UTA Arad

Becali dă din casă: „UTA a cerut 600 de mii de euro pentru Adrian Petre”





Interesul FCSB pentru unul dintre cei mai buni marcatori din campionatul Ligii 2 a reapărut în aceste zile, odată cu finalul sezonului Ligii 1 şi cu demararea campaniei de transferuri a vicecampioanei României. Gigi Becali a dezvăluit că ziua de luni poate fi decisivă pentru unele transferuri pregătite de gruparea pe care o finanţează. Se poartă negocieri cu Budescu pentru mutarea de la Astra sub comanda lui Nicolae Dică, pe listă mai sunt Ciprian Deac, Olimpiu Moruţan, cât şi Adrian Petre, golgheterul echipei UTA.

„Astăzi e o zi importantă pentru câteva transferuri. Avem discuţii, e posibil să şi luăm nişte hotărâri. E posibil să facem mult sau să nu facem nimic”, a spus Becali, la Sport.ro, cu câteva ore înainte să se întâlnească cu Budescu şi impresarul acestuia, Florin Lovin, pentru a pune la punct ultimele detalii ale unui transfer pe care-l aşteaptă de mai mulţi ani.

Suma cerută însă de UTA pentru Adrian Petre este considerată prea mare pentru un jucător din Liga 2. „Deac este o ţintă, dar a semnat cu CFR şi acum îl putem lua doar dacă ne înţelegem cu CFR. Ne interesează şi Moruţan, dar el e un jucător de viitor. Dacă l-aş cumpăra, l-aş lăsa acolo (n.r. – la FC Botoşani) să mai joace un an. UTA a cerut 600.000 de euro pe Adrian Petre şi am spus că este prea mult pentru un jucător de liga a doua. El a marcat un gol în finala asta din weekend (n.r. – finala Cupei României la Under 19, UTA – Viitorul 1-1, 3-5 penalty-uri), dar nu e aşa relevant. Totuşi, arată că e marcator”, a mai spus finanţatorul vicecampioanei.

În campionatul Ligii 2, Adrian Petre a înscris 26 de goluri, fiind pe locul 3 în clasamentul golgheterilor, după Remus Chipirliu (Juventus – 30 goluri) şi Attila Hadnagy (Sepsi OSK – 27 goluri).

De atacantul de 19 ani al echipei UTA s-au interesat şi au venit să-l urmărească şi cluburile Genoa sau Bologna. Oferta prezentată de Genoa pentru Adrian Petre s-a ridicat în iarnă la 450 de mii de euro pe loc, plus 200 de mii din bonusuri, dar şi un procent dintr-o posibilă viitoare vânzare de 20%.

UTA l-a vândut în toamnă pe Dennis Man la FCSB în schimbul a 300 de mii de euro, posibilitatea de câştiga alte 200 de mii din bonusuri, plus 10% dintr-un viitor transfer. Între timp, arădenii au încasat 20 de mii de euro pentru a anula una dintre clauzele de 100 de mii de euro, cea care făcea referire la disputarea a 10 meciuri pentru FCSB în Liga 1. A mai rămas în picioare clauza de 100.000 de euro dacă e convocat la naţională.









Un comentariu

  1. Așa cum am spus de Man, așa spun și de Petre: să fugă de stână cât il țin picioarele. Acolo este Alibec, Gnohere, probabil merge și sărmăluță Budescu la ei…ce să facă acolo ? Suma cerută nu mi se pare mare pentru el, sper că cei din conducere au invățat ceva din felul in care face ciobanul afaceri, vezi clauzele din contractul lui Man.

    0
    0
  2. Mama ce concentrat este ADI PETRE la ce se intampla la UTA, ce sa mai vorbim de meciul de baraj. Deschidem piata. Abia se da dus de la UTA , aceasta echipa este o corvoada pentru el. La cum ai jucat in ultimile meciuri la UTA, ADI eu cred ca esti o speranta care se va topi repede. ( sper sa nu am dreptate). Mi-e tot mai clar ca nu se doreste promovarea.

    0
    0
  3. Da, poate să meargă la un club cum este CFR, de exemplu, mai ales dacă ies din insolvență. Il dai cu bani mai puțini dar iți păstrezi un procent bun din viitorul transfer. Pentru club sunt buni banii ciobanului, dar pentru Petre? Băiatul are nevoie să joace, nu să frece banca de rezerve. Pe Man l-am dat cu 300k euro, el a stat 99% din timpul ăsta ori pe bancă, ori in tribune, deci ieșit total din formă…UTA a pierdut de două ori in afacerea aia:1. cu Man in echipă am fi promovat la ps. 2. Cota i-ar fi crescut considerabil. Mai gândim și noi ?

    0
    0
  4. Gandim nici cu 10 man nu promovam pt ca nu se vrea IAR de vandut poate LA viitorul pe o suna mica si procente egale

    0
    0
  5. Eu nu cred că nu se vrea promovarea, sincer…nu mi-l inchipui pe Codru cum ii explică lui Roșu că trebuie să piardă un meci ca să nu promovăm.

    0
    0
  6. Ungurul conduce vinde in jucator mai castica niste bani din proiecte de LA primarie mai un meci cu cota 18 si isi face niste banuti de CE liga 1 toti ochi pe tine plus ca nu ai stadion nu ai baza de pregatire lot de prima liga si multe altele pe care noi nu le stim pt ca suntem prea mici

    0
    0
  7. Sa fim seriosi..600000? Dublu cat Man? Nu valoreaza atat, pretul corect ar fi 300000 cat a fost si Denis..daca merge la fcsb si-a ratat cariera! Il vad mai repede la viitorul constanta sau la viitoarea campioana csu craiova! Sa vedeti ce investitii vor face oltenii cu ajutorul primariei de acolo!

    0
    0
  8. Petre e mult mai bun decitMan, apropo vezi ca Denis Man nu a frecat banca de rezerve sau a stat in tribuna ,el a jucat in liga III . Petre trebuie vindut rapid dar nu in Romania ,ciobanul e o curva cu trei fețe un escroc notoriu ,daca uta il vinde la fcsb ,,face spume becali,, inseamna ca conducerea echipei are cu totul si cu totul alte planuri nicidecum ridicarea brandului UTA ! Eu as cere 700 000 euro pt. Petre pt. ca e tinar si are simtul portii cind este ajutat de colegii lui .

    0
    0
  9. ….viitoarea campioana csucraiova ??? Ma faci sa rad baiete , mai vb despre olteni si despre craiolguta DNA !

    0
    0
  10. Ce investitii cu ajutorul primariei ?!?!?! Stadionul se face cu banii nostri , de la guvern !!! Craiova lor are buget mai mic decit Aradul !!!!!!! Cu Petre , nu se grabeasca , are valoare, si daca merge la fcsb sau dinamo nu va fi titular , si va pati ca Man !!!In afara UTA va primi mai multi bani decit la noi . Si in plus sansele sa ia teapa cum a luat cu Man , sunt mai mici !!! Da pentru asta trebuie sa promovam si el sa joace bine !!!! Cred ca jumate din suma merge la atletico .

    0
    0
  11. Imi pare rau de jucatorii valorosi care se pierd la echipele mari.Umila mea parere e ca promovarea este amanata pana la terminarea stadionului.Ce nu pot intelege este prmovarea in prima liga a echipelor venite din liga a treia.Sa acumulezi infrangeri pe teren propriu an de an cu fc brasov,sa nu invingi luceafarul oradea,balotestiul sa te baloteze la siria,cam mult pentru dorinte de promovare.dar raman in suflet cu uta,bunicuta mea batrana care zburda in tinerete,dar acum sufera la batranete.

    0
    0
  12. UTA e piata de desfacere pt juniorii restul cu promovarea cand o sa avem stadion poate promovam petre daca vrea sa ajunga fotbalist ar pleca afara

    0
    0
  13. Petre este un jucător foarte talentat care valorează 600000 de euro nu neapărat pentru ce este acum și ce pentru va deveni dacă se ține de treabă și are noroc de servanți buni. Ar merita să fie propus unui club de afară care este prezent constant în Europa. Din păcate, acum, campionatul românesc nu are cum să adauge valoare sau cotă jucătorilor care evoluează aici… Chiar și Dinamo Zagreb sau FC Basel sunt opțiuni mai bune decât FCSB (cât despre CS U Craiova, mai vorbim după ce se termină procesul cu MItitelu!).

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button