UTA Arad

UTA are cea mai bine cotată Academie la nivelul Ligii a II-a: Campioana CFR Cluj, Astra, Sepsi sau Botoșani, clasificate mai slab decât arădenii





Clubul UTA aflase în urmă cu o săptămână că se află printre Academiile cele bine clasificate, certificate de Federația Română de Fotbal, însă de ieri avem întreg tabloul.

Nu mai puțin de 80 de entități sportive cu pretenții de Academii și-au depus dosarul, evaluarea făcându-se după șapte criterii: ”Strategie și filozofie”, ”Echipe și jucători”, ”Staff tehnic”, ”Staff suport”, ”Antrenamente și meciuri”, ”Infrastructură și facilități” și ”Rezultate”.

Așadar, află că UTA s-a clasat pe locul 9, cu un scor de 67,2, fiind cea mai bine clasată grupare din Liga a II-a. Clubul arădean a devansat multe echipe importante din prima ligă, precum CFR Cluj, Astra, Sepsi sau FC Botoșani. Pe primul loc s-a clasat, evident, Viitorul Constanța (91,5), echipa lui Hagi fiind urmată pe podium de CSU Craiova (77,1) și Dinamo (74,5).

Proiectul a fost configurat cu sprijinul companiei olandeze NMC Bright, care are peste 15 de ani de experiență în evaluarea, clasificarea și activitatea de consultanță a academiilor de fotbal europene. În plus, în ședința Comitetului Executiv de ieri, FRF a decis ca începând din sezonul 2021-2022, cluburile din Liga 1 au nevoie de un punctaj al academiei de minimum 60 de puncte pentru a primi Licența, evaluarea urmând să se facă anual.

Vă reamintim că generația 1997-1998 crescută la Atletico de Cristian Păcurar și Francisc Tisza a adus două trofee naționale în vitrina clubului UTA, Cupa și Supercupa României la juniori mari în anul 2016, sub comanda lui Dan Stupar și Adi Ungur. Vara ce a urmat, jucătorii de 1998-1999 au disputat încă o finală de Cupă, pierdută, însă, la penalty-uri în fața celor de la Viitorul. Și UTA 2000 a luat un bronz național în 2017 cu Mihai Petcuț și Costel Bogoșel la timonă, iar în 2018, UTA 2001, pregătită de Sandu Gaica și Adi Ungur a ocupat și ea locul 3 în Liga Elitelor U 17 și a disputat o finală de Cupă, pierdută sever cu Viitorul. Dennis Man și Răzvan Oiadă (ambii FCSB) și Adrian Petre (Esbjerg – Danemarca) sunt cele mai bune produse a ceea ce a devenit, chiar și pe hârtie, Academia UTA de 5 ani de zile. Azi, însă, e certificată de FRF ca a 9-a pe țară.









8 comentarii

  1. Si asa se ridica o intrebare logica:unde sunt jucatorii crescuti la aceasta Academie? De ce nu avem rabdare cu ei sa se maturizeze la Arad?Cred ca o gestionare responsabila ar aduce si avantaje materiale clubului si jucatorilor .

    0
    0
  2. Haideti sa va povestesc unele,in general stiute,sau nestiute….Oriunde au mers grupele Atletico&UTA,la orice turneu,au fost furati pe fata,arbitraje ostile….si alte dubioase..cazari prin paduri,cu saltele mucegaite,platite camere de 2-3 persoane,dar ingramaditi 6-7…Nu ai dreptul sa-ti cazezi copiii doar prin organizatori,preturi de Dubai…Bun….
    Mancarea lor servita inainte de meciuri?La copii de 9-11 ani?Mazare,varza si fasole…Mai alearga-i dupa o ora,pe teren…
    Faptul ca Aradul este pe locul 9 in Academie de pepiniera,din primele ligi,vom mai vedea….
    Imi rade inima….Ia sa vedem….

    0
    0
    1. Iar il lingi in dos pe marele conducator Sanyi! Crezi ca celorlalte echipe care participa la turnee stau la Intercontinental si mananca caviar? Toti beneficiaza de aceleasi conditii de cazare si masa, unele conforme cu realitatea din Romania! Cat despre arbitraje, las-o mai moale, toata lumea stie de ce arbitraje favorabile beneficiaza UTA la nivel judetean iar cand iesiti prin tara si se schimba maniera de arbitraj va simtiti furati! Si transmiteti asta si copiilor si uite asa se invata ca au pierdut doar din cauza fluierasilor! Crezi ca prin arbitraje potrivnice au ajuns cei de la 2003, anul trecut, in finala pe tara sau ca au pierdut-o ca au fost furati? Daca copilului tau ii transmiti dupa un meci pierdut ca infrangerea se datoreaza arbirtilor atunci ai o mare problema. Copiii isi vor ascunde neputinta in spatele arbitrajelor si nu vor judeca motivul real al nerealizarilor lor!

      0
      0
  3. In 2018 , grupa 2003 , condusa de Marginean Radu si subsemnatul , a obtinut Loc 2 la campionatul national U15 , pierzand in finala cu FCSB

    0
    0
    1. Dinule,mereu modest esti…scrie si cum,te rog,cu ce arbitraje ai avut…pana acolo,ca sa stie lumea….Chiar ma mir ca nu ai facut infarct…Eu daca as fi fost antrenor in locul tau, crapam pe loc…
      Hai ca se face campionat national….Multa bafta….Esteeeee….

      0
      0
      1. Asa este dar cand cistigi arbitrajele nu mai conteaza , binenteles ca din pacate nu cistigi tot timpul si atunci te doare …….. , sa auzim numai de bine …!!

        0
        0
  4. Problema e, am mai spus-o, ca se cresc copiii aradeni pana la un anumit nivel, dupa care se renunta la ei si se prefera aducerea altora, din alte judete, care costa bani! E un fapt dovedit, grupa 2001 avand nu mai putin de 14 ,,stranieri”! Si asa mai departe, la grupele urmatoare sunt, deocamdata, cel putin 5-6 copii de pe alte meleaguri!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button