Fotbal judetean

Zăbraniul a deplasat 20 de jucători la Moneasa, timișoreanul Vîntură – cel mai important nume în dreptul achizițiilor





De duminică, trei prim divizionare județene sunt colege de hotel (Parc) în stațiunea Moneasa. Până la finalul acestei săptămâni, Frontiera Curtici, CS Glogovăț 2013 și Victoria Zăbrani se pregătesc în sistem centralizat pentru o parte secundă mai bună de campionat.

Chiar dacă s-a reunit destul de târziu, mai precis pe 1 februarie, Zăbraniul are șansa să recupereze în cantonamentul montan. Leontin Pința are cea mai bogată experiență ca tehnician în stațiunea de la poalele Codrului Moma, alegând traseele în funcție de condițiile meteo. „Când plouă, avem pantele de după lac, descoperite – ca să spun așa – de Marcel Coraș și chiar vreau să-i mulțumesc pe această cale. Sunt marcă înregistrată, eu le-am moștenit de la el. Cu mingea ne pregătim ori pe sinteticul de la Tabără, ori mergem pe teren la Dezna. Băieții cred că și-au dat seama că nu glumim aici și suntem doar la început”, spune tehnicianul grupării de pe Mureș.

Vîntură, Ursoi, Rogojinaru și Iercan, primele achiziții

Pe lângă cei câțiva juniori care au făcut saltul la prima echipă, Zăbraniul a reușit să-și asigure și serviciile a patru fotbaliști cu ceva mai multă experiență. În primul rând, este vorba despre Iulian Vîntură, despre care Pința spune că: „Mai are multe de spus în fotbal. Are 60-70 de meciuri pe la loturile naționale de juniori, doar că o accidentare l-a scos din circuit pentru un timp. A fost convins de prietenii săi din Timișoara, Oberșterescu și Crișan să vină la noi, e un număr 10 clasic pe care contă, în retur”, a adăugat Pința. Tot pentru linia mediană au fost aduși Florin Rogojinaru (Cărani) și Denis Ursoi (Șoimii Pîncota), în timp ce Iercan, care s-a despărțit recent de Lipova, e variantă de fundaș dreapta. „Mai suntem în discuții avansate cu pîncotanii Ianc și Costa, pe care Ionuț Popa nu va conta în retur. Totodată, îi avertizăm pe cei de la Șimand să nu se joace cu focul. Avram se pregătește cu ei fără acordul nostru și nu-l vom lăsa să plece sub nicio formă. E jucătorul Zăbraniului până îi expiră contractul, adică pe 31 decembrie 2016”, a mai precizat Leo Pința.

20 de jucători trudesc până sâmbătă

Cel puțin până rezolvă situațiile lui Ianc, Costa și Avram, Leontin Pința are sub comandă 20 de fotbaliști și anume: Brutyo, Stănilă, Buzgău – portari; Iercan, Oberșterescu, Botuși, Rancov, Țop, Hojda, Nibu, Crișan, Prureanu, Vântură, Rogojinaru, Ursoi, Burcă, Viderok, Baci, Achim și Samoilă – jucători de câmp. Din delegație mai fac parte și organizatorul de competiții, Vasile Hojda și secretarul clubului, Eugen Niculiț. În ziua instalării echipei la Hotelul Parc a fost prezent și președintele Tiberiu Nicula.

Adepții „triunghiularelor”

Duminică, la urcarea în cantonament, fiindcă testul cu Sebișul a fost anulat, Zăbraniul le-a avut partenere de întrecere, la Dezna, pe formația locală, Cetate și CS Beliu. Meciul cu divizionara a cincea a fost decis de golul lui Vîntură, în timp ce autogolul lui Achim a condamnat Victoria la înfrângere în fața belenilor. Sâmbătă, la încheierea stagiului de pregătire, „alb-roșii” mai dispută un „triunghiular” cu Lipova și Păuliș, pentru ca ultimul weekend liber să fie rezervat altei întreceri în trei, cu Ghiroda și Mailat. Pe 24 februarie mai e programat și un test cu CS Glogovăț.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button