UTA Arad

Un brazilian bifat, altul ratat de utiști: „Deretti are oferte de cinci ori mai mari, la astfel de diferențe misiunea noastră devine imposibilă”





UTA ar fi vrut să bifeze cuplul de mijlocași brazilieni Diego Lorenzi – Jean Deretti, doar că al doilea nu va mai ajunge la Arad. Mijlocașul central ofensiv de 26 de ani, care poate evolua și în benzi, e reprezentat tot de Fusion Group Agency, firma de impresariat condusă de Bogdan Apostu și Ricardo Caichjian, însă e prea scump pentru „Bătrâna Doamnă”.

Negocierile s-au purtat până de curând, când – însă – arădenii au realizat că nu se pot apropia de pretențiile salariale ale tehnicului fotbalist de picior stâng. „Deretti are oferte de cinci ori mai mari decât cea a UTA-ei, iar în astfel de condiții e foarte greu să convingi jucătorul să lase atât de mult de la el. Când diferențele la contract sunt mici, sensibil egale, se mai poate vorbi, negocia, dar așa misiunea noastră devine imposibilă. Iar la UTA încercăm să aducem fotbaliști mult peste nivelul Ligii a 2-a, dar păstrând – totodată – un barem salarial decent. Nu e simplu, pentru că trebuie să-i explicăm clar proiectul jucătorului, să ne asumăm și noi acest proiect odată cu el. Pentru mine care iubesc acest club nu e greu să fac acest lucru, dar aspectul financiar rămâne și el important pentru fotbalistul din ziua de azi și trebuie înțeles și luat ca atare. Mai ales când el are o anumită cotă” , a precizat Bogdan Apostu, directorul executiv al Fusion Group Agency.

Oricât de bine i-ar fi prins un fotbalist precum Jean Deretti, Laszlo Balint se situează pe aceeași linie cu prietenul său, Bogdan Apostu. „De la început am spus că vrem să menținem un echilibru privind salariile jucătorilor. Nu era normal ca acest fotbalist să câștige de două trei ori mai mult decât media grupului. Am încercat să mă bazez pe cât mai mulți jucători români, pe care îi și cunosc, dar dacă totuși trebuie să aducem și unul-doi străini și aceștia trebuie să se încadreze în baremul nostru salarial”, a punctat tehnicianul utist, care – totuși – se pare că-și va primi fotbalistul de atac solicitat până la plecarea în cantonamentul din Slovenia.  „Am insistat pe lângă conducere și cred că am fost înțeles pentru a aduce încă un jucător de compartiment ofensiv. În plus, mi-aș dori ca acesta să vină cât de repede posibil pentru a trece prin toate etapele de pregătire fizică și tehnico-tactică și să fim compleți încă de la prima etapă”, a adăugat Balint.

În fine, aducerea lui Cătălin Hlistei de la Rapid pare să nu mai fie de actualitate, atâta timp cât litigiul se întinde și, oricum, dacă grupările nu se înțeleg, soluția nu i-ar putea avantaja pe arădeni. „Eu mă ghidez după priorități, iar prioritatea mea numărul unu este UTA. Oricât mi-aș dori să lucrez din nou cu un jucător cu calitatea lui Cătălin și sunt convins că într-o zi voi reuși, trebuie să luăm lucrurile așa cum sunt ele acum. În momentul de față, trebuie să fac alegerile cele mai bune pentru UTA”, a mai explicat noul „principal” al Campioanei Provinciei.









5 comentarii

  1. Mmmda….deci ceata totala….Ma incred ca ar fi bine….mi-e teama doar de posibilitatile platilor la zi….mereu….
    Oricum nu prea mi-as fi imaginat sa jucam pe mijloc cu doi brazilieni versati…dar mai stii?
    Doar nu ne-o fi pus D-zeu mana in cap?Tocmai noua?Pfff….

    0
    0
  2. Balint vorbeste de echilibrul salarial…uita sa specifice ca el are 4000 euro salar,iar secunzii lui 6500 lei…deci,unde e echilibrul..?!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button