UTA Arad

45. Pentru Roli, pentru UTA, Arad și istorie!





Echipa fanion a Aradului încheie un sezon maraton într-o zi cu totul și cu totul specială. Pe 12 iunie 1971 se năștea Roland Nagy, fotbalist de excepție cu patru titluri de campioană în carieră, cu jocuri în Liga Campionilor și antrenorul care a lipsit foarte puțin timp din „alb-roșu” în ultimul deceniu. Fie că a fost „secund” sau „principal”, iar acum „părinte” al unei echipe ce a uimit lumea fotbalului românesc cu o calificare nesperată la ultimul baraj de promovare, Roli merită cu vârf și îndesat cea mai frumoasă aniversare a vieții sale.

Un scor de 0-3, mai ales în fața unei prim divizionare ținută în puf de Federație prin sistemul total nedrept de menținere/promovare în Liga 1, e foarte greu de întors. Dar ce nu a fost greu la UTA ultimilor zece ani? Iar Roli le-a luat în piept pe toate. Ba i-a mai călit și pe cei din jurul său. Tăvăliți prin praful și „craterele” de la Tauț, Ișalnița sau Braloștița, utiștii sunt greu de impresionat și oprit acum.

Cu toate astea, în fotbal se poate întâmpla să mai și pierzi. Pierzi meciuri, promovări, însă niciodată onoarea și spiritul. Mai ales când vorbim despre UTA, această UTA, clădită de la zero de Roli Nagy. Ar fi cadoul perfect pentru Nagy, la cei 45 de ani de arădean, utist și profesionist să-și vadă băieții luptând pentru fiecare centimentru de gazon și ieșind cu fruntea sus dintr-un sezon deja câștigător.  „De ce să nu sperăm? Tot timpul trebuie să avem optimism, să gândim pozitiv, e foarte important. E ultimul joc din acest an în fața propriilor suporteri și trebuie să sperăm și să credem. Am zis-o și înainte de jocul de la Voluntari că adversarii au prima șansă, acum șansa le-a crescut, dar noi suntem conectați, de ce să nu visăm frumos și să ne bucurăm de împlinirea pe care o dorim? Iar dacă va fi să nu se realizeze, vrem să ieșim cu capul sus după această dublă”, sublinia, azi, tehnicianul.

rolihune

Nagy și-a dat cu părerea și despre adversar, despre maniera în care va aborda el confruntarea de mâine, dar a terminat despre a vorbi din nou despre ai săi. „Ei nu prea știu să joace altceva din punct de vedere al așezării tactice în teren. În schimb, cred că vor schimba în totalitate linia de atac, probabil asta a și fost strategia lor pentru această dublă. E important să avem o agresivitate pozitivă, să avem realizări și cel mai important să marcăm. Trebuie să creștem ca și joc, dar să și punctăm, e logic acest lucru. Dar nu mă gândesc doar la ei, în primul rând mă gândesc la tactica noastră, am vorbit cu echipa, cu Sore (n.a. Botiș), important e să ne agățăm de orice speranță, oricât de mică e ea”, a mai punctat „principalul” UTA-ei.

Și căpitanul UTA-ei a făcut o analiză succintă a formației ilfovene pregătite de Florin Marin. „Voluntariul e o echipă puternică, cu calitate, dar am remontat și altădată”, a spus din capul locului Botiș, care a adăugat apoi: „Nu știu dacă e neapărat cea mai bună echipă împotriva căreia am jucat în acest an. Am întâlnit și alte formații omogene, cu calitate în plus, dar noi am compensat cu armele noastre: dăruire, atitudine și suportul fanilor. Minunații noștri suporteri ne-au făcut mai puternici, ne-au susținut necondiționat, iar mâine nu va fi altfel”, a mai ținut să precizeze experimentatul fundaș.

Despre Voluntari, doar atât. Au făcut deplasarea azi cu avionul, s-au cazat la Hotelul Boavista din Timișoara și se vor deplasa în orașul nostru chiar în dimineața jocului.

Formații probabile:

UTA: Miron – Manea, Botiș, Gligor, Burlă – Strătilă, Chindriș, Tănase, Copil – Man, Curtuiuș.

Voluntari: Bornescu – Filipov, Țîru, Maftei, Mitache – Moke, Novac – L. Rus, Kone, Enceanu – Bălan.

Arbitri: Cristian Balaj (Baia Mare) – Valentin Avram, Adrian Ghinguleac (ambii din București).

Rezervă: Ciprian Danșa (Oradea)

Adiționali: Florin Marcu (Oradea) și Iulian Călin (Ștefănești – Argeș)

Observator FRF: . Cornel Sorescu (Pitești)

Observator LPF: Aurel Ionescu (București).

Ca și în precedentele partide de pe teren propriu, utiștii joacă cu casa închisă. Vor juca pentru antrenorul lor, pentru culori, pentru Arad, pentru istoria începută de nobilul baron Neuman. Într-o primăvară din…45.

Cum v-a obișnuit de 10 ani, sportarad.ro vă oferă în format livetext detalii de la partida dintre UTA și FC Voluntari începând cu ora 12. Primul fluier se va da 60 de minute mai târziu.









Un comentariu

  1. La multi ani cu sanatate Rolly !!! Hai baieti faceti un cadou de ziua antrenorului un 4-0 pentru UTA. Puteti sa va faceti nemuritori pentru clubul UTA. Veti fii pomeniti si peste 50 de ani daca reusiti . Sa nu va lasati si daca prmiti und gol , si cu 5-1 ne putem califica .Sa fiti rai din cale afara pe teren, sa fiti ca niste lei pe teren !!!!
    Haide UTA !!! UTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button