UTA Arad

”Timpul să ne judece”… dar timpul, pentru UTA, a rămas pe loc





19 iunie 2014, zi de sărbătoare în fotbalul arădean, care astăzi capătă puțin alte conotații. „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc scăpa rapid de haina fotbalului județean în urma barajului de promovare în Liga 3-a cu Retezatul Hațeg, având alături de ea, la Lugoj, mii de arădeni. Înainte de a se îmbarca în autocare pentru deplasarea din Banat, galeria „roș-albă” și-a luat rămas bun de vechea arenă construită de baronul Francisc Neuman și oamenii de lângă el în zece luni de zile. Cu tîrnăcopul, lopata, roaba, dar mai ales multă voință și spirit civic. Nici cel mai pesimist fan al UTA-ei nu ar fi pariat pe un termen de execuție al noului stadion de 12,500 locuri (din care apoi au mai căzut treptat la „rectificarea” proiectului) de 5 ani de zile, iar panglica încă nici nu a fost tăiată.

Așa cum se spune și în comunicatul de mai jos al celor de la Ultras Arad în poza document făcută în urmă cu 5 ani s-a zâmbit destul de mult. Iar motivele, astăzi, își pierd sensul. În plus, bannerul afișat de suporteri, ”Timpul să ne judece”, are și el multă încărcătură astăzi. Căci, după cum explică „ultrașii” mai jos, pentru UTA timpul a cam rămas pe loc. Fără stadion și „sentința” ligii secunde.

”Și eu apar în poza asta! Tu apari?

Mă tot gândeam, privind-o, cum eram acum 5 ani și câte s-au întâmplat de atunci, cât de mult m-am schimbat. Tu ce făceai acum 5 ani? Reflectă puțin asupra acestei întrebări.

Atât eu, cât și tu am îmbătrânit. Unii am făcut pași mari în față în timpul ăsta, alții poate i-am făcut înapoi. Tu poate ai terminat școala sau facultatea, te-ai angajat, ți-ai făcut noi prieteni sau ai găsit persoana potrivită pe care să o ai alături. Unii din poza asta nici nu mai sunt în viață… îți vine să crezi?

Pentru noi toți, timpul a trecut atât de repede… pentru UTA, timpul a rămas pe loc.

Data de 19 iunie 2014 marchează începutul acțiunii de demolare a stadionului Francisc Neuman, a doua mea casă și locul unde am înțeles pentru prima dată dragostea încă din copilărie.

La două zile de când buldozerele au pătruns pe stadion, am venit să ne luăm rămas bun și am făcut o ultimă fotografie împreună. Am plecat apoi în deplasare, căci jucam barajul pentru Liga a 3-a.

A fost o zi magică pe care, dacă mai vreau să mi-o amintesc acum, îmi vine să oftez din cauza prezentului. Mi-aș fi dorit să fi știut pe atunci ce ne așteaptă și să nu zâmbesc la poză”. – e comunicatul postat pe pagina Ultras Arad de susținătorii celei mai titrate grupări fotbalistice din România.

Altfel, se aude că pe 25 august, în cadrul evenimentelor organizate în cadrul „120 de ani de fotbal în România”, pe „Francisc Neuman” se va juca un meci de old-boys. Asta înseamnă că arena ar trebui să fie utilizabilă, chiar și parțial. Adică vestiare, gazon și o parte a tribunelor. De urmărit…

6 comentarii

  1. Stadion de 9000 de locuri în 5 ani! Cea mai mare rușine pe care am putut să o trăiesc în calitate de locuitor al orașului Arad și suporter al echipei UTA. Oare vor plăti odioșii care au căpușat acest oraș în care m-am nascut, am crescut, trăiesc și sper să și mor, pentru bătaia asta de joc?

    0
    0
  2. Acest stadion ce trebuia sa fie o mare bucurie si mandrie sa transformat intr-o mare dezamagire si frustrare.

    0
    0
  3. Sala sporturilor din cluj are mai multe locuri ca ministadionul asta! Dacă tot s-a taraganat atat macar daca se facea un stadion cu minim 15000 de locuri, mai venea si nationala sa joace la Arad, un meci cu insulele feroe sau malta, asa pe un stadion de 9000 de locuri nu va veni nici nationala de tineret..eu cred ca dacă se vroia se termina stadionul dar nu sa vrut! Poate vine un candidat la primarie si ne promite un stadion ca lumea la marginea orasului, ca asa se fac stadioanele in ziua de azi ..

    0
    0
  4. Doamne Dumnezeule,daca existi…nu ai cum sa ne intorci spatele….Nu am putut sa fiu prezent la poza respectiva de grup,dar la aceasta postare de articol,pur si simplu am lacrimat si probabil multi altii…Cum adica? Baronul ne-a construit un stadion in 10 luni,cu mijloace rudimentare,din buzunarul propriu si trogloditii astia,care mai de care,l-au demolat lejer,fara remuscari si nu reusesc nici macar sa insamanteze o iarba…trista situatie…Din rau in si mai rau…Meteo de vina din nou…curg siroaiele de apa peste caramizile cladite cu mare sudoare de catre 2-3 angajati Tehnodomus…
    Pustiu de muncitori la stadion….Nimeni!Dureros…..dar actual…Despre ce vorbim?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button