Handbal

Handbalistele Crișului și-au reintrat în pâine cu două antrenamente pe zi, seria amicalelor începe pe 8 august cu o formație din Liga Florilor





De la începutul acestei săptămâni, handbalistele Crișului au pus punct vacanței de vară și au demarat în trombă pregătirea. Antrenorul Sebastian Tudor a programat câte două antrenamente pe zi, primul, cel de dimineață (ora 9), cu caracter fizic, iar cel de-al doilea (17,30) – tehnico-tactic. Alergările de diferite tipuri sau exercițiile de forță sau dexteritate se faca pe iarba arenei „Aurel Ardelean”, în timp ce sacul cu mingi se deschide în sala de sport din oraș.

Există destule modificări la nivel de lot față de stagiunea trecută, terminată cu prezența la turneul semifinal de promovare în elita hanbalului românesc feminin. O serie de jucătoare au abandonat activitatea sportivă și anume Damian, Roman și Morariu, în timp ce Lucușa, Szalata, Tudose și Maior-Pașca își vor continua, probabil, cariera la alte echipe. Există și o listă de handbaliste indisponibile tot restul anului. Snakovski și Horge s-au operat de ligamente încrucișate, iar Iuga a suferit o intervenție chirurgicală la umărul stâng pentru refacerea tendonului. În fine, portarul Nemoianu nu s-a mai prezentat la reunire și situația sa este incertă în acest moment.

Cele patru transferuri confirmate până în acest moment, portarul Năstasă, interii Vezentan și Vrabie, dar și extrema Golusin, sunt și ele la antrenamente, însă conducerea secției și stafful tehnic poartă negocieri și cu alte jucătoare. „În acest moment, am la pregătiri 13 fete, doi portari și 11 jucătoare de câmp. Ne bucurăm și de revenirea Biancăi Cherecheși, care nu ratează niciun antrenament, dar avem cu noi și o jucătoare nouă, un pivot, căreia nu-i putem dezvălui numele până nu îi rezolvăm transferul. Ideal ar fi să avem un lot format din 15 jucătoare, așa că rămânem în căutări. Avem și destul ghinion cu accidentările, dar asta este, trebuie să mergem înainte în orice condiții și să încercăm să facem un sezon mai bun decât precedentul”, a explicat Sebastian Tudor.

„Alb-albastrele” se vor pregăti doar pe plan local în această vară și vor începe seria partidelor de verificare pe 8 august. De la ora 17, Klimek et. comp. joacă la Cluj, în compania lui CSU, formație de Liga Florilor. Al doilea test e programat în Ungaria, la Oroshaza pe 24 august (ora 13), în timp ce testele finale înainte de debutul noului sezon se vor susține în cadrul unui turneu, la Plopeni, în compania unor formații ce și-au anunțat intențiile de promovare. Pe 31 august se joacă meciurile cu CS Activ Prahova Ploiești (ora 9,30) și CSU Știința București (ora 18,30), pentru ca pe 1 septembrie să aibă loc disputa cu CSM Galați (ora 9,30).

Noua ediție a Diviziei A la handbal feminin debutează pe 7 septembrie, Crișul urmând să-și joace partidele de pe teren propriu tot la Sala Sporturilor Victoria din Arad, dar în zilele de sâmbătă și nu duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button