Minifotbal, futsalzTOP ARTICOLE

Sistema a pierdut dramatic finala „zonei” de la Florești, fără a putea alinia cea mai bună formulă! Arădenii au șansa să joace pentru trofeul național





Medaliată cu bronz la Liga DeSavoia, Sistema a fost prima dintre formațiile arădene la faza zonală de minifotbal de la Florești Cluj. Teamul lui Marius Bota a ajuns până în capătul competiției, jucând finala cu La Boltă Alba Iulia începând cu ora 14. Formația din Cetatea Unirii a avut 2-0 pe tabelă, dar Sistema a revenit spectaculos prin „dubla” fostului utist, Radu Mărginean. Dramatismul a fost total, căci arădenii au primit golul de 2-3 în ultimul minut de joc.

Poate, soarta finalei era alta, dacă antrenorul-jucător, Marius Ciubăncan și alte două „piese” de bază ale celor de la Sistema, Vasilică Georgiu și Cătălin Cornea nu ar fi plecat mai repede acasă, unde, de la ora 18, dispută derby-ul Seriei A a Ligii a 6-a, dintre Academia Brosovszky și Viitorul. „Să fi a doua cea mai bună echipă dintr-un total de 24 din zona de nord-vest nu e puțin lucru. Clasarea bună arată și cât de puternică este Liga DeSavoia, dacă noi, de pe locul 3, am ajuns în finală. Din păcate, ultimul meci l-am abordat fără doi dintre jucătorii de bază, Cornea și Georgiu, dar și fără antrenorul Marius Ciubăncan. Nu e plăcut să pierzi o finală, mai ales în ultimul minut de joc, dar asta ne-a fost soarta. Poate, cine știe, ne revanșăm la turneul final, deși suntem conștienți că va fi foarte foarte greu, căci vor participa chiar cele mai bune formații din țară. Le mulțumesc băieților pentru efortul din aceste trei zile și-i felicit pentru ceea ce au realizat. Să nu uit nici galeria, ne-a ajutat mult, poate am fost cea mai numeroasă delegație de la Florești”, a punctat Marius Bota. Dacă ar fi trecut de echipa din Alba Iulia, Sistema și-ar fi câștigat dreptul să joace în EMF EUROCUP 2019, dar: „Nu știm dacă am fi putut onora competiția. Am discutat ceva pe marginea acestui subiect, dar acum nu mai avem această problemă, ca să zic așa”, a adăugat președintele Sistemei.

În județul Cluj, vicecampioana zonei de nord-vest la minifotbal a contat pe: Alex Mitrea, Alex Vasii – Adrian Pîrvulescu, Attila Bier, Darius Nadiu, Silviu Francescu, Kevin Trabalka, Adrian Suslak, Vlad Filimon, Cătălin Cornea, Radu Mărginean, Vasilică Georgiu, Claudiu Bota. Echipa e antrenată de Marius Ciubăncan, iar vicepreședintele grupării este Laurențiu Stoia.

Vă reamintim că Șoimii Șimand a părăsit întrecerea încă din faza grupelor, AC Luciano s-a oprit în optimi, iar Premierul a ieșit a 6-a și a ratat, astfel, la mustață calificarea la turneul final, de la Oradea. Pe malul Crișului Repede, Sistema înfruntă cele mai bune echipe din țară între 5 și 7 iulie.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button