Fotbal feminin

Campioanele de la Piroș Security și-au luat medaliile și trofeul, dar și aplauzele unui întreg oraș + FOTO





După ce s-a implicat cu succes la CS Vladimirescu, dar mai ales la Șoimii Pîncota, grupare cu care a ajuns până în Liga 2-a, Pavel Piroș a demarat un nou proiect în vara anului 2016. Este vorba despre o echipă de fotbal feminin, care la capătul celui de-al treilea an de existență și-a văzut visul cu ochii.

AC Piroș Security a câștigat seria a II-a a eșalonului secund și a promovat direct în elită. Conducerea clubului a demarat deja preparativele pentru noua stagiune, a numit și un nou antrenor în persoana lui Florin Bugar, dar astăzi a închis capitolul stagiunii 2018-2019 cu premierea…premium a echipei campioane.

Și fetele așteaptă finalizarea arenei „Francisc Neuman”

În jurul orei 15, Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și Bogdan Boca, consilier local, le-au așteptat pe fotbalistele Aradului în fața Primăriei și le-au promis tot sprijinul și în Liga 1. Mai mult, Bîlcea, care și-a anunțat deja candidatura la Primărie, a vorbit despre o mai mare apreciere și vizibilitate pentru „leoaice”, iar asta se poate traduce și prin deschiderea porților pentru arena „Francisc Neuman” când aceasta va fi utilizabilă, chiar și parțial. A vorbit și președintele Pavel Piroș, care le-a mulțumit tuturor pentru ajutor și implicare, de la conducerea orașului, până la stafful tehnic și administrativ și – bineînțeles – fotbalistele sale.

Absențe de la premiere

Chiar dacă au mai fost și absențe în tabăra campioanelor, precum Liheț, Usain, Vuicin sau Bărbosu, plecate în vacanță pentru a-și încărca bateriile pentru noua stagiune, fetele au putut alcătui o întreagă echipă, plus o rezervă în momentul în care și-au luat medaliile de campioane, diplomele și cupa. După ce Sergiu Bîlcea le-a înmânat trofeul, elevele lui Gigi Cameniță au făcut o baie de șampanie cu ajutorul…„secundului” Bebe Mitu. Un premiu special a luat și golghetera echipei, Andreea Balaș, care a și participat la o acțiune a echipei naționale în Turcia, acolo unde a fost și directorul sportiv, Liviu Ilea, pentru un curs de specializare în aceeași perioadă.

Tur al orașului în stilul marilor cluburi

Pentru pozele de grup, performerele au urcat pe un podium amenajat în pe platoul din fața Primăriei. La final, „leoaicele” au urcat la bordul unui autocar etajat, parțial descoperit, pentru un tur de onoare al orașului. Melodia celor de la Queen, „We are the champions” au atras trecătorii, care le-au salutat și aplaudat pe fete. Autocarul închiriat de Piroș de la Alba Iulia a rulat pe traseul Primărie – Podgoria – Gară – UTA – Fortuna și retur, după care s-a plecat în Micălaca și mai apoi înapoi la Primărie. În jurul orei 17,30, „leoaicele” au „parcat” la Restaurantul Casa Românească pentru banchetul de final de an.

„Liga 1, o cu totul altă mâncare de pește”

La rândul său, Florin Bugar s-a familiarizat cu atmosfera din cadrul lotului pe care-l va antrena din această vară. Altfel: „Eu pe fete le-am văzut jucândîn două-trei meciuri deja și mi-am făcut o părere despre ele. Cu unele am mai și lucrat la Timișoara, sunt și altele bune aici, însă e clar că mai avem nevoie de întăriri pentru Liga 1. E cu totul o altă mâncare de pește în primul eșalon, dar am încredere în ceea ce am discutat cu domnul Pavel Piroș și eu zic că vom face o echipă competitivă”, a spus, printre altele, noul tehnician al echipei de fotbal feminin a Aradului. Vom reveni, însă, cu o planurile detailate ale lui Bugar cu privire la noua sa echipă de club.

Galerie foto









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button