Glorii arădene

Viorel Sima, despre vremurile când fotbalul era altfel şi Petschovschi îi învăţa pe puşti să facă preluări





În anul 1959, actriţa Audrey Hepburn strălucea pe marile ecrane, pictorul Salvador Dali îşi termina marea capodoperă „Descoperirea Americii de Cristofor Columb” şi nava cosmică Luna 2 devenea primul obiect făcut de mâna omului trimis în spaţiu să atingă astrul romantic care i-a inspirat pe poeţi.

Aradul avea aerul frumos de oraş boem, cu superbu-i Corso plin de lume în fiecare duminică. Admirând la început ţinutele elegante ale doamnelor, care povesteau de Audrey şi de Dali, domnii ajungeau până la urmă tot la subiectul preferat. „Ai văzut ce a făcut Cibi Braun la UTA? Uite ce scrie în ziar: Adio WM, Victorii în serie!”. Braun preluase UTA cu un an mai devreme şi făcuse senzaţie în campionat, după ce renunţase la clasicul sistem de dispunere a fotbaliştilor în forma literelor W şi M. UTA, cu ultimul titlu cucerit în 1954, începea să viseze din nou frumos. Antrenorul propusese un 1-3-3-4 care luase prin surprindere întreaga lume a fotbalului românesc.

În acel an 1959, un puşti de 9 ani, atras ca şi toţi puştii care băteau mingea pe maidan de UTA, a păşit pe poarta stadionului, la selecţie. „Fotbalul era cu totul altfel”, spune Viorel Sima, puştiul de atunci, scuturând de praf pozele trecutului.

Povestea lui Viorel Sima o găsiţi în locul deja obişnuit pentru marii fotbalişti ai UTA-ei, la www.utisti.ro

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button