Glorii arădene

La a șasea încercare, Old Boys UTA a câștigat turneul de la Kössen + VIDEO





A devenit deja o tradiție ca în luna iunie, fotbaliștii veterani ai „Bătrânei Doamne”, capacitați de Gyuri Vaczi, să participe la puternicul turneu austriac de la la Kössen. Stațiunea din Alpii austrieci a organizat a 35-a ediție, Old Boys UTA intrând în competiție pentru al șaselea an la rând.

Iar acesta a fost cu noroc pentru „roș-albi”, care au pus mâna pe trofeu după ce verile trecute au trebuit să se mulțumească cu locurile 2, 3 și 4. După rezultatele din grupă: 0-0 cu Kössen, 0-0 cu Caransebeș, 2-0 cu Frauenstein, 2-0 cu Lugoj și 3-1 cu Milano, arădenii și-au câștigat dreptul să joace finala.

Adversari le-au fost nemții de la TSV 1860 München, care au evoluat sub un al nume în acest am, Bavaria Monaco. Militaru și Ardelean au scorul la 2-0, bavarezii reducând din diferență. Cu 8 minute înainte de final, Todea a scăpat spre poarta adversă, a fost faultat, arbitrul a dat inițial penalty, apoi a revenit și a indicat marginea careului. Între timp, spiritele s-au încins, au intrat și susținători ai celor două echipe pe teren și arbitrul a pus capăt partidei. S-a terminat 2-1 pentru Old Boys UTA, care – în sfârșit – au încins hora bucuriei la Kössen. „Am particat în premieră la acest turneu și am fost plăcut surprins de organizare, dar și de nivelul competiției. Impresionant a fost și la final, când steagurile țărilor participante, cât și trofeul au fost aduse din cer, de parapantiști. Mă bucur că am putut contribui la câștigarea acestui prim trofeu pentru echipă”, ne-a mărturisit Cristan Todea.

Emil Szabo, Iosif Korek – Iulius Arman, Octavian Nadiu, Sabin Bogoșel, Neluțu Ardelean, Andrei Militaru, Cristian Todea, Cornel Nădăban, Ioan Țîrban, Marcel Cean, Silviu Vuia, Werner Mulroth, Roland Nagy, Sorin Csipkar și Dorel Utvici au fost campionii ediției cu numărul 35 al turneului de la Kössen. Medicul Dan Pîrvulescu, Marcel Vida sau Mihai Szucs, dar și galeria formată din soțiile fotbaliștilor, au avut un rol important la victoria finală.

VIDEO









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button