Fotbal judetean

Despărțire convingătoare de proprii susținători: Voința Mailat – Cetate Săvârșin 6-2





Puși la adăpost de etape bune, „alb-verzii” intenționau să termine frumos campionatul în fața celor 150-200 de spectatori ce vin constant la meciurile de acasă ale trupei lui Radu George. Au și dat peste un adversar ce își numără oamenii pe acest final de sezon, utilizând – de altfel – exact 11 jucători în această penultimă rundă.

Meciul nu a avut istoric, Mailatul luând un avans confortabil pe tabelă după numai 27 de minute de joc. Chepețan a fost eroul gazdelor cu o „triplă” destul de simplă, din interiorul careului. Mai întâi, atacantul Voinței a valorificat cadoul făcut de Ursulescu, apoi a beneficiat de două pase filtrante „marca” Mateucă. Pentru 2-0 punctase Epure, după o bâlbăială a defensivei oaspeților .De abia la 4-0, s-a trezit și Săvârșinul, dar asta și pentru că amfitrionii au slăbit puțin ritmul. Neamț a obținut un penalty din duelul cu Cernat, dar șutul său de la punctul cu var a fost ghicit de Barabaș. Totuși, în minutul 37, diferența pe tabelă s-a micșorat, după ce Boc a reluat cu latul, din 8 metri, pasa lui Popa.

Repriza s-a reluat de la scorul de 4-1, dar după o oră de joc și-a trecut și Mateucă numele pe lista marcatorilor cu o lovitură liberă executată pe sub zid, de la 20 de metri. Bogdan și-a readus echipa din nou la -3 în minutul 64, cu un șut frumos la colțul lung de la marginea careului, dar concluzia a scris-o Morariu. Fundașul Mailatului a spart zidul Cetății cu o lovitură liberă de la 19 metri și Dagău a fost învins pentru a șasea oară.

Cu o echipă destul de tânără, Mailatul ar putea rămâne pe locul 10 la finalul sezonului. „Cam asta ne și dorim, o poziție a 10-a mai aproape de pretențiile și posibilitățile noastre. Sigur, câteodată mă gândesc că la Mailat oferim condiții și de locurile 5-6, dar sunt multe lucruri ce intervin pe parcursul unui campionat, ce nu depind întotdeauna de noi. S-a văzut că atunci când nu am avut presiune și ne-au lăsat și arbitri am jucat un fotbal destul de bun, am și obținut rezultate pe măsură. A fost și cazul meciului de azi, câștigat într-o manieră spectaculoasă. Rămâne de văzut ce ne rezervă viitorul, cu ce reguli mai vine și AJF-ul, căci treaba cu două echipe de juniori chiar nu mi se pare în regulă. Dacă vor rămâne majoritatea jucătorilor din acest retur, la lot nu vom umbla prea mult, cu speranța ca la anul să avem o clasare mult mai bună”, a precizat Laszlo Molnar, președintele Voinței, căruia îi expiră la finalul stagiunii și suspendarea dictată de Comisia de Disciplină, după partida din tur cu Ineul.

Dincolo, Săvîrșinul nu avea mari așteptări de la partida de azi. „Cu o apărare improvizată, era greu să emitem pretenții la Mailat. Am luat goluri pe copilării, am avut prea multe absențe pentru a conta azi. Dar, ținem capul sus, obiectivul ni l-am îndeplinit demult, de acum ne gândim la strategia pentru la anul. Cred că ne vom baza pe maxim 7-8 seniori din alte părți și, in rest, vom conta doar pe juniori din zonă”, a precizat Cătălin Neamț, antrenor și jucător al grupării de pe Valea Mureșului.

Mailat: Barabaș – Al. Lazăr (65 Gabor), Cernat, Morariu, V. Căliman – Ungureanu (67 I. Crișan), R. Caba – Chepețan, Mateucă, Cheșa (81 Achim) – Epure (70 Roșu).

Săvârșin: Dagău – Benescu, Ursulescu, Dumitrescu, Caucar – I. Bogdan, Silv. Iștoc, N. Marc, A. Popa – Neamț, Boc.

Arbitri: Cristian Burza – Florin Vesa, Tudor Groșan.

Observatori AJF: Cornel Tiulea, Marcel Vida.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button