Alte sporturi

Arad Open reunește șahiști talentați din 19 țări



Pasionații sportului minții – șahul trebuie să fie pregătăți pentru că, în curând  ia startul noua ediție a tradiționalului turneu internațional Arad Open, ajuns la ediția a XII-a.

La ediția din acest – programată între 24-31 iulie an sunt înscriși șase mari maeștri, în frunte cu grecul Dimitrios Mastrovasilis (elo 2589). Pe această listă scurtă cu nume valoroase se mai află numele românilor Andrei Istrățescu, Vladislav Nevednichy și Vlad Jianu, moldoveanul Dmitry Svetushkin și maghiarul Attila Czebe. Dintre șahiștii legitimați la Arad, cel mai bine cotat este Alexandru David (Șah Club Vados), cu un elo de 2428.

Până în prezent s-au înscris la Arad Open un număr de 214 șahiști, din 19 țări – chiar și sportivi ce reprezintă Taipei sau Africa de Sud, dar doritorii se pot mai  înscrierie până în ziua primei runde.

„Am reușit să creștem de la an la an, atât ca număr de participanți, cât și ca valoare a acestora. Arad Open este un proiect pe care încercăm să-l dezvoltăm împreună cu autoritățile, la care au aderat și alți parteneri locali, cărora le mulțumim. Este cel mai mare turneu de tip open din România la care sunt așteptați și în acest an peste 600 de jucători, iubitori ai sportului minții din România și din multe alte țări. Dintre aceștia, peste 35 de jucători dețin titluri internaționale. Concursul este deschis publicului larg, astfel că vă îndemnăm cu mare plăcere să-i treceți pragul și să vă bucurați de sportul minții”, susține Alin Câmpeanu, preşedintele Şah Club Vados Arad, despre concursul ce va avea loc la Hotel Continental Forum și care este organizat sub patronajul Federației Române de Șah și a Federației Internaționale de Sah (FIDE).

Festivalul Internaţional de Şah Arad 2019 include următoarele turnee: Arad Open (24-31 iulie), Open Amatori (26-30 iulie) şi Open Copii U8 și U10 (25-29 iulie).

Sponsorii ediției din acest an sunt Centrul Municipal de Cultură Arad și Fundația Alber, iar parteneri: Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad și Camera de Comerț și Industrie Arad.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button