Progresul Pecica

Lucaci – un președinte de AJF fericit și aproape integralist, Pecica încearcă să păstreze cât mai mulți dintre eroii promovării





Cel mai mare oraș din județ, după municipiul Arad, are din nou echipă de fotbal în Liga 3-a. Nu s-a mai întâmplat de la începutul anilor 2000, după colapsul celor de la West Petrom Pecica, iar bucuria e mare. Cu atât mai mult cu cât a fost răzbunat și eșecul de acum 4 ani, în fața celor de la Ighiu. Practic, acel baraj a fost singurul din mandatele lui Adrian Lucaci pierdut de o formație din Arad. UTA, Cermei, Lipova și Crișul au fost campioanele promovate ale Aradului în gestiunea fostulu fundaș al UTA-ei și Sportului Studențesc. „Când campioanele județului promovează an după an nu pot fi decât un președinte de AJF fericit. Înseamnă că avem un campionat puternic și că am ales calea corectă, inclusiv cu regula fotbaliștilor Under 21. Am văzut și azi la Pecica tineri interesanți pe care, zic eu, antrenorii s-ar putea baza și în Liga 3-a. Îi felicit pe cei de la Progresul pentru tot ceea ce au realizat în acest an, nu a fost deloc simplu să câștigi pe toate fronturile. Echipă, antrenori, conducere, sponsori, suporteri și autorități locale, toată lumea are merite pentru acest an de excepție a celor din Pecica. Ca un tată care-și vede copilul plecând de acasă odată ce a crescut nu pot decât să le urez mult succes celor de la Pecica mai sus, eu rămân să mă ocup mai departe de fiii mai mici, sperând ca vara următoare să ne mai despărțim de unul. Primul meu gând acum este că Liga 4-a a rămas tot cu un număr impar de echipe, 15, dar și că în fața noastră avem o serie de evenimente legate de <<120 de ani de fotbal în România>>”, a spus șeful fotbalului județean arădean, care a urmărit partida din Țara Zimbrilor alături de omologul său din Hunedoara, Cristian Petrean.

Așadar, Progresul Pecica părăsește fotbalul județean și regulile jocului se schimbă automat. Cheltuielile cresc și ele, dar conducerea clubului și a orașului nu e deloc descurajată. Dimpotrivă, ambiționată. Planurile au început să se facă, s-a luat legătura cu posibili noi sponsori, iar de mâine se va lucra la strategia pentru Liga 3-a. Bineînțeles, pe baza coordonatelor trasate de antrenorul echipei. „În prmul rând, aș vrea să păstrez cât mai mulți jucători din lotul actual. Este meritul și munca lor și ar fi păcat să nu primească o șansă în Liga 3-a. Nu am discutat concret cu nimeni din actualul lot, eu sunt dispus să facem antrenamente tot după-amiaza, seara, ca ei să poată veni după servici și să facă parte în continuare din grupul nostru. Pe de altă parte, e clar că avem nevoie și de întăriri, iar din acest punct de vedere suntem puțin în spatele colegelor de serie. De exemplu, celelalte echipe arădene au avut timp să discute transferuri cu jucători buni pentru acest nivel pe când noi nu am dorit asta și nici nu puteam avansa discuții până nu am fost siguri de promovare. Cert este că ne dorim să facem un nucleu frumos la Pecica, în jurul celui existent acum și împreună cu celelalte arădene să facem o figură frumoasă în Liga 3-a”, a punctat Dan Stupar.

„Galben-albaștrii” vor fi liberi în jur de 10-11 zile, iar la revenirea în iarbă au programat un amical de lux cu echipa fanion a Aradului. „Vacanța va fi una foarte scurtă. Pe 6 iulie avem deja programat un prim amical cu UTA, pe terenul din Sânnicolau Mic. Indiferent de cine va fi pe bancă, trebuie să apară modificări de staff. E nevoie de mai mulți oameni care să ajute, un preparator fizic, un asistent medical, oameni care să poată să ajute la realizarea unei performanțe. Trebuie plecat de la ceea ce ne-a adus satisfacții și rezultate în acest campionat, stabilitatea financiară și forța grupului”, a adăugat fostul fundaș al „Bătrânei Doamne”, care – fără doar și poate – va fi confirmat pe banca Progresului și în noua stagiune.

Un comentariu

  1. Felicitari pt. promovarea in liga 3a PROGRESUL PECCICA !!! FELICITARI PT. ANTRENORUL DAN STUPAR !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button