UTA Arad

Prună, surpriză plăcută la nivelul juniorilor utiști: „Sunt la dispoziția echipei și a antrenorului, totul depinde de munca mea și de Dumnezeu”





După ce UTA s-a despărțit de Dennis Man și Adrian Petre, împărțind cu Atletico cei 800 de mii de euro, reflectoarele par puse în noua stagiune de Liga 2-a pe Albert Stahl. Tehnicul mijlocaș de bandă pare punct fix în angrenajul lui Adrian Mihalcea, însă, cel puțin deocamdată, antrenorul utist pare să-și pună încrederea și într-un alt junior arădean. La fel ca și Stahl, Prună a început titular ambele partide de verificare ale verii, ca și mijlocaș central, lângă Grigorie, în sprijinul singurului vârf de careu. Considerat unul dintre vârfurile generației ’97-’98 în urmă cu doi-trei ani, tehnicul fotbalist a trecut prin momente foarte grele. În debutul cantonamentului din vara anului 2015, de la Stâna de Vale, după o alergare alături de colegii săi, pulsul lui Prună a ajuns la 200 de bătăi pe minut, fără a scădea prea mult la revenire. Imediat, antrenorul Roland Nagy și stafful medical l-au scos din program pe tânărul utist și l-au trimis la un control amănunțit la Arad. Aici, fotbalistul a aflat că are probleme cu hormonul tiroidian Free T4, care practic îi accelerau toate funcțiile din corp, inclusiv bătăile inimii. Au urmat luni în șir de tratamente speciale, Prună revenind treptat pe gazon la  începutul acestui an, apărând pe teren pentru UTA în Liga 4-a și Liga 3-a. Mihalcea l-a găsit la prima echipă, a rămas plăcut surprins de calitățile sale, mai ales că nu îl cunoscuse deloc înainte de a veni la Arad, precum pe ceilalți juniori care au bifat prezențe importante în eșalonul secund.

– Victor, se poate spune că ai revenit cu toate armele tale în circuit, ai depășit toate problemele trecutului?

– Da, pot spune că m-am trezit defintiv din visul urât și sunt acolo unde mi-este locul. M-au încercat multe stări contradictorii în acea perioadă departe de gazon, dar tot ce mai contează este că acum sunt bine. Muncesc alături de băieți, care m-au reintregrat bine și, chiar dacă sunt puțin obosit după perioada intensă a cantonamentului, e o oboseală plăcută, necesară pentru orice fotbalist și cu atât mai mult pentru mine, care am pierdut un an și jumătate de pregătire normală.

– La cât la sută din potențial ești în momentul de față?

– Undeva la 70-80%, dar până la începerea campionatului aceste procente vor mai crește. Când voi fi la 100% din capacitate se va vedea, cu siguranță, și mai bine pe gazon, în evoluțiile mele, în ceea ce voi da pentru echipă.

– Nu stai rău, chiar și în primăvară, în ligile trei și patru te-ai descurcat destul de bine la ce probleme serioase ai întâmpinat…

– Pentru asta trebuie să îi mulțumesc și lui Marius Bortiș, fostul preparator fizic al UTA-ei. Fără el nu reușeam să ajung la acest nivel într-un timp destul de scurt. M-a ajutat enorm, s-a ocupat de mine chiar și după ce a plecat de la UTA, câteaodată chiar și când activa la Deva, la Centrul de Excelență. Acum, Vlad (n.a. Țăranu, actualul preparator fizic al „roș-albilor”) și Mister mă vor duce la potențial maxim.

– Apropo de Mister Mihalcea, te cam include în planurile lui pentru primul „unsprezece”. Crezi că poți fi unul dintre cei trei juniori dintr-o așa zisă formulă ideală?

– Într-adevăr, simt că Mister are încredere în mine și-i mulțumesc pentru asta. Mai departe, totul depinde de mine, de cât muncesc, dar și de Dumnezeu. Dacă el mă ferește de accidentări și mă ține sănătos, restul va veni de la sine.

– Care sunt planurile tale în fotbal?

– Primul este să pun umărul la promovarea UTA-ei și chiar să joc în Liga 1. Sunt arădean, acesta a fost visul meu de mic copil. Dar, am mai visat că voi ajunge să joc pentru un club și mai mare, poate chiar în cupele europene și, chiar dacă am avut această pauză forțată de un an și jumătate, cred în mine și în visele mele. Dar, toate pe rând, acum sunt la UTA, în paralel fac și o Facultate, sper ca noul sezon să fie unul bun pentru mine.

– E important să ai alături, în teren și în afara lui, un fotbalist cu experiența lui Ștefan Grigorie. Se poate spune că aveți caracteristici fotbalistice asemănătoare…

– Fără îndoială, am șansa să învăț de la un jucător cu mare experiență, cu sute de meciuri în Liga 1, dar și câteva în cupele europene. Discutăm deja destul de mult, legăm și relațiile de joc, totul merge deocamdată bine.

– Adrian Mihalcea te folosește în acea linie de patru în spatele atacantului, cum te simți pe acea poziție?

– Excelent, fiindcă că joc exact pe postul meu. Sunt mijlocaș ofensiv în spatele atacantului, Mister vrea să scoată maxim din mine, iar asta mă ambiționează și mai mult. Asta nu însemnă că nu mai am de muncit, locul din echipă ți-l câștigi doar dacă dai totul la antrenamente și jocurile de pregătire.  Până la urmă, nu fac decât să mă pun la dispoziția echipei și a antrenorului. UTA are un obiectiv clar de îndeplinit, trebuie să tragem cu toții la aceeași căruță dacă vrem să jucăm în Liga 1 la anul.

„E tehnic și serios, un băiat cuminte și educat. Dacă continuă să muncească tot așa de bine are un viitor frumos. Ce-i al lui e pus deoparte” – Cristian Păcurar, antrenorul generației 1997-1998 de la Atletico, din care face parte și Victor Prună.









3 comentarii

  1. Trebuie sa recunosc ca am fost unul care l-am criticat in dese rânduri, poate citeodata doar din impulsul celorlalte comentarii pe Păcurar dar văd acum și analizez ca omul a muncit ,Pruna este iar un fotbalist crescut de el după nu știu citi alți ,felicitări profesore ,dar sunt cu ochi pe minca ta!

    0
    0
  2. UTA a scos mereu fotbaliști de la mijloc in sus și foarte buni. portari dar nu și fundași mai toți veniți. BIRAU, POJONY ,POPOVICI LERETER .Ce deziluzie cu toți juniorii incercati pe linia de fund începând chiar cu BURLA

    0
    0
  3. Deci, aveam dreptate când spuneam într-un comentariu anterior, la un alt articol, că este interesant de urmărit ce alți juniori se vor mai remarca!
    FORZA UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button