Stranieri aradeni

Marcator cu Croația, Petre prefațează „ciocnirea” cu Anglia: „Trebuie să câştigăm şi vedem ce va fi după”





România a început perfect europenele de tineret din Italia și San Marino, ca și cei doi arădeni din lot, de altfel. Dennis Man a evoluat destul de bine timp de 84 de minute, iar Adrian Petre a intrat cu gol, rotunjind tabela la 4-1, contra Croației.

Cu reușita de marți seara, Petre este arădeanul care marchează din nou la un turneu final după Marcel Coraș, la „europenele” de seniori din 1984. „Am început cu dreptul, asta era cel mai important să câştigăm primul meci. Acum luăm fiecare meci în parte şi vedem ce va fi. Nu ne gândim la semifinale, la Jocuri Olimpice, ne gândim să câştigăm meciul cu Anglia”, a spus „vârful” danezilor de la Esbjerg, plecat de la UTA în vara anului 2017 pentru o jumătate de milion de euro.

Anglia, următorul adversar al „tricolorilor” are un moral scăzut după ce a fost întors de Franța în ultimele minute de joc, de la 0-1 la 2-1. În plus, după ce Polonia a bătut-o surprinzător pe Italia, „tricolorii” mai au nevoie de cel puțin trei puncte din meciurile cu francezii și englezii pentru a atinge semifinalele. „ S-au întâlnit două echipe puternice, era normal să fie un joc frumos, cu multe goluri, ocazii, două penalty-uri ratate şi un cartonaș roşu, orice se putea întâmpla. Dar noi suntem bucuroşi că am câştigat meciul nostru şi sper la final să nu depindem de celelalte”, a adăugat Petre.

Chiar dacă a înscris împotriva Croației, atacantul arădean are șanse reduse să fie titularizat cu Albionul, iar asta pentru că și Cristi Pușcaș e în mare formă. „Facem calcule, dar calculele sunt asupra noastră, pentru că depinde de noi ce facem. Dacă pierdeam acest meci cu Croaţia, da, calculam foarte mult, dar aşa avem o victorie, avem 3 puncte, nu avem ce să calculăm deocamdată. Știm că avem meciul cu Anglia, trebuie să câştigăm şi vedem ce va fi după, a mai spus fotbalistul crescut de Cristi Păcurar la Atletico Arad.

Cum vă spuneam, trupa lui Aidy Boothroyd a pierdut dramatic contra Franţei, scor 1-2, cu un autogol venit în minutul 90+5. La conferinţa de presă au participat Boothroyd şi atacantul Dominic Calvert-Lewin, iar selecţionerul a anunţat că va face mai multe schimbări în ofensivă. „Cred că voi face schimbări în ofensivă faţă de primul meci, am multe variante la dispoziţie. Va fi nevoie de inspiraţia tuturor pentru a ne impune. Respectăm România, dar vom face tot pentru a o învinge. Am fost foarte impresionat de spiritul ei de echipă. E un adversar dificil care, probabil, se va mulţumi şi cu un rezultat de egalitate”, a declarat selecţionerul Angliei U21.

România conduce în grupa C a Europeanului sub 21 ani, cu 3 puncte, tot atâtea câte are şi Franţa, cu golaveraj mai slab, în vreme ce Anglia şi Croaţia sunt pe zero în clasament. Urmează vineri, 21 iunie, etapa a doua, cu meciurile: România – Anglia, ora 19:30 (stadion Dino Manuzzi, Cesena) şi Franţa – Croaţia, ora 22 (stadion Seravalle, San Marino). Toate întâlnirile sunt transmise în direct de TVR 1 și TVR 2.

Organizatorii partidei și reprezentanții UEFA au anunțat la ședința tehnică a partidei Anglia-România că s-au vândut până la această oră peste 10.000 de bilete din cele 18.000 disponibile, iar casele de bilete de la stadion vor fi deschise și mâine, începând de la ora 09:00 (un bilet costă 5 euro).

Totodată, delegația britanică a anunțat oficialii UEFA că se bazează pe aproximativ 500 de suporteri englezi, asta însemnând, după preconizările gazdelor, că în tribune am putea avea mâine peste 10.000 de români! Un număr impresionant pentru un turneu final U21 și care a stârnit admirația celor din forul fotbalistic continental delegați la Campionatul European.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button