UTA Arad

Metodă inedită pentru alegerea executantului de penalty-uri la UTA: Decide Roșu pe loc, în timpul meciului





Echipa fanion a Aradului a ratat nu mai puțin de trei lovituri de la 11 metri în acest sezon și toate au avut impact asupra configurației finale a tabele de marcaj. Copil, cu Râmnicu Vâlcea (scor 2-2), Chindriș, cu ASU Poli (scor 1-1) și Petre, cu FC Brașov (scor 1-2) sunt cei care au irosit penalty-uri, așa că, teoretic, ar trebui să vină rândul altor jucători să pună mingea pe punctul cu var când va fi cazul. Cum și Strătilă a spus încă din primăvara anului trecut, de când a ratat la Baia Mare, că nu-și mai asumă această responsabilitate, opțiunile s-au cam împuținat.

Oricum, conform celor spuse de antrenorul echipei, viitorul executant de penalty la UTA va afla doar după ce arbitrul va arăta punctul cu var. „În fiecare săptămână, executăm lovituri libere sau de la 11 metri, iar eu văd care dintre jucători bate mai bine. Când vom beneficia de un penalty, eu voi desemna executantul chiar în timpul meciului”, a spus mărturisit Laurențiu Roșu în cadrul conferineței de presă săptămânale, pe care clubul UTA a organizat-o de această dată la Cofetăria Libelula, renovată recent.

Legat de Adrian Petre, cel care a fost extrem de afectat de ratarea loviturii de la 11 metri în disputa cu „stegarii”, tehnicianul arădenilor a adăugat: „Cred că i-a prins bine convocarea la lotul național de tineret. S-a mai deconectat puțin, a prins puțină încredere în tricoul naționalei și, din câte l-am văzut la antrenamentele de miercuri și joi, e pregătit să-și facă din nou treaba la UTA. Între timp, a și căzut pe locul trei în clasamentul golgheterilor, probabil va dori să marcheze din nou cât mai repede, iar echipa va fi cea mai câștigată. Eu îi doresc să câștige lupta cu Hadnagy și Chipirliu, rămâne de văzut dacă va și reuși”.

FOTO: Ciprian Petcuț

3 comentarii

  1. Singurul care ar trebui sa execute fazele fixe si cand spun faze fixe ma refer la tot ce inseama faza fixa adica
    lovituri libere , cornere si penaltiuri este Alin Gligor.

    0
    0
  2. Poate rateaza iarasi Gligor, ca la Baia Mare cand penaltiul l-a tras prin plopi….Recomand pe Chindris ori Curtuius ,ca lovesc tare mingea !Pe Luceafarul ii batem sigur,caci altfel suntem aut,,,,!

    0
    0
  3. Pana acum toate „desemnatele” au executat destul de prost. Forma de moment si increderea conteaza mult, iar asta se simte si din tribune cateodata, asa ca desemnarea executantului pe loc e o decizie buna

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button