UTA Arad

Roșu: „Diferență destul de mare între echipe. Păcat, mi-aș fi dorit ca acești suporteri minunați să aibă o echipă în Liga 1”





La 2-1 în meciul tur și 1-0 după numai 5 minute din manșa secundă a barajului de menținere/promovare în Liga 1, cu ACS Poli Timișoara, UTA își vedea îndeplinit visul. Avea și aproximativ 2000 de oameni alături de ea, însă un scurt-circuit de 4-5 minute a dărâmat totul.

Destul de dărâmat a fost și Laurențiu Roșu la conferința de presă de după confruntarea de azi, de la Șiria. „Am pierdut la Timișoara cu 2-1 și aveam șansa noastră azi. Am început foarte bine meciul, am dat gol repede și am evoluat destul de bine. Apoi, pe dominarea noastră, la o greșeală în apărare, la un aut de margine, am luat primul gol și apoi, imediat, a venit și golul lor doi. Ne-au tăiat elanul, pentru că eram într-un moment foarte bun, un moment în care eu credeam în promovare. La 1-2, jucătorii și-au dat seama că e foarte greu, ne mai trebuiau 3 goluri. La pauză i-am încurajat, doream să le ridic moralul. Le-am zis că se pot întâmpla multe în fotbal, se pot produce răsturnări de scor și am încercat să îi încurajez și să îi fac să înțeleagă că trebuie să luptăm până la capăt. Din păcate, nu a fost să fie. Cei de la Timișoara au profitat de greșelile noastre din apărare și au reușit să rămână în prima ligă. Per total, au fost mai buni decât noi, trebuie să recunoaștem. Și azi, mă așteptam să ne pună probleme, pentru simpul fapt că echipa Timișoarei, am spus-o de la început, e foarte bună. Era favorită în această dublă și asta s-a și confirmat pe teren”, a fost analiza la cald a „principalului” utist.

Legat de aspectul favoritei la acest baraj, Roșu a adăugat: „Noi, din 22 de jucători păstrați în cantonament, am avut zece erau sub 21 de ani. În meciul tur, am terminat cu 5 jucători sub 21, acum am început cu 4. Situația ne-a adus în așa fel încât să nu putem să luptăm de la egal la egal. Chiar și așa băieții au dat totul, au demonstrat că vor. Am vrut să facem un miracol, să promovăm, dar nu a fost așa. Păcat, mi-aș fi dorit ca Aradul să promoveze, asta mi-am propus de când am venit aici. Mi-aș fi dorit ca acești suporteri minunați să aibă o echipă în Liga 1. Îmi pare rău și de băieți, au depus un efort considerabil, nu doar la baraje, ci și în campionat. Am făcut tot posibilul să ne luptăm până la final pentru obiectivul nostru. Nu s-a întâmplat să reușim, pentru că, ați văzut și dumneavoastră, diferența a fost destul de mare ca valoare între cele două echipe”.

Întrebarea din partea presei nu s-a lăsat prea mult așteptată. De câți jucători expermentați ați mai fi avut nevoie pentru a vă lupta de la un alt nivel cu ACS Poli? „Nu pot să dau un număr de jucători experimentați, dar, cum am spus și după meciul de luni, e diferență între Liga a 2-a și Liga 1. Știți cu toții ce salarii au cei din prima ligă si cei din a doua, nu mi se pare . Dar, chiar și așa, ne-am luptat de la egal la egal în multe momente în această dublă manșă. Chestia cu barajul nu e prea în regulă, în sensul în care lupta nu e prea echilibrată. Dar, așa e sistemul, trebuie să îl respectăm. Era mai bine să urce trei echipe și să cadă trei”, a mai opninat Roșu.

FOTO: Ciprian Petcuț









Un comentariu

  1. Asta este, mergem mai departe. Conducerea să ia măsuri, să intărească echipa iar la anul să promovăm direct, fără baraj. Despre meciul de azi nimic de spus, era de așteptat să fie aproape imposibil să trecem de ăștia…doar Miron m-a dezamăgit, nu ințeleg ce a avut azi…primul gol vine după o degajare greșită, la al doilea gol ezită și nu iese.. până și o băbuță in cărucior cu rotile ajungea la mingea aia…

    1
    0
  2. Daca ai coloana iti prezinti demisia pt ratarea obictivului si sa il infiezi pe valceanu ca ne-ai omarat cu acest pacalici pa pa rosule

    1
    0
  3. Nu era nici un miracol daca promovam Ne-au luat fata doua nou promovate din liga 3. Un mare esec acest sezon, domnule Rosu.

    2
    0
  4. Domnul Rosu a prelua echipa de pe locu 8-9 , si a tinut o mult timp pe locul 2 , nu mai tot dati in el ca nu are nici o vina , omul a facut mult la club. Cu cine sa promovezi ? Cu burla – nu a castigat un duel azi , cu Chindris – zero barat tot sezou , Copil – asta e prieten cu fotbalistii atat ….etc. Azi Manea a jucat de zici ca el a pariat la pariuri , la fel si Miron. In fine , sa vedem ce se intampla vara aceasta , in functie de achizitii vom sti daca se vrea promovarea anul viitor.
    Atentie ca la anul e Pandurii , Tg mures , Sibiu ( care is blindati de bani )….mul mai greu ca anu asta.

    P.s : Reziliati contractele la Copil si Chindris….Si incercati sa il tineti pe Stahl si Adilii ( astia sunt jucatori de viitor )
    FORTA UTA !!!

    4
    0
  5. Nu ar mai fi multe de spus,decat poate:
    HAIDE UTA!!!

    P.S.Azi, mi-e rusine sa ridic ochii.Nu spre Liga I,ci spre baron.Poate, la anu’…

    0
    0
  6. din pacate inca un an ratat, si cand spun ratat este chiar asa, nu cum ne ameteste d-nu rosu ca ce campionat au facut, ce greu si ce bine au facut, bine pe naiba, este o alta dezamagire, anul asta am avut o mare chance sa promovam direct, nu sa ne impiedicam de 2 promovate din liga 3, care nu au fost cu nimik mai presus decat noi ca joc, doar ca au fost mai constanti in rezultate, au fost mimin 6 puncte pierdute alandala, azi nu am avut curaj, rautate, si dorinta unei echipe mici care are incredere ca poate invinge o echipa buna, cred ca cu oricare din echipele din liga 1 care erau destinate sa ajunga la baraj, pierdeam si ne bateau, nu avem valoare, nu am jucat nimik nici azi, pacat de toate eforturile conducerii si oamenilor din jurul clubului care au facut tot ca acestor jucatori sa nu le lipseasca nimik, respect, legat de echipa eu cred ca cel putin jumatate trebuie schimbata pt ca sunt jucatori care au ajuns la un al 2 lea baraj ratat si nu mai au nici o stimulare pt sezonul viitor, sezon viitor in care eu prevad ca vom fi o echipa de pluton, va fi mult mai greu decat acesta cu alte echipe nou promovate puternice, legat de d-nu rosu respect ca si om , insa nu m-am lamurit, nu este antrenor, obiectivul RATAT trebuie sa si-l asume si cu sinceritate si onoare tre sa isi prezinte DEMISIA, sa vina altcineva si alti jucatori, orice ar zice lumea Popa este antrenor, pacat ca are un caracter de toata prastia.
    Reiterez in final obiectivul a fost ratat in timpul campionatului cu echipe mici, si nu la baraj, unde a fost o neta diferenta de valoare si tactica.
    Inca un an in anonimatul ligii 2, ce Rusine , ce Trist!!!

    1
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button