UTA Arad

Utiștii contestă amenda de 7500 de lei primită pentru show-ul galeriei pe „Dan Păltinișanu”





Suporterii timişoreni şi arădeni au aşteptat tot returul campionatului Ligii 2 pentru un nou meci între echipele favorite, ASU Politehnica, respectiv UTA. Partida care s-a desfăşurat pe stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara, pe 21 mai, a atras nu mai puţin de aproximativ 10.000 de spectatori în tribune, o cifră impresionantă pentru fotbalul românesc din zilele noastre. Galeriile celor două rivale din Vestul ţării au oferit un adevărat show, atât auditiv, cât şi vizual, prin coregrafiile pe care le-au avut şi fumigenele colorate expuse în cele două peluze.

Însă, acestea nu au rămas fără ecou. Observatorul de joc nu a gustat însă spectacolul şi a scris în raportul său cele văzute la Timişoara. Astfel, Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a dictat în şedinţa din 31 mai 2017 sancţiuni împotriva celor două cluburi. Gazda ASU Poli a luat o amendă de 5.000 de lei, în timp ce oaspeţii de pe Mureș s-au ales cu o sancţiune şi mai usturătoare, de 7.500 de lei.

Sancţiunile dictate au fost motivate de următoarele paragrafe din regulament:

* În baza art. 82/1 şi art.82/3/a raportat la art.83/2/b din RD se sancţionează ACS ASU Politehnica Timişoara cu penalitate sportivă de 5.000 lei

* În baza art. 82/2 şi art.83/3/a raportat la art. 83/2/b din RD se sancţionează clubul ACS UTA Bătrâna Doamnă cu penalitate sportivă de 7.500 lei

Amenzile urmează să fie suportate de cele două cluburi, dar cel puțin clubul UTA nu e de acord cu sancțiunea. „Ne-am contactat deja avocatul în relația lui Federația și vom contesta această amendă”, ne-a mărturisit Codru Grădinariu, directorul general al „Bătrânei Doamne”.

Vă reamintim că UTA a câştigat cu 3-0 împotriva Politehnicii acum două săptămâni, prin golurile lui Curtuiuş (31), Gligor (33) şi Piccioni (90+2).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button