Stranieri aradeni

La numai 16 ani, portarul Miclean s-a transferat de la Viitorul Arad la o fostă campioană a Olandei





În luna februarie a acestui an, Mihai Miclean a participat la un stagiu de pregătire la gruparea olandeză De Graafschap, însă – până la urmă – a ajuns în curtea unei alte grupări din Țara Lalelelor. Portarul de 16 ani a semnat un contract cu gruparea FC Eindhoven, din eșalonul secund olandez și, deocamdată, va evolua la formația Under 17 a clubului. Arădeanul a aparținut clubului Viitorul în ultimii patru ani, olandezii urmând să achite grila de formare în momentul în care Miclean e luat în lotul primei echipe sau când semnează un contract de profesionist la vârsta de 19 ani.

Tânărul goal-keeper a început fotbalul sub îndrumarea lui Dinu Donca și Ionel Dulhasz la CSȘ Gloria. Apoi, a trecut la grupa 2003 de la Viitorul pregătită de Norbert Jozsa, iar antrenamentele specifice le-a făcut cu Cristian Irimia, fost portar la UTA, ACU, Olimpia Satu Mare sau Tricotaje Ineu. Saltul spre o echipă de seniori l-a făcut chiar la Ineu, în iarnă, dar la CS-ul antrenat de Cristian Sculici. Până nu s-a accidentat, Miclean a fost titular de drept în returul Ligii a 4-a Arad, iar acum face saltul până la o fostă campioană a Olandei în anii ’50.

„După 10 ani de muncă au venit si rezultatele! De azi Mihai Miclean este jucătorul celor de la FC EINDHOVEN -U17.SUNTEM MANDRII DE TINE!

Multumim tuturor celor care au contribuit la creșterea lui valorică, debutant cu Ionel Dulhaz si Dinu Donca si continuând cu Norbi Jozsa si Cristi Irimia la club sportiv Viitorul Arad!

Nu in ultimul rand mulțumim D-lui Rareș Bolma, Nyron Wau si Arno Landers care au creat posibilitatea venirii si ramanerii lui aici prin camp-ul organizat la Pitești in 2018 de Voetbalschool Total Control unde a fost selectat!”, a scris, ieri, mama lui Mihai pe Facebook.

De menționat ar mai fi că Mihai Miclean este reprezentat de firma de impresariat a lui Bogdan Apostu, Fusion Group Agency, cea care lucrează intens și pentru UTA în aceste zile.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button