Fotbal judetean

Reprize împărțite: Progresul Pecica – Șoimii Lipova 2-2





După Felnac – Sântana (2-0), alte două prim divizionare județene din Top 6 și-au dat întâlnire în amical. Minute bune, Progresul Pecica a fost echipa mai proaspătă și, în consecință, mai concretă pe faza ofensivă, dar lipovanii au avut forța să revină pe final, profitând – e adevărat – și de câteva înlocuiri din tabăra „galben-albaștrilor”.

Mult mai decisă și dezinvoltă, echipa lui Mutică a avut avantaj dublu până la pauză. Mai întâi, Ponta a marcat frumos, în cros, după o pasă pe culoar a lui Răzvan Fritea (foto). Apoi, fostul mijlocaș al UTA-ei și Craiovei nu a greșit de la punctul cu var, după un fault al lui Pașc asupra lui Puie. Deși au mai avut și alte situații, pecicanii nu au mai modificat tabela, prilej pentru „șoimi” să revină în joc în ultimele 20 de minute. Orza a înscris pentru 1-2 din interiorul careului la o respingere a defensivei adverse, iar Șulumberchean a egalat cu capul în urma centrării aceluiași Orza.

Dorel Mutică a avut la dispoziție 15 jucători mari și lați, în condițiile în care Arsene și Șiclovan acuză probleme medicale, iar Vasilca nu a putut scăpa de la lucru.  „Eu zic că timp de 65 de minute am fost clar echipa mai bună. Am înscris de două ori, am mai avut și alte ocazii importante, în timp ce adversarul nu s-a prea apropiat de poarta noastră. Apoi, când pe teren au intrat și copiii, era normal să fim taxați de o formație cu experiența și calitatea necesară să speculeze astfel de momente. Concluzia mea rămâne una foarte pozitivă după acest penultim test”, a spus tehnicianul Progresului, care mai are programat meci cu Dorobanțiul săptămâna viitoare.

De partea cealaltă, lipovanii sunt conștienți că nu au prins o zi grozavă, dar și-au asumat asta prin vocea antrenorului lor. „Suntem la finalul unei săptămâni în care am pus accentul pe forță explozivă, iar asta s-a simțit azi în evoluția băieților. Am încercat să ținem de minge, să ne facem jocul obișnuit de posesie, dar nu am fost deloc lucizi, proaspeți, în ultimii 20-25 de metri. Rezultatul m-a interesat mai puțin azi, mai avem două săptămâni să ajungem la nivelul pe care mi-l doresc de la echipă”, a explicat Flavius Sabău.

Formații:

Pecica: Brutyo – Isac, Wild, Dolga, V. Fritea – Drîglă, R. Fritea, Petrilă, Huțanu – A. Ponta, Puie.  Au mai jucat: Iosub – Koppandi, Hedeșan, Iovanovic.

Lipova: Bujor – Kocsis, Calvin, Pașcu, Pantea – Piț, S. Popa, Simion, Gherghel – Fillimon, Vasinc. Au mai jucat: Bercu, Orza, Trabalka, Cotoc, Șulumberchean, Edu.

Arbitri: Radu Bîtea – Gabriel Hărduț, Dinu Dobîndă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button