UTA Arad

Supercupa cu Viitorul: Unul dintre momentele adevărului pentru cea mai bună generație a Aradului de la Romvest încoace





După exact 20 de ani, când Romvestul lui Todea, Botiș sau Ciubăncan se încununa campioană națională la juniori, o altă generație de juniori mari a adus un trofeu important la Arad. Este vorba de UTA, care, la Deva, a luat Cupa României la Elite, după ce a învins-o cu 3-2 pe ACS Poli Timișoara. „Dubla” lui Petre și golul lui Man au decis câștigătoare, respectiv obținerea biletelor pentru meciul de Supercupă de mâine seară.

La Mogoșoaia, arădenii se vor afla față în față cu cel mai bun club la nivel de copii și juniori. Viitorul lui Hagi a câștigat primele ediții ale campionatelor Elite, atât la Under 17, cât și la Under 19. Aceasta din urmă a umilit-o (scor 8-0) pe Ardealul Cluj, după reușitele semnate Nedelcu, Coman (3), Cicâldău (2), Manole, Dumitrescu. Probabil, se vor opera ceva schimbări în formula ce a triumfat pe 21 mai tot la Mogoșoaia și asta pentru că portarul Tordai a rămas la primă echipă, mijlocașul Ciobanu este accidentat, iar fundașul Nedelcu a fost folosit în această dimineață în amicalul din familie de la Brașov și e greu de crezut că va evolua și mâine. Totodată, alți doi fotbaliști din circuitul echipei, Trancă și Vasiu sunt și ei indisponibili.

„Filozofia de sus până jos a Academiei Hagi este să abordăm fiecare meci cu maximă seriozitate, la victorie. În această seară, băieții care s-au pregătit la Constanța cu cei care au fost la Brașov vor face joncțiunea la București și, în funcție, de cum îi simțim pe fiecare din punct de vedere fizic și mental, ne vom decide asupra echipei de start mâine. Chiar dacă sunt și absențe, din fericire avem un lot numeros din care putem alege”, ne-a mărturisit Vasile Mănăilă. Antrenorul Viitorului Under 19 mai recunoșate că nu are prea multe informații despre adversar și că: „Eu zic că rezultatul acestui meci va depinde de atitudinea cu care vom aborda noi meciul. Dacă băieții vor avea agresivitate pozitivă și determinare, avem șanse mari să ne apropiem victoria. Îi respectăm pe cei de la UTA, nu o subestimăm, dar cheia, zic eu, e la noi. Chiar dacă ei au terminat pe locul 5 în campionat, iar noi suntem campioni, să nu uităm că au câștigat un trofeu și merită să joace acest meci”.

Arădenii au plecat în această dimineață spre Capitală, mai precis spre baza sportivă Mogoșoaia, unde se și vor caza. Dan Stupar și Adi Ungur au făcut o singură modificare față de lotul cu care au abordat finala Cupei de la Deva. Alex Lazăr a rămas acasă (la fel ca și Ciubotariu din primii 20), iar în locul său a intrat Dinculescu. „Sunt 90 de minute și un trofeu în joc, cred că se poate întâmpla orice. Viitorul nu mai are nevoie de nicio prezentare. Se știe pe ce principii e clădit acest club și ce selecție face la toate nivelurile, dar și noi avem o generație foarte bună. Nu cred că jucătorii lor care vor veni din cantonamentul de la Poiana Brașov vor fi obosiți, sunt singur că Hagi și colaboratorii săi au știut să le dozeze fiecăruia energiile. S-ar putea chiar să fie un plus pentru ei faptul că vin după câteva zile de cantonament, ar putea avea o capacitate de fort mai mare. Dar, din punctul meu de vedere, cel mai mult va conta forma de moment a celor care intră pe teren. Eu zic că i-am dus pe ai noștri într-un punct bun, chiar dacă o parte din ei au reluat antrenamentele de numai câteva zile. Sperăm să facem o figură frumoasă, vor fi mulți oameni de fotbal la meci, e șansa copiilor să demonstreze ceea ce pot și mai ales să aducă un nou trofeu important la Arad”, a punctat și Dan Stupar.

Formații probabile:

FC Viitorul: Dur-Bozoancă – Rogoza,  Ghiță, D. Panait – Casap,  Iani, Cicâldău – Manole, Cr. Ene, Fl. Coman.

UTA: Mara – Moza, Iuga, Petrache, Aldan – Jorza, Tănase – Costin, Man, Covaci – Petre.

Partida de pe arena Centrală a bazei sportive Mogoșoaia va începe la ora 21,30 și, cel mai probabil, va putea fi urmărită în variantă stream pe academiahagi.tv. În deschidere, are loc și Supercupa la Under 17, unde tot Viitorul e în prim plan în fața celor de la Pandurii Târgu Jiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button