm nivelul de pregătire al multor jucători, astfel că astăzi, când vorbim, există interes din partea unor cluburi pentru transferul câtorva juniori și chiar seniori. Trabalka a fost dorit de Reșița, a avut discuții, dar a preferat să rămână la Lipova. Rusu și Banyoi sunt juniori interesanți și e posibil să primim oferte concrete în aceste săptămâni de vacanță. Juniorul Buta, pe care l-am împrumutat în iarnă la Academia Hagi, a impresionat în acest retur, a fost titular, este campion național la U17 și va rămâne în continuare la malul mării. Este posibil să mai dorească să plece și alți fotbaliști, nu ținem pe nimeni cu forța, înțelegem și dorința jucătorilor și încercăm să facem să fie bine și pentru clubul nostru”, a spus Radu Pop, președintele „șoimilor”.

În tabăra vicecampioanei seriei a IV-a a eșalonului terț sunt și trei despărțiri sigure. „Au plecat Filip, Poiană și Calvin, jucători importanți care au scris istorie la Șoimii. Le-au expirat contractele și și-au manifestat dorința de a pleca la alte echipe. Le mulțumim pentru ceea ce au realizat alături de noi și le dorim succes pe mai departe. Apoi, în funcție de ce transferuri vom mai putea face, e posibil să mai renunțăm la câțiva jucători. Ar mai fi de menționat că s-a terminat și împrumutul lui Vasinc la FC Hunedoara, vom discuta cu jucătorul și vom vedea ce va face din vară încolo, iar pe Simion l-am cerut înapoi de la Zăbrani, va fi din nou alături de noi. În continuare, urmărim să completăm lotul pe unele posturi deficitare, vom încerca să aducem jucători de Liga 3-a care au confirmat în returul campionatului ce s-a încheiat. Avem deja o listă scurtă de nume și mai vrem să descoperim câțiva juniori pe care să-i aducem în curtea noastră, așa cum am făcut și vara trecută și s-a dovedit a fi o acțiune foarte reușită. Vizăm câțiva juniori din Oradea, Mediaș și Timișoara, dar și ceva din județul Arad, poate chiar și de la UTA”, a adăugat șeful secției de fotbal de la Șoimii Lipova.

La 33, respectiv aproape 31 de ani, fundașul Ali Calvin Tombaye și mijlocașul Cristian Poiană erau cei mai experimentați fotbaliști ai echipei și vor fi înlocuiți, probabil, cu fotbaliști ceva mai tineri. În schimb, goal-keeeperul David Filip aparține de ACS Poli Timișoara, iar din sezonul următor oricum nu mai era considerat junior la Liga 3-a.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button