Liga a 2-aLiga a 3-a

Federalii au stabilit: Liga a 2-a începe pe 30 iulie, iar în eșalonul trei se pleacă la drum o lună mai târziu





Atraşi de mirajul lui EURO 2016 şi a unui concediu de neuitat în Franţa, membrii Comitetului Executiv al FRF au bifat ultima şedinţă înaintea vacanţei. Printre altele, s-au aprobat cu unanimitate de voturi datele de începere ale campionatelor viitoare din Liga a 2-a şi Liga a 3-a.

Aşdar, Liga a 2-a, în noul format cu 22 de echipe ar trebui să pornească la drum pe 30 iulie. Conform obiceiului împămăntenit în fotbalul românesc, ziua respectivă poate fi considerată mai mult orientativă, pentru că mai în fiecare an startul a  fost amânat din diferite cauze. Dacă lucrurile ar merge ca pe roată cele 21 de combatante ar trebui să fie următoarele:

ACS Poli Timişoara
Petrolul Ploieşti
Dunărea Călăraşi
Dacia Unirea Brăila
SC Bacău
Farul Constanţa
FC Academica Clinceni
Chindia Târgovişte
CS Mioveni
FC Braşov
FCM Baia Mare
CS Baloteşti
ACS Berceni
CSM Râmnicu Vâlcea
Şoimii Pâncota
Olimpia Satu Mare
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Juventus Bucureşti
CS Afumaţi
ASU Poli Timişoara

Luceafărul Oradea

A 22-a echipă se va afla în urma meciului de baraj dintre UTA şi FC Voluntari. Dar cum cele mai multe dintre grupările amintite se confruntă cu grave probleme de ordin financiar, e greu de crezut că unele dintre ele nu vor abandona chiar înainte de data stabilită de FRF pentru prima etapă.

Totodată, Național Sebiș, CS Ineu și, sperăm noi, și Lunca Teuz Cermei va trebui să se pregătească pentru a începe campionatul pe 27 august sau pe 3 septembrie.

Totodată, s-a aprobat, cu unanimitate de voturi, ca perioadele de transferuri aferente anului competiţional 2017/2018 să fie 13 iunie – 04 septembrie 2017 (perioada de vară) şi 23 ianuarie – 19 februarie 2018 (perioada de iarnă).

Asta ca să nu mai spună nimeni că FRF nu are o strategie clară de viitor!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button