UTA Arad

Grădinariu s-a întors în Arad, se confirmă ancheta în jurul meciului Foresta – Sepsi! Dosarul UTA-ei a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București





Săltat de pe stradă de lucrătorii DGA, mai precis de pe bicicletă în vecinătatea unui Pit Stop din Arad, Codru Grădinariu a avut de răspuns la niște întrebări puse de procurori tocmai la București. Tot miercuri, după câte ore, directorul general al UTA-ei a fost „eliberat” în Capitală, iar în această dimineață s-a „repatriat”. A trecut puțin și pe la sediul clubului de pe Calea Victoriei, nu a dat ochii cu presa, dar ceea ce am putut afla noi este că, într-adevăr, organele legii sunt focusate pe o posibilă implicare a „Bătrânei Doamne” în supraviețuirea și motivarea celor de la Foresta Suceava la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Din câte se pare, procurorii caută mai degrabă un fir, atâta timp cât, în afara unor percheziții făcute la Arad, la sediul clubului UTA sau la domiciliul de la Chișineu Criș al lui Claudiu Drăgan și audierea pe repede înainte a lui Grădinariu, nu au întreprins nimic altceva. Adică, dacă tot ar fi implicate Sepsi și, mai ales Foresta, ca și presupusă beneficiară a ajutorului de la Arad, de ce nimeni de la aceste cluburi nici măcar nu au cunoștință de „speță”, ca să nu zicem că ar fi trebuit să dea, la rândul lor, cu subsemnatul. Până una alta, tot utiștii, respectiv Florian Voinea (președintele din acte al clubului) și Claudiu Drăgan (directorul sportiv ale echipei) ajung mâine la DGA București.

Liga2.ro, ne-a ajutat să aflăm că reprezentanții celor două foste divizionare secunde habar nu aveau de ce li se întâmplă utiștilor. Iată declarațiile date de așa zisele părți implicate, în ordinea în care au fost date colegilor noștri de la București:

Janos Bokor (manager general Sepsi Sfântu Gheorghe): „Clubului UTA? Dar de ce să facem noi plângere? Noi nu avem de unde să ştim că i-a motivat. Cei de la Foresta, am înţeles, şi a declarat patronul nostru (n.r. – Dioszegi) că înainte cu o săptămână nu aveau bani nici de apă plată şi exact în săptămâna următoare au intrat în cantonament de joi (n.r. – înaintea meciului cu Sepsi). Am presupus asta, dar nu ştim sigur. Doar am presupus. Nu ne stă în caracter să facem aşa ceva. Noi am jucat totul pe teren. Asta a vrut şi cel de sus, să fim noi pe locul 2, fiindcă noi am meritat, am jucat totul pe teren. În rest, culisele, tot ce se vorbeşte pe la colţuri, nu avem nicio treabă cu nimeni. Pot să îţi confirm că nu este nimic adevărat şi nici nu ne ocupăm cu aşa ceva, să facem plângere împotriva unei echipe. Nu avem motive, plus că nu poţi să iei de undeva informaţia asta. Până nu prinzi pe cineva cu mâţa în sac, nu ai de unde să ştii că s-a întâmplat 100 la sută. Noi am presupus. Ce a făcut UTA şi nu ştiu ce probleme are, asta e ograda lor şi trebuie să vadă ce au înăuntru”

Laszlo Dioszegi (președinte Sepsi Sfântu Gheorghe): „Nu cred aşa ceva. Nici nu se discută, e o prostie. Nu suntem genul de oameni care să ne plângem. Noi ne facem treaba noastră şi nu ne interesează celelalte echipe. Cel puţin, eu nu ştiu despre ce e vorba, şi, sincer vă spun, fără mine nu cred că cineva poate să facă chestii dintr-astea. De la noi nu s-a pornit, 1000 la sută vă garantez. Nu suntem genul care să mergem şi să arătăm cu degetul către alţi. Noi am promovat, suntem fericiţi şi nu ne interesează ce au făcut alţii”

Antrei Ciutac (președinte Foresta Suceava): „Doamne fereşte! E prima dată când aud aşa ceva. Nu pot să cred. Nici nu ştiu ce să spun. Vă spun sincer, oriunde pot să afirm chestia asta, nu am primit niciun leu de la nimeni. Nu ne-a ajutat nimeni. De patru luni de zile nu am primit un leu de la nimeni. Am făcut totul cu bani de acasă, banii mei proprii, ne-am dus în deplasări vai de capul nostru, numai noi ştim cum, drept dovadă că nu am mai putut ajunge la Călăraşi. Nu cred că cineva poate să spună sau să facă chestia asta. Noi ne-am jucat şansa de fiecare dată corect. Ne-am jucat-o şi cu Braşov, ne-am apărat şi la Mioveni cum am putut, ne-am jucat şansa şi cu Sepsi. Cu toate echipele unde am jucat am făcut tot ce am putut. Mai mult de atât… Aceeaşi atitudine pe care am avut-o cu Sepsi am avut-o şi cu Mioveni. Le-am spus: «Băi băieţi, ne vede o ţară întreagă. Vă vede pe voi, nu pe noi ăştia din spate, că noi stăm în tribună şi ne uităm cum jucaţi. Nu se ştie, la Suceava poate mai continuăm, facem ceva sau poate nu mai continuăm. Voi o să plecaţi în altă parte. O să vă caute lumea. Dacă vă faceţi de ruşine, nu o să vă ia nimeni». Drept dovadă că Bogdan Rusu a semnat cu Sibiul, Dumitriu la fel, deci chestia asta este chiar o prostie şi nu cred că cineva a scos-o, că noi am fi primit bani de la UTA. Dar, mă rog, dacă cineva mă va contacta oficial în sensul ăsta, voi răspunde cu cea mai mare plăcere. Avem dovezi, la modul că am mers pe datorie unde am mers şi sunt şi acum datori la locaţiile respective. Dacă am fi primit nişte bani la meciul cu UTA, ne-am fi plătit datoriile”.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București

De câteva minute, îndrumați de DGA București, care nu dorește să dea amănunte în acest caz, am reușit să ajungem la doamna Simona Mihaela Prescorniță, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. „Tot ce vă pot spune în acest moment este că într-adevăr dosarul de care ați pomenit, în legătură cu meciuri de Liga 2-a, a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, iar ancheta a pornit în urma unei sesizări. Până în acest moment, s-au audiat niște persoane ce au calitatea de suspecți și s-au ridicat documente. Zilele acestea se vor face noi audieri”, ne-a declarat procurorul Prescorniță.









Un comentariu

  1. Incredibil ce gunoaie,cu ce mizerii se ocupă și ăștia…anchetați, bă, meciul dintre Chiajna și Voluntari, dacă tot vreți să faceți ceva…numai că acolo nu vă lasă nici dracu să vă aproapiați.

    0
    0
    1. daca e vinovata ,sa fie retrogradata in liga a 5-a si cu 20 de puncte penalizare,rusineeeee ati facut Aradul „renumit”

      0
      0
  2. Ca sa vedeti la ce nivel de degradare ( sau dezinformare , luati-o cum vreti ) a ajuns mass-media din Romania , chiar acum pe B1TV a aparut o stire : „UTA anchetata de DNA pentru trucarea unor meciuri in tentativa ei de a promova ” . E incredibil unde s-a ajuns , am plecat la drum atactai de un tantar la la capatul drumului deja se stia ca am fost atacati de un leu . Curat murdar nene Caragiale…

    0
    0
  3. @geo numele UTA se vinde mediatic OK atunci apar stirile astea pompoase. Speram sa se rezolve totul si daca chiar este ceva rau vinovati oricare ar fi sa fie pedepsiti iar daca nu suntem vinovati as vrea ca clubul sa isi croiasca bugetul pe anul urmator prin daunele pe care trebuie sa le ceara pentru aceasta pata pusa de autoritatii.

    0
    0
  4. Nu am mai postat de mult si nici nu am de gand sa revin cu pareri despre meciuri. Pentru ca lucrurile au luat-o razna si afecteaza , chiar situatia, la UTA , pe campionatul viitor imi spun o parere. Nu vad o culpa, daca din fonduri private, cineva ar fi ajutat Foresta sa poata sa se prezinte la vreun meci, mai ales ca absenta sucevenilor ar fi afectat grav aspectul final al clasamentului. Dupa cum am vazut cum s-au desfasurat lucrurile la baraj, mie nu-mi vine sa cred ca UTA a dat bani. Este trist ca sa citesc despre Codrut , ca a fost saltat de pe strada, ca si cum ar fi fost un mafiot periculos.In plus obligarea aradenilor de a merge ,la audieril, la Bucuresti mi se pare abuziva, ca metoda de intimidare, exista DNA si mai aproape. Sper , din suflet, ca UTA sa nu fie implicata in prostii. PS -la Motorul se va pune gazon sintetic, toata lumea ( suporterii, mai ales )tace, si ne vom trezi, ca in Feroe, unde e iarna mereu. Este o mare greseala si o mare prostie gazonul artificial pus pe Motorul, fie si pentru antrenament.

    0
    0
    1. Raspunsul la intrebarea ta e urmatorul : Fotbalul din Romania e ca un sat plin de prosti , iar la final cei mai prosti dintre prosti intodeauna sunt surghiuniti . Sper doar ca noi sa nu fim printre acestia…

      0
      0
    1. Fara suparare , dar ce ai vrea sa iti spuna , crezi ca azi dai declaratii , iar maine ai sentinta ? Chestia asta e de durata luni de zile , iar daca se va termina in coada de peste stai linistit ca DGA va pune batista pe tambal ca si cum nu ar fi fost nimic…

      0
      0
  5. Poate se duce ancheta in alta directie felul cum sa finantat cu banii sportul din Arad de primaria Arad si cum s-au impartit banii

    0
    0
  6. Ceea ce este de-a dreptul curios este ca DNA a dat un comunicat „in coada de peste”, si ca,logic, daca subiectul este Foresta Suceava, de acolo trebuia inceput cu audierile. Nu putem exclude ca, chestia asta este „un basm”, de adormit…copiii, o motivatie, pentru ca, de fapt ,DNA a cautat altceva, in actele clubului UTA,si nu m-as mira sa vad ca exista alte chestii, in finantare, mai ales. Ceea ce este sigur este ca , pe moment , conducerea UTA este blocata in actiunile de pregatire a campionatului viitor, iar ” plimbarile” la Bucuresti nu le vor creste entuziasmul. Cum spunea @ geo, justitia romana lucreaza lent , „cu rabdare”, intre timp multe raman blocate. Mi-ar fi placut ca, in sensul unei transparente mai mari DNA sa dea un comunicat in care sa spuna clar : care este acuzatia, cine sint suspectii, ca orice ar fi, in cazul Foresta, ei nu pot fi doar de la UTA, desi, de aici s-a inceput. Senzatia este „de pescuiala, in ape tulburi” ! Sint cu totul in sprijinul conducerii UTA, chiar daca ea nu m-a satisfacut , intru-totul, in returul proaspat incheiat

    0
    0
  7. La asta ma gandeam si eu, tot ce se poate ca se investigheaza altceva decat ce s-a declarat presei. Sunt foarte normale astfel de strategii si manipulari.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button