Fotbal judetean

Mițiți a tranșat „duelul” veteranilor cu Szabo: AS Dorobanți – Păulișana Păuliș  3-4





Dorobanțiul își punea mari speranțe într-un prim succes al campionatului împotriva unei echipe apropiate ca valoare. Dar, de multe ori diferența o face și capacitatea fizică a fotbaliștilor, dar și moralul lor. Atâta timp cât au avut putere, gazdele au fost în avantaj: 3-2 la pauză. A fost și duelul dintre cei mai experimentați fotbaliști din Liga a IV-a: Emil Szabo (57 de ani) și Dănuț Miții (aproape 44).

Startul de meci a fost pur și simplu electrizant, cu trei goluri în 10 minute. Practic, la prima fază, D. Calancea a centrat tare în fața porții, iar Popa a deviat balonul pentru 0-1. Egalarea a venit în minutul 7, de la Apostol, care a primit o minge în adâncime și l-a executat pe Dulhaz. Dar, Mițiți și-a adus din nou echipa în avantaj, după ce a reluat cu latul, la colțul lung, o pasă a lui Bruț. Totuși, Dorobanțiul a găsit resursele să revină pe tabelă și a egalat prin „capul” lui Horvath, reîntors la echipă și chiar să treacă în avantaj chiar înainte de odihnă. Georgiu a profitat de lipsa de reacție a fundașilor adverși la o pasă din lovitură liberă a lui Sas.

Dar, Păulișul nu s-a descurajat, mai ales că a demonstrat de atâtea ori în acest sezon putere de revenire. Juniorul Gugeanu a făcut faza golului de 3-3, izbutit de D. Calancea cu o execuție plasată din interior careului (min. 57).  Oaspeții nu s-au mulțumit cu atât, iar Dănuț Mițiți l-a mai bătut odată pe „veteranul” gazdelor  după o angajare în adâncime a lui Ștefan. Când Sas și apoi Apostol au fost eliminați era clar că „alb-negrii” nu mai pot emite pretenții la un rezultat pozitiv.

La final, Marius Ciubăncan a adus în discuție mai multe motive pentru cel de-al optulea eșec stagional. „Așa se întâmplă când nu ești pus la punct cu pregătirea, dacă te antrenezi când poți și cum poți. Ne mai lipsește și motivați, dar și concentrarea. La pauză, le-am spus jucătorilor să nu ne mai expunem inutil atâta timp cât conduceam cu 3-2 și am luat două goluri pe contraatac. Sunt supărat și dezamăgit, îmi dau seama că  la nivel de lot nu mai suntem nici măca cei din Liga a 5-a, darmite să avem un plus într-un eșalon în care, după cum se vede, lucrurile nu sunt deloc simple”, a spus fostul mijlocaș al UTA-ei, antrenor și jucător la Dorobanți.

De partea cealaltă, păulișenii fac haz de necaz. „Jucătorii au glumit cu mine după meci. Au spus că m-au pus la încercare, au vrut să vadă câte goluri pot da ca să întorc un meci, să le spăl lor greșelile. Nu-mi prea plac astfel de glume, aș prefera să jucăm de la început până la final cu responsabilitate, căci ulciorul nu merge de multe ori la apă. Concluzionând, sunt mulțumit doar de rezultat, nu și de joc”, a menționat Dănuț Mițiți, care a avut absențe importante la acest meci, respectiv Mariș, Asandului sau Geanîm, acesta din urmă plecând pentru tot restul anului în străinătate.

Formații:

Dorobanți: E. Szabo – Miklos (68 D. Don), Ando, Pistrui, R. Szabo – R. Lăsculescu, Georgiu, Sas, Szoke (21 Poșta) – Apostol, Horvath.

Păulișana: Dulhaz – E. Calancea, Suciu, Savu (, Ambruș – Itu, Șt. Andrei – D. Calncea, Bruț – Mițiți, D. Popa.

Arbitri: Dorinel Hațeg – Florin Vesa, Cristian Cășuț. Observatori AJF: Gabor Biro jr., Marcel Vida









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button