UTA Arad

Primarul Șiriei promite: „Ne vom ridica la nivelul așteptărilor. O onoare să găzduiești echipa fanion a județului”





Am trăit s-o vedem și pe asta. Poate cel mai puternic brand al municipiului Arad va fi „exilat” în județ pentru un întreg retur de campionat. În oraș nu se mai găsește un gazon demn de numele și pretențiile echipei pregătite de la Laurențiu Roșu, astfel că Șiria își va deschide porțile (și) pentru echipa de seniori a UTA-ei.

A făcut-o deja la meciurile oficiale ale formației de Liga 4-a anul trecut și cele de juniori și Liga a 3-a în acest sezon. Acum, localitatea de baștină a lui Ioan Slavici va găzdui duelurile de foc pentru Liga 1, iar autoritățile locale sunt pregătite să facă orice sacrificii pentru a pune și ele umărul la o mult visată promovare. „Personal, o așteptam pe UTA și mai devreme la Șiria. Cât am fost și eu fotablist, am jucat și pe Motorul și știam cât de rău e terenul mai ales când plouă mult. Sigur, nu e o situație prea plăcută pentru orașul Arad, dar dacă tot s-a ajuns aici trebuie să punem cu toți umărul pentru a-i fi bine echipei la primăvară. Am discutat cu cei de la UTA, am înțeles că se va monta o tribună mobilă în spatele uneia dintre porții, de aproximativ 500 de locuri, dar capacitatea stadionului poate fi mărită și prin instalarea altor tribune. Probabil, va trebui montat și un gard între aceste tribune și teren, dar această lucrare o vom face rapid, poate chiar din fondurile comunității noastre. Continui să susțin că pentru Șiria e mai important să găzduiască meciuri de Liga 2-a, o echipă de nivelul UTA-ei, decât să aibă o echipă de Liga a 4-a sau a 5-a, ce cheltuie bani fără o finalitate exactă”, susține primarul Șiriei, Valentin Bot.

Noul stadion „Otto Grefner” a fost inaugurat în 2011 chiar de UTA, într-un meci în nocturnă disputat în compania fostei divizionare a patra, Șiriana Șiria. „Am câştigat un proiect pe Ordonanţa 7 a Guvernului. Am renovat stadionul, iar în urma finalizării lucrărilor de modernizare facem inaugurarea. Consider că, după stadionul echipei UTA, stadionul din Şiria este cel mai frumos din judeţ”, spunea Bot în urmă cu aproape 6 ani, anticipând – oarecum – mutarea din această iarnă.

Vechea arenă din Podgorie a intrat în circuitul fotbalistic în 1946, purtând acum numele unui fotbalist emblematic pentru Șiria. Capacitatea tribunei este de 680 de locuri, dar „oficialii” arădeni o vor ridica până la cel puțin 1100 de locuri. Probabil, la solicitarea suporterilor arădeni, deja inflamați de ideea de a pleca din Arad pentru a asista la partidele echipei de suflet, se vor mai adăuga și alte locuri. „Fiind onorați să găzduim echipa fanion a Aradului, suntem dispuși să ajutăm cu tot ceea ce putem pentru a nu-i lipsi nimic echipei. Gazonul a fost bine întreținut pe tot parcursul iernii, vestiarele sunt și ele în stare bună, stadionul e – de altfel – omolgat deja pentru Liga 2-a, eu zic că ne vom ridica la nivelul așteptărilor. Pe de altă parte, aș fi ipocrit să nu recunosc că și imaginea comunei Șiriei va avea numai de câștigat odată cu găzduirea celui mai titrat club de fotbal din Provincie”, a adăugat primarul localității aflate la 25 de kilometri distanță de municipiu.

Adversarii pe care îi va întâlni pe teren propriu în acest sezon al Ligii 2 UTA Bătrâna Doamnă: Metalul Reşiţa (4 martie), FC Braşov (18 martie), Luceafărul Oradea (1 aprilie), Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (15 aprilie), Olimpia Satu Mare (26 aprilie), Unirea Tărlungeni (desfiinţaţă – 6 mai), CS Baloteşti (24 mai) şi Chindia Târgovişte (3 iunie).

17 comentarii

  1. Domnule Bot ar fi bine sa veniti pe la Cris sa vedeti stadionul si apoi sa vedem daca mai ziceti ca la Siria e cel mai frumos(nici nu mai conteaza ca Burdan si aqua vest si-au burdusit buzunarele de pe urma acestei „afaceri”).Faptul ca UTA va juca la Siria este din cauza lui Burdan prin faptul ca Dragan a incercat sa il infrunte la alegeri(practici comuniste), altfel UTA juca la CRIS 100%.

    0
    0
  2. asa e si corect dom Bot, sirienii sa plateasca impozite, copiii lor sa se uite din tribuna (nu au ce cauta pe terenul de sport) iar dumneavoastra sa va platiti obligatiile fata de dom. Falca !

    0
    0
    1. Gibilian iar ti-a crescut tensiunea??? tie iti creste de fiecare data cand e vorba de Siria. deja devii penibil sub fiecare nume anonim cu care postezi. se vede din avion ca esti un invidios. PS: TE aseptam la meciuri. scuze am uitat ca tu nu vi ca trebuie sa platesti bilet doar e meci de liga a 2-a!

      0
      0
      1. nu sunt penibil, e doar adevarul ! nu sunt invidios nu am pe ce ! la meciuri nu merg, nu sunt curios de altii ! era vorba de copiii si nepotii nostri, din Siria faceau un sport, miscare !

        0
        0
  3. De acord ca la Sebis se afla cel mai frumos si mai bine dotat stadion din judet, am fost si la Siria, si la Cris. Este trist ca la Arad nu ai unde juca fotbal. Numai ca jucand la Siria UTA, cu doua echipe terenul s-ar putea degrada rapid, dupa o prima ploaie. Se vor da lupte grele, la Siria cu Brasovul, cu Sepsi, cu Targoviste, chiar si cu Satu Mare.

    0
    0
  4. Cu tot respectul ptr. Uta BD, dar bine ca s-au gasit fonduri din partea dom.Primar Bot si a (consiliului local siria), petru sustinerea a acestei echipe, iar petru localnici ,care ar dori sa practice fotbalul, nu sunt fonduri nici pentru apa minerala !! SA FACA VOLUNTARIAT !! Tot acestia de mai sus au DESFINTAT si echipele de copiii , ale sirienilor !! RUSINE !!4

    0
    0
  5. Mddaaa…pacat de fotbalul sirian, si de istoria ei…ca nu mai are echipa de fotbal ! In liga 5…6..cred ca se descurcau !!! Pe langa ei putea sa joace linistit si UTA .. si..Pancota..si cine vroia, (se ne mai facem si reclama)…chiar si o echipa de copii a fost greu de sustinut….PACAT !!!

    0
    0
  6. D-l LEO pe care nu l-am mai vazut de aproape 2 decenii,va spun ca are dreptate,Pancota avand cel mai frumos teren de fotbal din jud.Arad.Stima si respect pentru urmasii lui Ioan Slavici ca pot ajuta UTA.Pe timpuri ,prin 1967 la vechea ASA Tg Mures pe langa Toth,Naste,Fazekas,Hajnal,Ciorceri….juca portarul ,,BAI,, Comentatorul TV Arestide Buhoiu a facut o gluma despre acest ,,BAI,,,cand a incasat 1 gol de la petroseneanul Peronescu dupa o centrare a lui Libardi….Buhoiu a spus ca ,,Nu-i Bai,ca targmuresenii pot revenii in meci…Deci e ,,BAI,,la Arad cu constructia Neumanului si felicitari d-lui primar Bot,iar sirienii sa stie ca UTA nu le muta terenul in Arad,fiind o mandrie pe urmasii lui Slavici cu Moara cu Noroc..Felicitari sirienilor,dar poate si la anul jucam tot la voi,ca promovarea e cu cantec in acest campionat .Hai UTA !

    0
    0
  7. Sunt curios ce or mai zice falca si bibart legat de acest subiect .! . Stadionul de la Sebis are cele mai moderne dotări,inclusiv cantina,iar in tribune încap lejer 1500de spectatori . Tribuna 1,cea mai mare e acoperită. Terenul e bun, dar e distanta de 85 km de Arad. „Urări de bine”edililor,mari cirmuitori avem !!!

    0
    0
  8. Cum sa spui asa ceva primaree??? voi nu sunteti in stare sa bagati banii nici la liga a 6-a. Sunt atat de multi copii talentati acolo care iai distrus tu. Dar nu e nimic, vom iesi cat de repede in strada!!!!!!!!!!!!!!!!!! nu n-ai voie ca sa dai terenul de fotbal la alte echipe sa joace!! este terenul Siriei nu al utei!!!! Dar iti place tie ca faci banii dar intr-o zi vei ajunge dupa gratii si tu, acolo iti este locul tau!!!!!!!!!!!!!!!! Ai distrus fotbalul din Siria si grupa de copii de la emil arsa totull, rusine sa va fie !!!!!!!!!!!!!!!!!

    0
    0
    1. de maine te asteptam in fata muzeului e un parc foarte frumos! te vrem la protest! ma politaiule! tu nu esti in stare sa iti dai adevrata identitate, ce sa mai zic de protestat ma carcotasule!

      0
      0
  9. Primarul face o mare confuzie cel mai titrat club din province a murit de vreo 2ani astra e uta batrana doamna

    0
    0
  10. Un om poate murii , îşi pierde identitatea ,dar un club nu poate murii , el poate falimenta sau dispărea pt. o zi sau ani , pe omul care a murit numai Dumnezeu il poate învia ,dar un club care dispare chiar si peste sute de ani il gasesti si il poti pune pe picioare cu acelasi nume UTA ! Oamenii mor ,se duc , dispar si nu mai sint …..

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button