Fotbal juniori

Arădenii Nagy, Buza și Melniciuc, printre cei 163 de jucători testați pentru naționala U15 a României





Timp de o săptămână, cei mai talentați copiii născuți în anul 2005 din țară și mai mulți jucători care evoluează peste hotare sunt monitorizați la Centrele Naționale de Fotbal Mogoșoaia și Buftea.

Obiectivul acestei tabere de vară la care participă 163 de juniori îl reprezintă formarea noii naționale Under 15 a României, cea mai tânără selecționată.

La Mogoșoaia sunt prezenți 96 de copii, remarcați pe durata Turneului Speranțelor, ediția a doua. Aceștia reprezintă opt regiuni ale țării și zilnic participă la diferite teste fizice și tehnice, precum și la jocuri-școală, sub atenta monitorizare a managerului departamentului scouting, Ion Geolgău, a antrenorilor de la loturile de juniori, a membrilor Comisiei Tehnice FRF și a referenților zonali.

Un program similar îl au și tinerii de peste hotare cantonați la centrul de la Buftea. Acolo sunt prezenți 67 de copii care evoluează în țări precum Anglia, Franța, Spania, Germania, Cipru, Italia, Ucraina, Moldova, Portugalia, Suedia, Grecia, Elveția, Olanda, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Statele Unite ale Americii, Canada și Qatar.

Printre participanți la această acțiune de selecție sunt și trei fotbaliști arădeni: Norbert Nagy, de la Atletico Arad, respectiv Balasz Buza și Alexandru Melniciuc, de la combinata Academia Brosovszky – Viitorul. La acțiunea de la București participă și Cristian Sculici, ca și referent zonal pe Arad.

Aceasta este a cincisprezecea acțiune pentru juniorii români din străinătate organizată pe parcursul ultimilor cinci ani de departamentul scouting al FRF. Cei mici au de trecut testele fizice și vor fi urmăriți în cadrul partidelor de verificare pe care le vor disputa pe durata selecției.

În urma întregii acțiuni în care sunt implicați atât jucători din țară, cât și stranieri va fi format un lot lărgit cu care noua reprezentativă Under 15 a României va aborda primele partide.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button