Fotbal judetean

Încă un abandon în Liga 4-a: Cetate Săvârșin invocă lipsa grupelor de copii și juniori și bugetul insuficient!



După Semlecana Semlac, o altă prim divizionară județeană aruncă prosopul. Este vorba despre Cetate Săvârșin, care este în imposibilitatea de respecta cerințele impuse de Asociația Județeană de Fotbal Arad privind grupele de copii și juniori. Nici bugetul alocat pentru club de autoritățile locale, neschimbat de trei sezoane încoace, nu mai este în ton cu vremurile, așa că trupa din comuna regală ar putea sta pe tușă cu totul unul sau două sezoane de acum înainte.

De altfel, regulamentul spune că o formație ce se retrage dintr-un eșalon trebuie să o ia de la capăt din Liga 6-a, ceea ce Săvârșinul nu mai pare dispusă să o facă în acest moment. „Din păcate, încă din returul campionatului trecut ne-am confruntat cu o criză acută de copii care să vină la fotbal, în mod organizat, la clubul Cetate. Nu am reușit să adunăm destui fotbaliști pentru meciurile din campionatul de juniori A1, iar cei care au fost s-au lăsat pe rând și ne-am trezit acum, în vară, că nu mai avem localnici pentru a putea evolua într-un campionat organizat de AJF Arad. Așadar, suntem în imposibilitatea de a continua întrecerea, chiar nu putem să identificăm și să alocăm și bani pentru două grupe de copii și juniori din alte zone ale județului care să joace pentru noi. Până la urmă, este și un lucru de neacceptat pentru comunitatea noastră, ca să nu mai vorbim că bugetul pentru fotbal este același de trei ani încoace.  Așadar, suntem nevoiți să ne retragem, cel puțin un an-doi, până mai vedem dacă vor fi copii suficienți pentru a putea să ne reînscriem în Liga 6-a. Săptămâna viitoare vom anunța oficial și AJF-ul despre ceea ce am decis,  mici șanse de a reporni din ultimul eșalon județean chiar din toamnă mai sunt. Ne pare rău că părăsim Liga 4-a, dar asta este situația”, ne-a declarat Cătălin Marius Neamț, căpitanul-antrenor al Cetății și viceprimar al comunei Săvârșin.

De la urcarea în Liga 4-a, în vara anului 2017, Cetate Săvârșin a obținut un loc 12 și două locuri 13, atingându-și, astfel, de fiecare dată obiectivul, salvarea de la retrogradare pe plan sportiv.

Așadar, ediția 2019-2020 a Ligii a 4-a la fotbal ar trebui să înceapă în 13 formații, după ce în stagiunea precedentă au evoluat 15. Înscrierile se fac până la data de 26 iulie.









16 comentarii

  1. Când am zis de acum câțiva ani ca regulamentul de la AJF e amboulea când se cere echipa de juniori la nivelul asta, m-ați luat în derâdere. Dacă se continua în ritmul asta, în 5 ani vor fi maxim 10 echipe în Divizia D. Ascultați ce spune bacea! Știu ca doare adevărul, dar aruncați praful de pe regulament și schimbați-l!

    0
    0
    1. Decat daciada cu echipe care nu se antreneaza si merg sambata direct la meci, mai bine putine echipe bune cu play off si play out. In ultimii patru ani, au urcat 4 echipe din judet in Liga a treia, de unde gasim in judet comune care sa vina din urma cu resurse umane si financiare mari? Daca nu ai copii si nu ii cresti, sa ai si cheltuieli mai mici cu jucatorii, ce rost are sa joci fotbal in liga a patra?

      0
      0
      1. Sunt 2-3 echipe bune în liga a IV, restul sunt medii și slabe. De unde copii, dacă nu vin la fotbal? Da, poți sa ii iei de pe strada pe ăia care nu au nicio treaba și îi bagi sa joace. Iar scorurile de 25-1 ți se par normale?

        0
        0
        1. profesorul de sport este primul care vede potentialul sportiv al copiilor si ii poate indruma catre un sport organizat … intr-un top al celor mai valorosi fotbalisti din campionatul Romaniei, 8 din 10 erau nascuti in comune … e de munca si românilor trebuie sa le faci binele cu forta … in iunie nu ne-am fi uitat la Euro U 21 daca nu era oblogatoriu sa joci cu juniori in teren la ligile 1 si 2 … din judet porneste piramida performantei, aici se face selectia

          0
          0
          1. Acuma nu ți se pare ca e daciada? Ți se pare ca e spirit de competiție când nu mai pica nimeni din D, iar de intrat…..? Echipele acelea care își permit să țină o echipă de juniori, sa o facă, iar cele care sunt obligate sa aibă o formație în eșalonul 4 vor fi sparringpartener. Nu asa motivezi echipele sa promoveze tineri, obligandu-le! Vorbim de fotbal amator, totuși!

            0
            0
          2. Liga a 4-a nu este de amatori, sunt contracte si salarii mari la multe cluburi si acum chiar nu este daciada. In orice liga sunt echipe mai bune si mai slabe, sa nu zici ca La Liga Spaniei este parfum, si acolo sunt echipe mari si echipe sparring partner. Dar conetaza varful, conetaza scopul si acela este de a da echipe bune spre liga urmatoare si de a forma viitori fotbalisti. Nu juniorii sunt problema, ci bugetele cluburilor. Trebuie sa investeasca un pic si in juniori ca sa aiba fotbalisti in anii care vin. Trebueis a-i motivezi si pe ei cu ceva, nu doar sa ii chemi la fotbal si ei sa vada ca la echipa mare unii iau 1000 lei si la juniori nu au nici apa plata sau un sandvis dupa o deplasare. Vin din urma si cliburile care cresc copii, Viitorul si Academia Brosovski, poate si ei vor jcua in liga a patra cand le cresc copiii. Trebuie si investitii in baze materiale, asta o pot face comunitatile, pot accesa diverse fonduri prin proiecte. Doar sa fie interes din partea tuturor. E absurd sa ne lamentam ca ramanem fara echipe in Liga a patra. Hai sa ne bucuram ca avem 5 echipe ce au portnit din judet si joaca acum in Liga 3. Mai stie cineva acum cati ani a mai avut Aradul 5 echipe in Liga 3?

            0
            0
  2. Cred ca suntem putin defevti; stim cu toții ca trebuie sa investim in copii si juniori si cu toate astea echipele astea sunt cenusereasa campionatelor. Cluburile le cumpara cele mai proaste mingi, ii pune sa joace pe cele mai proaste terenuri, le aloca cele mai rele vestiare, lasa postul de antrenor pe mana soferului de pe buldozerul primariei.
    Cluburile care vor in liga 4, sa se pregateasca din timp, sa puna accent pe grupele de copii si juniori si sa-si creasca sanatos copii, dupa cativa ani, promovarea in liga 4 o sa fie mult mai ușoară, iar clubul nu o sa se planga ca, vai doamne, ce le cere Ajf-ul.
    Ia analizati cum ar fi sa avem 5-6 cluburi axate pe copii si juniori, ce competiție ar fi intre ele pentru copii, cum ar investiții in infrastructură pentru a-i atrage, cat de implicate ar fi comunitățile locale in fenomen.

    0
    0
    1. asa este … sunt si acum destule cluburi care cresc copii si chiar copii bunicei care joaca si la liga a patra … uitati-va la clasamentul de la juniorii A1 in ultimii 2 ani …

      0
      0
  3. Păcat de echipele care vor un nivel mai mare de liga 5 dar nu ași dau seama de cheltuieli și alte pretenti care le cere ajf ul pe lângă cele 2 grupe de copii mai ai salarii și prime de joc ca dacă nu dai ai soarta celor de la săvarsenal și Nădlac dar unii nu alteleg sacrificiile conducătorilor de cluburi . Durerea mai mare este ca liga patra va dispărea an curând cu pretențiile ajf pt ca la echipele de la periferie nu mai vor copii sa vina la fotbal

    0
    0
          1. Ba da, nu plânge nimeni după el. Asa ne întâlnim duminica, și jucam amicale între sate, în 3 reprize! 🙂

            0
            0
          2. foarte bine, fiecare cu treaba lui, unii cu ligile organizate, altii cu repriza a treia, cea mai lunga si mai disputata 🙂

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button