Fotbal judeteanzTOP ARTICOLE

Întrebare de … baraj: Poate Pecica să ajungă în Liga 3-a la a doua încercare în ultimii cinci ani? „Câștigăm ambele manșe cu Retezatul!”





Momentul adevărului a sosit pentru Progresul Pecica. Cele două trofee, de campioană a județului Arad și de câștigătoare a Cupei, și-ar pierde din valoare, dacă formația „galben-alabstră” nu încheie sezonul cu o promovare în Liga 3-a. Conducerea orașului și a clubului și-au dat toată disponibilitatea pentru susținerea echipei în eșalonul terț, responsabilitatea căzând acum pe umărul vestiarului. Antrenorul Dan Stupar și elevii săi, care trebuie să demonstreze că sunt mai buni decât Retezatul Hațeg, campioana județului Hunedoara.

Primul meci va fi la Pecica, așa că cei de la Hațeg au trebuit să își găsească un hotel pentru cazare, aproape de locul de desfășurare a partidei. Dacă trebuia să caute apartamente de vânzare în București era mai simplu, dar și așa au găsit în Arad o pensiune bună unde să stea în noaptea de vineri pe sâmbătă.

Barajul se dispută în două manșe, prima dintre ele urmând să aibă loc sâmbătă, 15 iunie, la Pecica. Progresul a trecut prin dezamăgirea pierderii unui astfel de duel, în urmă cu 5 ani în fața „albanezilor” de la Performanța Ighiu, dar căpitanul echipei susține că datele problemei sunt cu totul altele acum. „Cred că jocul nostru este mult mai bun acum, iar grupul mult mai unit. De fapt, nici nu există termen de comparație și tocmai de aceea, eu zic că o să câștigăm ambele manșe. Sigur, nu va fi ușor, ne respectăm adversarul, însă dacă vom evolua la capacitatea noastră, nu cred că o să avem probleme să trecem de acest baraj. Sigur, mai intervine și factorul temperaturi ridicate, dar cel puțin la meciul de sâmbătă, când tribunele de la Pecica se anunță pline, nu cred că cineva va resimți efortul. Vrem să câștigăm pentru noi, suporteri și pentru oraș, Pecica merită să aibă din nou, după mulți ani, echipă în Liga 3-a. O spun ca pecican, care a fost mereu în contact cu iubitorii fotbalului de aici, iar promovarea e așteptată de mulți ani de zile”, susține Mirel Arsene.

Mijlocașul de 30 de ani a vorbit și despre adversarul de la baraj. „Chiar ieri, profe’ ne-a vorbit mai aplicat despre cei de la Retezatul Hațeg. Trebuie să ne apărăm bine la fazele fixe, cornere sau lovituri libere și mai știm că atacă mult în special pe benzi. Nu au un joc de posesie extraordinar, dar pe contre și la momentul static al jocului, sunt foarte periculoși. Sperăm doar să ne facem jocul nostru obișnuit și să mergem la Hațeg cu un avantaj important”, mai spune căpitanul pecicanilor.

Spre deosebire de Progresul, care a câștigat fără mari probleme campionatul județean, Hațegul a avut mari bătăi de cap cu Petrila, Vulcan sau Brad, formații ce au terminat la două, respectiv 4 puncte (ultimele două) de teamul antrenat de Flavius Itul. „Am pornit în vară cu mulți localnici și cu gândul de a obține o clasare cât mai bună. Iată că am reușit mai mult decât atât, cu câteva transferuri bune în iarnă am luat campionatul și acum jucăm barajul de promovare pentru Liga 3-a. Nimic nu ar fi fost posibil dacă nu aveam alături de noi comunitatea locală, Primăria și Consiliul Local, dar și un sponsor inimos, pe domnul Buzducea. Ne-am pregătit serios pentru acest baraj, am studiat adversarul, am și fost la meciul Pecica – Ineu. Ne-au făcut o impresie bună, sunt bine pregătiți, au un ax central solid, sperăm să reușim să îi anihilăm. Lupta se va da la mijlocul terenului, acolo unde noi suntem mai rapizi și mai bătăioși, iar ei par mai lenți. Una peste alta, nu credem că ne pot surprinde cu ceva. Ne dorim să câștigăm, ar fi încununarea muncii noastre, după care comunitatea poate decide ce va fi în continuare, dacă pot să ne susțină în Liga a treia sau nu. Noi ne facem treaba păentru care suntem plătiți, vom da totul din noi pentru acest obiectiv. Sperăm să pornim cu dreptul în meciul din deplsare, după care, la Hațeg, având în spate suporterii noștri, să tranșăm barajul”, spune Marius Pițigoi (foto stânga), căpitanul hunedorenilor, crescut chiar la juniorii Hațegului. Mijlocașul a mai disputat un baraj cu Retezatul, în 2009, pierdut în fața Zlatnei, dar nu a fost în lot cu ocazia eșecului cu UTA, din urmă cu 4 ani.

Delegația hunedorenilor se deplasează de vineri la Arad, urmând să fie oaspeții pecicanilor sâmbătă, începând cu ora 18. Returul e programat pe 22 iunie, în Țara Zimbrilor.

Formații probabile:

Pecica: Fl. Rusu – Ponta, Țugulescu, Wild, Aldan – Huțanu, S. Popa, Arsene, Copil – Puie, Măgulean.

Hațeg: Pașca – Ionașcu, Mariș, Marc, Tămășiloni – Pițigoi, Buzducea, Pușcă – Ardelean, Popesc, Roșca.

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare)  – Nicolae Chițoiu (Timișoara), Călin Cimponeriu ( Lugoj).

Observatori: Zaharia Ciev și Dorin Micșa ( Timișoara)









Un comentariu

  1. ITI DORESC MULT SUCCES DAN STUPAR SI ECHIPEI PE CARE O ANTRENEZI PROGRESUL PECICA IN DRUMUL VOSTRU PT. PROMOVAREA IN LIGA 3a , VICTORIE PECICA SI INA ODATA , MULT SUCCES DANE !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button