Fotbal judetean

Lider în „tranșee”! La Băile Felix, Crișul pune bazele unei mult dorite promovări în Liga a 3-a





Singura formație cu victorii pe linie în fotbalul arădean la nivel de seniori visează la un retur de Liga 4-a la fel de bun. Conducerea clubului și-a făcut deja treaba prin câteva achiziții bine țintite, respectiv fundașii Lavrincsik și Asandului și mijlocașii Gîlcă și Marinescu, iar acum a venit rândul antrenorilor și jucătorilor să puncteze la capitolul pregătire.

Cea mai importantă etapă a acesteia a demarat duminică, la Băile Felix. Crișul și-a stabilit „cartierul general” la Hotelul „Nicoleta” pentru două antrenamente complexe pe zi până sâmbătă. Un program puțin diferit îl au portarii Mucha și Pătroi, ținuți din scurt de Sandu Țamboi.

De marți seara, zăpada proaspătă e un atuu pentru alergările întinse pe care le fac „alb-albaștrii”. „Avem la dispoziție pista de alergare din pădure și un teren sintetic protejat de un balon, asemănător cu cel de la Bendea. Intensitatea ședințelor de pregătire este ridicată, toți băieții din lot fiind conștienți că trebuie să tragă de ei pentru a ne fi bine în retur. În plus, cei mai tineri știu că astfel de cantonamente sunt importante și pentru desfășurarea ulterioară a carierei lor. Iar toți juniorii noștri, dar și ceilalți până în 23-24 de ani, vor să ajungă la un nivel superior și se pregătesc în consecință. Cu toții apreciem condițiile excelente oferite de conducerea clubului, prin închirierea acestui hotel unde nu ne lipsește nimic. Cazarea, masa și condițiile de recuperare, cu două bazine, unul are liber și celălalt acoperit, sunt de top”, susține Remus Lung, veteranul „alb-albaștrilor” la 39 de ani.

Masivul fundaș are și sarcini de antrenor secund, conducând deseori încălzirea înainte de „intervenția” profesorului Mihai Roșca. „Mă gândesc prea puțin la antrenorat, practic ajut pe baza experienței acumulate. Nu știu cât mai am de jucat, doar vreau să pun umărul cât pot la atingerea obiectivului aici, la Chișineu Criș. Am o vârstă, dar trag de mine, fiindcă îmi place prea mult fotbalul să spun stop, așa dintr-o dată. Avem un grup foarte unit aici, jucătorii noi s-au acomodat rapid, singura notă negativă e accidentarea lui Ciornei”, ne-a mai mărturisit fostul divizionar secund cu ACU și Pîncota.

Într-adevăr, Alin Ciornei a suferit o accidentare la claviculă în amicalul de acum o săptămână cu Luceafărul Oradea și nu participă la antrenamentele de la Băile Felix. E alături de colegii săi, dar așteaptă să fie consultat de um important medic orădean.

De azi, la Hotelul „Nicoleta” a ajuns și managerul Daniel Cherecheși. Crișul pune punct sâmbătă stagiului de pregătire de la Băile Felix. „Va fi un retur foarte disputat, cele 5 puncte avans nu ne permit deloc să ne culcăm pe o ureche. Trebuie să tratăm toate meciurile cu maximă seriozitate, chiar vom încerca să încheiem neînvinși campionatul, iar apoi să trecem și de barajul de promovare în Liga a 3-a. Calitate avem, de muncit muncim, cheia e la noi, chiar dacă vom respecta fiecare adversa în parte”, a concluzionat Lung.

2 comentarii

  1. Apel – rugaminte : deoarece sunt multe echipe din judet care au amicale in week end, rog pe cei care au informatii in acest sens sa scrie (pe unde pot si ei), ce echipe joaca, locul si ora de disputare. Aceasta ca sa putem alege si noi ce partida vizionam. Multumesc.

    0
    0
  2. Merita sa promoveze atât crisul cât și lipova! Păcat că una din ele va rămâne in de, chiar sunt echipe bunicele pt liga a treia

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button