UTA Arad

Euro-Falcă: Gazonul ce a făcut de râs Aradul și a chinuit UTA la finalul unui sezon plin de speranțe





Vineri seara, primarul Gheorghe Falcă își posta o poză pe contul propriu de Facebook. Era din înălțimea arenei Saint Dennis din Paris, la meciul de deschidere a lui Euro 2016, Franța – România, acolo unde edilul a ajuns mai relaxat ca niciodată. Arădenii l-au reales, e burlac (aproape) cu acte în regulă și omul s-a dus să se simtă bine. Ba se mai și declară mândru. ”Pe stadion, suntem un popor frumos. Hai România !!!!!!”, era comentariul la ilustrata cu galeria reprezentativei „tricolore”.

Pe utiști i-a lăsat să se bată cu morile de vânt pentru o promovare în care el nu a crezut niciodată. Nu a lipsit de la meciurile „alb-roșiilor” în campanie electorală, practic doar s-a făcut că-i pasă. Păi cum altfel, dacă Aradul anului 2016, oraș despre care el se laudă că l-a dus la un nivel nemaivăzut de dezvoltare, nu are un gazon (ca să nu zicem) stadion mai de Doamne ajută. Cel nou se tot construiește de vreo doi ani și se va mai construi mult și bine dacă oricum Aradul nu a ajuns pe harta Ligii 1.

Falcă ar spune că, din nou, nu e vina lui. E a naivilor de jucători și antrenori care au adus la Arad un ultim meci de baraj pentru promovarea în Liga 1 într-o duminică ploioasă. Televiziunile au fost și ele prezente, așa că realitatea a fost redată fără retușuri. În urma unei ploi torențiale, terenul de pe „Motorul” a devenit orezărie. La un moment dat, se punea problema ca partida să nu mai înceapă, dar, la insistențele arbitrilor, care, alături de jucătorii și antrenorii celor două formații, au pus și ei mâna pe bureți, cârpe și găleți, s-a dat startul. Fotbal s-a jucat prea puțin în condițiile în care mingea se oprea deseori în bălți. UTA nu și-a putut coordona așa cum și-a propus atacurile, în încercarea de a recupera acel 0-3 din tur, de la Voluntari, acolo unde s-a jucat pe o suprafață impecabilă.

terenmot

Dar, până să înceapă partida, cu 20 de minute mai târziu decât ora fixată initial, Gheorghe Falcă a făcut de râs în fața națiunii de Dumitru Dragomir, unul dintre cele mai influente personaje din fotbalul românesc.  „Nu le e ruşine? Toată lumea va da acele secvenţe. Ce primar e ăsta, Doamne-Dumnezeule? Ne facem de râs în toată omenirea!”, spunea cel poreclit „Corleone” într-o scurtă intervenţie telefonică, în cadrul emisiunii Fotbal Club, la Digi Sport.

La finalul partidei, ambii antrenori au recunoscut că altfel s-ar fi jucat meciul pe un gazon normal și, poate, UTA chiar avea șanse ceva mai mari să îndeplinească visul multor arădeni. „ Ca infrastructură, noi nu eram pregătiţi. Eu am jucat în Bucureşti, dar atunci nu auzisem de Voluntari. Azi au o bază sportivă, în care îţi face plăcere să fii fotbalist. E Îmbucurător că acolo s-au făcut investiţii, pe când la noi… Am ieşit la încălzire, ne-am oprit, sunt aspecte ce au pus punctul pe i la sezonul nostru”, comenta Roland Nagy, antrenorul „alb-roșiilor”. Terenul a fost în avantajul nostru, UTA trebuie să atace, să construiască. Nu ne fac cinste imaginile cu jucătorii dând apa de pe teren, dar am înţeles că la Arad se construieşte un stadion nou”, a adăugat și Dinu Todoran, antrenorul ilfovenilor.

Până una alta, însă, trebuie să ne obișnuim cu „coșmarul” unui nou mandat al lui Falcă, vizionarul care face de toate, dă lecții și altora, dar e făcut de râs de un gazon într-o duminică ploioasă de iunie.

FOTO: Viorel Musca









3 comentarii

  1. Cind ploua torential rad doar prostii ! Am mai vazut stadioane sub apa, si scene ca la Arad. Totusi, meciul s-a jucat, iar repriza a doua a avut conditii acceptabile. Chiar daca gazonul se prezenta ca in Anglia nimeni nu poate garanta ca ne-am fi calificat. Ne-ar place si nou un stadion frumos, nou, eu unul, nu-l vad gata curand. In fond daca aradenii iubeau UTA votau si pentru UTA. Celebra zicala romaneasca „Mai rau sa nu fie” este incastrata genetic …si la aradeni. Pina atunci sa notam ca UTA a avut un sezol foarte bun, jucand cu 4-5 juniori ( ca nu s-a ingrijit sa aiba mai multi experimentati), UTA, acasa mai ales a avut rezultate foarte bune. Sa multumim antrenorilor si jucatorilor, dar eu, ca unul pesimist din fire spun ca nimic nu ne asigura la la anul va fi (cel putin) la fel. Dar vom intalni 2X Poli,, ne asteapta drumuri pe la Bacau, constanta, Calarasi, Sfantul Gheorghe. Vor fi 22 echipe, multe meciuri per sezon , Cu mult si tare greu de suportat fizic si financiar

    0
    0
  2. Chestia cu „omu’ sfinteste locul ” da’MAI ALES :fiecare popor isi merita conducatorul, evident redus la nivel local (aradean),cred ca azi si-a gasiti cea mai relevanta POZA.Din PACATE, e vorba de ARAD.Pacat! Am zis ca voi plange si ingurgita multe de la prietenii si colegii din tara, cu speranta ca se va intampla altceva ce va atrage atentia.Din pacate,un nebun, in Orlando. …Preferam sa raman cu imaginile de pe motoru ‘.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button