Liga a 2-a

Noua ediție a Ligii a II-a începe pe 5 august! UTA încă nu are antrenor și nu a fixat o dată a reunirii lotului





Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal au aprobat în şedinţa de ieri, 27 iunie, doar calendarul competiţional al Ligii 1 (startul se dă pe 14 iulie.) şi al Cupei României, ediţia 2017-2018. În privinţa startului campionatelor Ligii 2 şi Ligii 3 se va decide, oficial, în viitoarea şedinţă a CEx-ului, care va avea loc pe 11 sau 12 iulie.

Liga2.ro a aflat însă că data de start a campionatului Ligii 2 e stabilită deja, aceasta urmând a avea loc în primul weekend al lunii august, adică pe 4, 5 şi 6 august. Noua ediţie a Ligii 3 va începe ceva mai târziu, în a doua jumătate a lunii august. Noul campionat al Ligii 3 ar trebui să fie format din cinci serii a câte 16 cluburi fiecare.

„Pentru Liga a 2-a am avut discuţia preliminară. Va începe pe data de 5 august şi se va termina, prima parte, pe data de 9 decembrie, perioadă în care se vor disputa 19 etape din tur, plus două etape din retur. Şi, totodată, vor fi şi etape de Cupa României”, a anunţat pentru Liga2.ro, Auraş Braşoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Următoarea şedinţă a CEx-ului are loc înaintea startului sezonului Ligii 1, cel mai probabil pe 11 sau 12 iulie. Iar până pe 1 iulie, adică în această sâmbătă, FRF va finaliza modificările la regulamentul de desfăşurare a activităţii fotbalistice.

20 iulie, termenul limită de înscriere în Liga 2

În noul sezon al Ligii 2 ar trebui să se înscrie 20 de cluburi, însă, până în acest moment, singurul dinspre care vin informaţii că nu o va face este FC Braşov, acesta urmând a intra în faliment în acest an. Termenul limită de înscriere în noul campionat expiră pe 20 iulie.

În Liga a 2-a ar trebui să participe cluburile: Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, UTA, CS Mioveni, Chindia Târgovişte, FC Braşov, Dunărea Călăraşi, CS Afumaţi, Olimpia Satu Mare, Luceafărul Oradea, Dacia Unirea Brăila, Foresta Suceava, CS Baloteşti, Academica Clinceni, ASU Politehnica Timişoara, Ştiinţa Miroslava, Metaloglobus Bucureşti, SCM Piteşti, Ripensia Timişoara şi AFC Hermannstadt.

Dacă FC Braşov nu se va înscrie, locul acesteia va fi luat de Metalul Reşiţa, retrogradată din Liga 2.

UTA, maxim 5 săptămâni de pregătire!

Echipa fanion a Aradului este ultima ce a intrat în vacanță dintre divizionarele secunde și e singura ce nu a anunțat numele noului antrenor, după despărțirea de Laurențiu Roșu. Pornind de aici, nu există o dată oficială a reunirii lotului, însă e evident că această săptămână e pierdută din acest punct de vedere. Dacă, totuși, lotul se va reuni luni, 3 iulie, noul staff tehnic are la dispoziție 5 săptămâni să pregătească debutul în noua stagiune a ligii secunde.

 









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button