Fotbal judetean

Meciuri de o oră la Cupa Satelor, cu schimbări nelimitate! Toate cheltuielile vor fi suportate de AJF Arad





Începând din această vară, Asociația Județeană de Fotbal Arad pune în practică un nou proiect, denumit sugestiv „Cupa Satelor”. Vorbim despre o competiție ce se va desfășura pe parcursul lunii iulie și e menită să atragă în joc în special comunele și satele ce nu sunt reprezentate deloc în cele trei eșaloane județene.

De partea organizatorică se ocupă unul dintre vicepreședinții AJF, Andras Mako, și Gheorghe Sfăt. „Au început înscrierile, până în 23 iunie când finalizăm, sperăm să avem înscrise măcar 16 echipe. Acestea vor fi împărțite în grupe de câte patru pentru prima fază, câștigătoarele urmând să participe la faza finală. Am contactat deja toate Primăriile comunelor ce nu au echipe în Ligile 4, 5 și 6, pe ele ne bazăm în primul rând să-și trimită reprezentanții la această competiție, însă – bineînțeles – invitația e deschisă pentru oricine. Sunt niște condiții ce trebuie respectate, iar principalale două ar fi: un tabel cu maxim 20 de jucători cu domiciliul în aceeași comună și fiecare să aibă adeverință medicală de la medicul de familie în care să se specifice că  este apt pentru efort. Înscrierea și participarea sunt absolut gratuite, toate costurile cu organizarea și arbitrajul vor fi suportate de AJF prin proiectul câștigat la Centrul Cultural al Consiliului Județean Arad. Pot participa jucători legitimați dar și amatori, doar să fie cu domiciliul în comuna pe care o reprezintă. Practic, pot fi echipe separate din mai multe sate aparținătoare ale unei comune, poate chiar două din același sat, cu fotbaliști cu domiciliul în acea comună, nu doar în satul pe care-l reprezintă. După ce se termină înscrierea, vom vedea cum putem cupla pe zone echipele, iar la fiecare zonă studiem posibilitatea să oferim și o gustare participanților, poate, pentru prețuri modice. Competiția se va desfășura în duminicile din luna iulie, atât grupele cât și faza finală. Partidele vor dura o oră, împărțite în două reprize de 30 de minute, deci vor fi șapte-opt ore de fotbal. Se vor restecta regulile întrecerilor oficiale, mai puțin schimbările. Acestea vor fi flexibile, gen handbal, cu posibilitatea de a ieși și a intra sau reintra de mai multe ori pe parcursul partidei. Amănuntele le vom comunica la înscriere, când vom avea regulamentul complet”, a explicat Mako.

Ce urmărește AJF Arad prin această competiție inedită? „Scopul este capacitarea unor comune și sate de a-și înscrie echipe în Liga 6-a, ceea ce înseamnă mai multă deschidere pentru sport, adică sănătate. După cum se știe, în competițiile oficiale avem un alt proiect aprobat pentru plata baremelor de arbitraj și astfel comunitățile vor putea participa organizat la fotbalul de liga a șasea fără prea mari cheltuieli.  De altfel, fotbalul de masă este un obiectiv major al AJF și, zic eu, vom avea un mare succes după această primă ediție a Cupei Satelor”, a concluzionat vicepreședintele AJF.









Un comentariu

  1. ‘ De partea organizatorica se ocupa unul dintre vicepresedintii AJF, Andras Mako si Gheorghe Sfat” ! Sau se ocupa unul singur SAU amandoi !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button