Fotbal judetean

Botez pentru Liga 4-a: CS Ineu – CS Beliu 5-0



Seria B a Ligii a 5-a va da, până la urmă, singura echipă nou promovată în primul eșalon județean. Decizia nu a fost floare la ureche nici pentru CS Beliu, care – însă – s-a apucat de treabă și, astăzi, s-a deplasat pentru un prim amical în vecini, la Ineu.

Cu această ocazie, Costel Filipaș și-a înfruntat fosta formație, beleanul fiind, pentru scurt timp, „secundul” lui Cristi Sculici în urmă cu trei sezoane, în Liga 3-a. Dar, profesorul nu a avut milă de elev și i-a urat bun venit în Liga 4-a cu un sec 5-0. Dan Mâneran și Florentin Spătaru au reușit câte o „dublă”, în timp ce ex-ul Țîrban și-a învins propriul portar.

La Ineu a revenit Teședan, dar zărăndanii par să-l fi convins și pe David Florea, ultima oară la Pîncota, să joace în „alb-albastru”. În rest, întăririle vin din Liga 5-a: frații Scrob, Eduard Turcuș, Claudiu Blaj, de la Șepreuș, plus Sergiu Bîrdan, de la Crișul Alb Buteni. „Mai rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Jurj, Gavrilaș, Șerban și Țica, care susțin probe la U. Cluj în aceste zile, în timp ce de Tudoran despărțirea e sigură. S-a întors la Viitorul și a fost cedat deja la Cermei. Ne-am mai dori trei-patru jucători, însă rămâne de văzut dacă îi vom și găsi în condițiile noastre. Importantă e și pregătirea, mai urmează amicale cu Socodor, Pîncota și Sebiș. Ne-am înscris la republicani A și B, vrem să facem selecție de juniori de 2001 și mai mici. Începem de săptămâna viitoare, de luni până vineri seara, de la 18.30, la stadionul din Ineu”, a precizat Sculici.

Belenii au realizat încă de la primul test al verii că Liga 4-a e cu totul altă mâncare de pește. „Suntem la început de pregătiri, de abia am primit și noi medaliile de campioni din <<Onoare>> și am apucat să facem două antrenamente de reacomodare cu efortul, la care a participat o parte din jucători. Ceilalți, au venit astăzi pentru prima dată, direct la meci. Vrem să integrăm rapid noile achiziții, să vedem potențialul juniorilor pe care îi avem în lot și, încet încet, să conturăm un prim <<11>>. Stăm bine cu juniorii, avem trei variante bune ca jucători de câmp și așteptăm de săptămâna viitoare doi portari sub vârstă. Mai dorim un fundaș, l-am identificat și așteptăm un răspuns zilele acestea. În rest, eu cred că vom reuși să completăm lotul cu care am promovat prin aducerea lui Călăcean și Malancu pe linia de fund, la mijloc ne-am putea baza pe experiența lui Marcel Ponta, pe Morar, dar și pe câțiva tineri promițători, ca Onoc, Sandu și Lazăr, cu mențiunea că, cu Ponta, Morar și Malancu încă nu s-a semnat, dar discuțiile au fost demarate. Am început și selecția pentru echipele de juniori, avem deja un schelet la ambele, până la finalul lunii cred că le vom definitiva. Duminică mergem la Cupa Satelor, iar de săptămâna viitoare continuăm cu două antrenamente plus meciuri: miercuri la Cociuba Mare, sâmbătă, la Macea, apoi, din nou miercuri, la Pâncota, sâmbătă cu Ghioroc, apoi cu Satu Nou și ultimul meci înainte de debutul în Liga a patra cu Cermei pe 4 august, când se întorc din cantonament”, a menționat și Costel Filipaș, antrenorul belenilor.

Formații:

Ineu: Tulcan – Răzvan Scrob, Teședan, Mihuț, Hulber – Dodu – Balaci, Spătaru, Florea, D. Mâneran – Bârdan. Au mai intrat: Bîtea, Mureșan – Slăv, Petrehele, Turcuș, Raul Scrob, Blaj, Dănilă.

Beliu: S. Coraș – Călăcean, C. Coraș, Tîrban, Malancu – S. Sandu, M. Ponta, Onoc, Ruja – Mașniță, Purtan. Au mai intrat: Fl. Popa, Mihoc, Boc, Morar, Țica .









4 comentarii

      1. Succes Beliu, am vazut ca s au facut multe lucruri frumoase acolo…. si baza sportiva …. Bravo !
        Salutari domnului Lucian, care in trecut a tinut aceasta echipa si a tinut o bine !!!

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button