Stranieri aradeni

Arădeanul Hațegan rămâne singurul arbitru român din ”Elite Category” și în sezonul următor

În urma performanțelor din sezonul 2018/2019, Comisia de Arbitri UEFA a revizuit lista oficialilor de joc pentru prima parte a sezonului următor.

Pentru a-i atribui o categorie unui arbitru, Comisia de Arbitri UEFA ține cont de diferite criterii, printre care perfomanța, experiența, potențialul, condiția fizică, prezența la cursurile oferite de UEFA, precum și prestaţiile din țara de proveniență.

La ”Elite Category”, singurul reprezentant al României rămâne Ovidiu Hațegan. „Centralul” arădean are în palmares până acum 19 partide din grupele Ligii Campionilor și 32 în Europa League, între care și două semifinale: Manchester United – Celta Vigo (în sezonul 2016-2017) și Chelsea Londra – Eintracht Frankfurt (2018-2019). A participat la turneul final al Campionatului European din Franța 2016 și la cel al Jocurilor Olimpice din Brazilia din același an.

În ”First Category” își menține poziția Istvan Kovacs, căruia i se alătură din noul sezon Radu Petrescu. După evoluțiile bune din acest sezon, în care a fost delegat în preliminariile Ligii Campionilor și Europa League, precum și în Liga Națiunilor, Radu Petrescu a urcat în ierarhia arbitrilor europeni.

Și în ”Second Category” avem un nou reprezentant: Horațiu Feșnic i se alătură lui Marius Avram.

În ”Third Category” se află arbitrul bucureștean Marcel Bîrsan și Sebastian Colțescu.

România are reprezentanți la nivel de arbitri și în fotbalul feminin și futsal. Cu evoluții apreciate în acest sezon, în care a arbitrat și finala Campionatului European de fete Under 17, Iuliana Demetrescu a urcat în ”Women Second” pe lista UEFA. În ”Women Third” sunt prezente în continuare Alina Peșu și Cristina Trandafir.

La futsal, Vlad Ciobanu a fost inclus de UEFA pe lista arbitrilor din ”Futsal Second”! Ovidiu Curta, Daniel Deca și Bogdan Hanceariuc completează lista arbitrilor în ”Futsal Third”.

Comentarii Facebook

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close