Fotbal judetean

Event „galben-albastru”: Progresul Pecica – Păulișana Păuliș 3-1





Pe terenul din Curtici, la aproape 30 de grade Celsius, în fața unei tribune pline adăpostite de soare, Păulișana a încercat să răstoarne calculele hârtiei în fața campioanei Pecica, în finala Cupei României. I-a reușit doar parțial, căci în final superioritatea „galben-albaștrilor” s-a concretizat cu câștigarea trofeului și implicit realizarea eventului.

Conștienți de superioritatea fizică și tehnică a adversarului, Dinu Maghici și-a așezat bine elevii în teren, iar Progresul a avut dificultăți să ajungă la poarta adversă. Asta numai până la pauza de hidratare, căci apoi   în decurs de cinci minute ocaziile au venit una după alta. Mai întâi Puie a scăpat singur pe zonă centrală dar tentativa sa de lob a fost ghicită de Brutyo. Imediat după, Măgulean a fost angajat pe stânga în careu, a pătruns până în colțul careului de șase metri, de unde însă a tras telefonat exact în brațele portarului advers. Sarabanda ratărilor a continuat pentru campionii județeni, când, angajat excelent de Popa, Puie a scăpat din nou singur, a încercat să dribleze și portarul, care însă s-a întins la picioarele sale și a reținut balonul. Timp de zece minute, fundașii Păulișului au părut că și-au reglat poziția în teren dar cu două minute înainte de pauză au fost surprinși din nou, de data asta pecicanii nu au mai ratat. Mai precis, în minutul 43, Aldan a primit o minge filtrantă pe stânga și  i-a pasat perfect lui Măgulean în 13 metri și acesta a trimis mingea în poarta goală. În minutele de prelungire ale primului act, Păulișul a avut și ea o oportunitate prin Suciu, care nu a putut relua din poziție bună centrarea din corner a lui E. Calancea și defensiva lui Stupar a îndepărtat pericolul.

Repriza a doua a început exact cum s-a terminat prima, cu o situație de partea Păulișului la o fază fixă, la capătul căruia Grigorean a reluat cu capul puțin peste transversală. Pecica a reacționat imediat și pe o nouă lansare lungă, perpendiculară, Măgulean a scăpat singur, a dpirt să-l dribleze și pe Brutyo care nu s-a lăsat păcălit. În minutul 57, indolența atacanților Progresului avea să fie taxată. La o fază ce nu anunța mare lucru, E. Calancea a scăpat pe stânga, i-a pasat cu A. Popa care a fost faultat îb careu de Ponta. Penalty-ul a fost executat pe centru de Denis Calancea, Rusu aruncându-se în stânga: 1-1, spre bucuria gălăgioasei galerii din Păuliș formată din aproximativ 20 de copii.

Pecica nu putea fi de acord cu scorul de pe tabelă și în minutul 65 Aldan l-a întins serios pe Brutyo cu un șut de la 25 de metri iar patru minute mai târziu lovitura liberă a lui Arsene a mângâiat transversala.

Pe fondul unei pregătiri fizice mai bune, pecicanii au forțat mai mult atacul și, în minutul 76, au marcat pentru 2-1. S. Popa a pasat în adâncime, Huțanu a preluat de lângă E. Calancea și i-a așezat balonul lui Puie care a trimit cu latul în plasă din șase metri. Lucrurile s-au limpezit definitiv cu trei minute înainte de final când Păcurar a profitat de o greșeală a lui E. Calancea și l-a executat pe Brutyo cu un șut puternic din șapte metri ușor lateral stânga: 3-1

Pecica și-a mai creat o mare ocazie de gol până la fluierul ce a consimțit victoria campionilor județeni și în ediția 2018-2019 a Cupei României, faza județeană.

Formații:

Pecica: Rusu – Ponta (90 R. Blănaru), Țugulescu, Ewald Wild, Aldan – Huțanu, S. Popa, Arsene, Copil (58 Drâglă) – Puie (86 Morar), Măgulean (72 Păcurar). Antrenor: Dan Stupar

Păuliș: Brutyo – E. Calancea, Suciu, Adam, Ambruș – Itu (85 Cugeanu), Iacov (83 Ștefan) – A. Popa (89 Vesa), C. Gâlcă, D. Calancea – Grigorean. Antrenor: Dinu Maghici

Arbitri: Tudor Jurcă – Cristian Căsuț, Andrei Pantea.

Observatori: Marius Alexa, Teodor Jușcă.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button