Fotbal judetean

Achiziții de top pentru Sântana! Rusu, Maghici, Băd și Gherghel, sub comanda lui Cuedan de mâine: „Ca de obicei, țintim sus!”

Unirea Sântana a fost echipa ce nu le-a permis celor de la Progresul Pecica să sărbătorească titlul de campioană județeană mai repede de etapa cu numărul 27. După promovarea în eșalonul trei al celor de la Progresul Pecica, cel puțin pe hârtie, „roș-negrii” ar trebui să devină principalii favoriți la locul 1, însă șefii „uniriști” nu aruncă cu vorbe mari. Chiar dacă, primele achiziții estivale, i-ar îndreptăți să o facă.

Sântâna și-a asigurat încă de acum o lună de zile serviciile mijlocașului Iosif Gherghel și atacantului Flavius Băd, printre cei mai buni fotbaliști ai Zăbraniului în stagiunea precedentă. Următoarele două întăriri au venit de la Liga 3-a. Casian Maghici nu și-a mai prelungit înțelegerea cu Crișul și poate fi folosit oriunde în apărare sau la mijloc de Dan Cuedan. În fine, experimentatul Florin Rusu a făcut pasul în spate după ce a promovat cu Pecica în eșalonul terț și devine titularul postului de portar al Unirii. După ce și Ciprian Matiș a revenit din împrumutul de la Șimand, viceampioana județeană en-titre are patru portari în lot, însă – probabil – se va despărți de doi. Și tot la capitolul reveniri îl trecem pe Claudiu Popa, de la sora mai mică din eșalonul 5, FC Sântana.

Cert este că Dan Cuedan are destul material de lucru încă de mâine seară, când Sântana se reunește în vederea pregătirii noii stagiuni. „Sperăm ca până la ora primului antrenament (n.a. 18,30) să mai batem palma cu unul-doi jucători, dintre care unul este junior.  Dacă reușim, iar Tomuț nu se răzgândește în privința plecării, ne mai rămâne să aducem maxim doi fotbaliști. Vrem să formăm un lot cât mai competitiv și apropiat valoric. Am învățat din greșelile sezonului trecut, când am cam greșit campaniile de achiziții, în special cea din iarnă și asta ne-a costat puncte importante. Altfel, ne bucurăm că la nivel de juniori suntem acoperiți cu jucători din propria pepinieră, precum Politic, Toader, Stanciu, Matiș, Cosma sau Vincze, dar sperăm și în revenirea lui Marc”, spune Marius Bătrân, șeful secției de fotbal al Unirii Sântana.

Ștrengar, Berari, Ilinca, Kukucska, Haraseniuc, Teodorovici, Morariu și Signorello sunt fotbaliștii de care „roș-negrii” s-au despărțit la finalul stagiunii trecute, însă lista ar putea rămâne deschisă în special la capitolul portari. Altfel, Dan Cuedan intră puternic în elevii săi cu patru antrenamente pe săptămână, urmând ca weekendul următor să-i și vadă la lucru cu divizionara terță, Crișul Chișineu Criș. Unirea va efectua și un semi-cantonament pe plan local, iar ceilalți adversari din amicale bătuți în cuie sunt: UTA II, Avântul Periam, Șoimii Lipova și Progresul Pecica. „Mai așteptăm răspunsuri din partea a două-trei echipe, încercăm să întâlnim adversari cât mai tari pentru a fi 100% pregătiți de debutul noului sezon. Din punctul meu de vedere, va fi un campionat foarte greu, echilibrat, ne respectăm adversarii, nu subestimăm pe nimeni. Ca de obicei, Sântana țintește sus, la primele locuri, însă trebuie să ne demonstrăm forța pe teren, nu prin vorbe. Avem totală încredere în antrenorul Dan Cuedan, toți băieții din lot, fie că vorbim de cei mai vechi sau noile achiziții, de acum avem nevoie de putere de muncă și puțină șansă în a evita accidentările în perioada de pregătire, foarte importantă pentru orice fotbalist”, mai spune Bătrân, car nu demult și-a luat și diploma absolvirii cursului specializare în administrarea și managerierea structurilor sportive chiar din mâna lui Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

Și în noua stagiunea, clubul Unirea Sântana e finanțat de  autoritățile locale, dar și de câțiva sponsori inimoși.

Comentarii Facebook

2
0

2 comentarii

  1. Păi nu din cauza achizitilor din iarna trecută s au pierdut puncte importante deoarece 90% din ei nici nu au apucat să joace vreun meci așa ca mai ușor cu vrajeala, rușine să vă fie

    2

    1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close