Fotbal judetean

Sărbătoritul weekendului la a doua reușită consecutivă: Șoimii Lipova – ACS Socodor 5-0





Viceliderul a depășit dezamăgirea trăită în derby-ul cu Crișul și a adăugat 6 puncte în clasament, după succese clare cu două dintre nou promovate. După 8-1 la Săvîrșin, a venit și un 5-0 cu ACS Socodor, dar scorul putea fi și mai mare dacă gazonul de la Zăbrani ar fi permis mai multe realizări personale și colective din partea elevilor lui Flavius Sabău.

Soarta partidei a fost, practic, scrisă după 25 de minute, când tabela arăta deja 3-0. Showul a fost deschis încă din minutul 5, de Florin Gîlcă, care a transformat în gol o pasă a lui Pantea, șutând pe colțul portarului. O fază fixă a adus golul de 2-0, din capul lui Filimon, după centrarea lui Piț (min. 17). Concluzia reprizei a scris-o același Gîlcă cu o execuție plasată de la 16 metri.

Era doar mijlocul primului mitan, moment în care gazdele au cam oprit „motoarele”. Chiar și așa, și-au creat și alte ocazii, dar a lipsit concentrarea la finalizare. Totuși, tabela avea să se mai modifice de două ori în ultimele 11 minute. Mai întâi, a făcut-o sărbătoritul weekendului, Sebastian Albulescu, care a împins în poartă o „scăriță” a lui Vasinc, excelent lansat în adâncime de Blănaru, iar apoi Orza, dintr-un carambol, născut după o acțiune personală a aceluiași Albulescu, intrat pe gazon după o oră de joc. „Importante sunt cele trei puncte, nu neapărat golul meu. Sigur, pentru un atacant e necesar să înscrii cât mai des, căci primești încredere în forțele tale, cu atât mai mult cu cât ești tânăr. Mă bucur că am marcat pentru al doilea meci consecutiv, sper să-mi aduc aportul din ce în ce mai mult la rezultatele echipei. Am venit la Lipova de la o formație mai mică, iar aici am întâlnit fotbaliști valoroși și experimentați, care sunt îndreptățiți să aibă prima șansă la titularizare. Dar, datoria mea este să mă pregătesc bine, să răspund comenzilor antrenorului, iar în ultimul timp, după o perioadă de acomodare, chiar am simțit că sunt pe drumul cel bun”, a menționat atacantul venit de la Păuliș, care mâine împlinește 21 de ani.

Formații:

Lipova: Bujor – E. Pantea, Pașcu, Bier, Tomuț – Fl. Gîlcă (67 Orza), Simion (59 Albulescu), S. Popa (71 Edu), Filimon  (59 Blănaru)- Piț, Vasinc.

Socodor: Costea – Zekany, Gerheș, Bragea, Maier – Purtan – Bibarț (63 Mariș), Noaică (66 Flueraș), Licker, D. Ardelean (63 Buia) – Molcuț.

Arbitri: Sorin Saladea – Emil Arsa, Paul Ardelean. Observatori AJF: Iosif Manușov, Iosif  Lovas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button