UTA AradzTOP ARTICOLE

Brazilianul Lorenzi, mijlocaș box to box pentru Balint: „Va ridica nivelul echipei și are calități de lider” + VIDEO





Achiziția oficializată în această seară de UTA a fost anunțată încă după partida amicală cu Progresul Pecica de Laszlo Balint. „Chiar luni ajunge un mijlocaș central, brazilian cu cetățenie italiană, cu care s-a tot discutat în ultima perioadă”, spunea antrenorul „roș-albilor”, care astăzi a stat cot la cot cu Diego Fernando Lorenzi.

Mijlocașul e născut pe 27 ianuarie 1990 vine din liga terță braziliană, Santa Cruz, dar a mai evoluat în cariera sa echipa de tineret a celor de la Inter Milano, Lugano (Elvetia) și formațiile din țara natală Mirassol, America MG, Mogi Mirim, Sampaio Correa, GO Audax, Luverdense și Londrina PR. „Un jucător care se ridică la cerințele staff-ului tehnic. Credem că sosirea sa va ridica lotul echipei noastre”, a prefațat directorul general Codru Grădinariu prezentarea noii achiziții utiste.

Despre Lorenzi a vorbit mai în detaliu Bogdan Apostu, directorul executiv al Fusion Group Agency, care îl are partener pe Ricardo Caichjian, prezent și el la Arad în această seară. „Împreună cu Ricardo am fondat FGA după ce ne-am cunoscut la Arad și consider că avem o datorie morală față de acest club. Iubesc UTA, reiterez această idee și iată că tot ceea ce înseamnă FGA azi a pornit de aici. Diego Lorenzi a făcut junioratul la Inter Milano, după care, în Europa, a mai jucat la Lugano.Sezonul trecut a fost căpitanul echipei Santa Cruz, una din primele cinci echipe din Brazilia raportat la numărul de fani. E un jucător important chiar și pentru Liga I din România. L-am convins destul de greu să vină în liga secundă, ne-am folosit de toate resursele noastre. A acceptat un salariu foarte mic pentru valoarea lui actuală, dar normal pentru România. Acum trei ani, am avut ofertă din Liga 1 pentru el și nici nu a vrut să audă. Este un lucru mare că am reușit sa îl aducem acum. A venit pentru proiect, nu pentru bani”, a precizat fostul atacant al „Bătrânei Doamne”.

Așadar după 6 ani și jumătate, clubul fanion al Aradului se bazează din nou pe un fotbalist carioca. Precedenții au fost Hiago de Oliveira Ramirez, Marcelinho Rodrigues, Wilson Pereira Weller și Ricardo Caichjian, care au activat în „alb-roșu” în turul ediției de campionat 2012-2013. „Sunt fericit că sunt din nou la Arad după șapte ani. Mă bucur că l-am adus pe Diego la UTA, am avut oferte pentru el din prima ligă, dar nu a dorit atunci să vină”, a  completat Ricardo Caichijan, care, la fel ca Lorenzi a evoluat pe postul de mijlocaș central.

Bineînțeles, cel mai încântat de transferul operat astăzi e chiar antrenorul Laszlo Balint. „Ținând cont de ultima turnură pe care au luat-o evenimentele legate de Coulibaly, am fost nevoiți să căutăm o variantă foarte bună. Am spus că dacă va fi să aducem jucători străini, vor fi care să ridice considerabil valoarea lotului nostru. Sper să se integreze cât mai repede, iar aspectul că a fost căpitan la ultima sa echipă spune că este un lider, genul de jucător pe care ni-l dorim. Imaginile văzute cu el indică faptul că va ridica nivelul pe postul respectiv. Este extrem de important să avem constitență și echilibru în lot, atât numeric cât și ca valoare. Este genul de mijlocaș box to box pe care l-am căutat. Repet, este important sa avem opțiuni, nu gândesc neapărat acum strategia pentru un prim <<11>>, ci vreau să avem posturile dublate. Fiecare junior are dublura senior și invers pentru a avea echilibru și concurență”, a  punctat antrenorul Gyuszi Balint.

Lorenzi a aterizat în jurul orei 15 la Budapesta, venind direct la conferința de prezentare ca nou jucător al „Bătrânei Doamne”. „Mă bucur că am ajuns la UTA, un club cu tradiție, care a câștigat titluri în România. Am venit aici datorită antrenorului Balint, care îmi dă foarte multă încredere. Am venit să ajut UTA, să întărim grupul și să avem realizări cât mai bune. Am încredere în mine, în echipă și în antrenori, am venit să muncesc și  să fac parte din acest proiect” , au fost primele cuvinte ale lui Lorenzi în noua sa calitate, de utist.

În altă ordine de idei, să mai spunem că Bogdan Apostu participă chiar la această oră la o întâlnire cu suporterii UTA-ei la Old Lady’s Pub, nefiind exclus ca mâine sau până la finele acestei săptămâni să-l mai vedem apărând lângă o altă achiziție utistă, tot un fotbalist străin, dar cu profil ofensiv de această dată.

VIDEO









10 comentarii

  1. Gradinarule,buna seara ,nu te mai recunosc,ești tot adormit ,ce se întîmplă cu tine ?Declaratia ta este cel putin ciudata:(va ridica lotul echipei noastre)doamne fereste ,unde să-l ridice ,eventual valoarea lotului !Si cind vorbești putin greșești !

    0
    0
  2. Toate bune și frumoase. Se prefigurează o echipa importantă la UTA. Un singur lucru nu se prefigurează, stadionul.

    0
    0
      1. Noi suntem site de sport, nu putem pune presiune cum vrei tu, nu avem asa putere. După 5 ani s-a trezit un partid sa faca un material si sa-l publice pe un site, si daca citesti la final, acest articol a fost publicat CONTRA COST. Ma intreb de ce doar acum s-au trezit, cand se apropie alegerile locale. Noi cu politica avem intradevar o retinere. Noi punem presiune prin contorul de pe prima pagina a sitului, care merge si va mai merge inca vreun an, poate doi, secunda cu secunda. Daca nici cu asta nu le este unora rusine, ce sa mai facem?

        0
        0
  3. Voi stiti cel mai bine….nu(mai) dau doi bani pe clipuri video…pentru ca aveam cel putin 2-3 Maradona,daca ne-am fi luat dupa ele…
    Asa ca…. multa bafta si Doamne ajuta ca sa-l idolatrizam!I-ati spus ca va juca pe sintetic pana nu se stie cand?
    Sper si am incredere maxima in Apostu si in Balint pt ca stiu ei pana la urma pe cine se vor baza!
    Nu mai sariti la gatul conducerii,pentru ca antrenorul cere si ei aduc doleantele,dupa buget si posibilitati…daca se poate perfect,daca nu…asta este….Daca te descoperi mai mult decat ti-e plapuma….ajungi la colaps…
    Vreau sa vad Motorul plin,datorita rezultatelor si apoi sa vad cozi la abonamentele facute pe himera FN!
    Si sper si sper si sper!HAI UTA!Nu stiu din ce cauza am senzatia ca va fi o….”altceva”!

    0
    0
  4. Are pasi „brazilieni” si sut bun.
    Minusul ar fi un fizic ce pare predispus la ingrasare.
    Adaptarea e importanta…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button