Cluburi polivalente

„Tricolorele”, cu arădeanca Dodean printre protagoniste, învinse în finala Jocurilor Europene de chinezoaicele…Germaniei





Germania a dispus, astăzi, de România cu 3-0, în finala probei pe echipe la tenis de masă, din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk. Miza a fost extrem de importantă, asta pentru că învingătoarea şi implicit medaliata cu aur îşi asigura prezenţa la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Zidul chinezesc al nemţoaicelor s-a dovedit de data asta imposibil de escaladat, asiaticele de top mondial ale Germaniei prestând un joc solid şi inteligent. Primul meci a fost cel de dublu, în care arădeanca Daniela Dodean-Monteiro şi Eliza Samara au pierdut strâns, după un meci foarte echilibrat, 2-3 la seturi.

A urmat poate cel mai important meci al finalei, cel dintre jucătoarele numărul 1 din fiecare naţională, Han Ying şi Bernadette Szocs. Deşi a început excelent partida şi a condus cu 1-0 la seturi, Berni a fost apoi dominată tactic de adversara sa, iar chinezoaica s-a impus destul de clar, cu 3-1. Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, de la CS Municipal, a încercat să ţină în joc România, dar cealaltă chinezoaică a Germaniei, Xiaona Shan, s-a impus cu 3-1 la seturi.

„Nemţoaicele” câştigă cu 3-0 în ultimul act şi îşi asigură, deja, calificarea directă la Tokyo. Fascinanta echipă tricoloră amână calificarea la Jocurile Olimpice, dar rămâne cu medalia de argint la Jocurile Europene, urmând ca în septembrie să îşi apere titlul european cucerit în 2017, în faţa aceleaşi selecţionate germano-chineze.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button